چهارشنبه 30/آوریل/2025

اسماعیل رضوان: روابط ایران و حماس در بهترین حالت می باشد

شنبه 19-ژانویه-2019

رخدادهای سیاسی فلسطین در چندین حوزه شتاب فزاینده ای به خود گرفته است، این رخدادها به شکل قوی با نوار غزه و جنبش مقاومت اسلامی حماس خواه در زمینه آشتی ملی یا مناسبات بین المللی یا گذرگاه رفح و همچنین پرونده تظاهرات مسالمت آمیز بازگشت گره خورده است، تظاهراتی که موجب پررنگ شدن مساله فلسطین شد، حال آنکه چیزی نمانده بود این مساله در محافل بین المللی به فراموشی سپرده شود. 
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، روزنامه الرسالة چاپ فلسطین در چارچوب برنامه دوره ای خود تحت عنوان “زیر ذره بین الرساله” میزبان دکتر اسماعیل رضوان رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس بود، وی در این برنامه پیرامون برجسته ترین رخدادهای اخیر پس از یک دوره رخدادهایی که تازه ترین آنها تصمیم محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای خارج کردن کارمندانش از گذرگاه رفح می باشد که در پی این تصمیم گذرگاه مذکور بسته شد و همچنین تداوم تظاهرات بازگشت اظهاراتی را بر زبان آورد. 
وی در این نشست رژیم اشغالگر قدس را مسئول کامل نتایج تجاوزاتش به عمر الکسوانی مدیر مسجد مبارک الاقصی خواند و به این رژیم درباره تجاوزاتش علیه غیر نظامیان و مقدسات اسلامی هشدار داد.
وی در خصوص نزدیک شدن اولین سالروز شکل گیری تظاهرات بازگشت آوارگان فلسطینی و لغو محاصره نوار غزه تاکید کرد که این تظاهرات با همان جنبه و هویت مردمی خود و ابزارهای مسالمت آمیزش تا زمان تحقق اهدافش و احقاق حقوق حقه ملتت فلسطین ادامه خواهد داشت. 
وی خاطرنشان ساخت که سخن گفتن در خصوص تظاهرات بازگشت به عنوان یکی از شکل های مقاومت علیه دشمن صهیونیستی به معنای توقف مقاومت مسلحانه یا تعطیلی بعد مسلحانه آن نیست، مقاومت مسلحانه در راس مقاومت فلسطین در رویارویی با تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی قرار دارد، مقاومت در تمامی ابعاد و شکل هایش حق قانونی و مشروع تمامی ملت فلسطین به شمار می رود.
وی یادآور شد که اگر سران رژیم صهیونیستی به خاطر تجاوزات و جنایاتشان محاکمه و مجازات می شدند، هرگز جرات نمی کردند غیر نظامیان را هدف قرار دهند و نشانه روند.
وی اضافه کرد که به رغم تشدید تجاوزات و جنایات دشمن صهیونیستی علیه غیر نظامیان فلسطینی در نوار مرزی باریکه غزه با سرزمین های اشغالی 1948، ولی تظاهرات بازگشت با حدت و شدت هر چه تمامتر ادامه دارد. 
وی ضمن اشاره به آمادگی این کمیته برای به کارگیری تمامی شیوه ها و ابزارهای مقاومتی که دشمن صهیونیستی را مجبور به پدیرش شروط این کمیته می کند، از طرف مصری خواست تا رژیم اشغالگر قدس را برای پایبندی به توافقات حاصله تحت فشار قرار دهد.
رضوان در خصوص کمک مالی قطر به مردم نوار غزه گفت که این تظاهرات به خاطر کمک های مالی قطر برگزار نمی شود، این تظاهرات با هدف و انگیزه لغو محاصره باریکه غزه و تحقق بخشیدن به حق بازگشت آوارگان فلسطینی برگزارمی شود، برخی افراد و جریان ها درصدد زیر سوال بردن این تظاهرات هستند و می خواهند اینگونه جلوه دهند که این تظاهرات با کمک مالی قطر گره خورده است.
وی تاکید کرد که انتقال کمک های مالی قطر به نوار غزه حق فلسطینیان ساکن این منطقه است، زمانی که سوخت به باریکه غزه انتقال یافت این تظاهرات همچنان ادامه داشت.
وی از آن دسته از افرادی که می خواهند اینگونه جلوه  دهند که تظاهرات بازگشت با کمک های مالی قطری گره خورده است خواست دست از این رفتارها بردارند و الا نقش شیپور تبلیغاتی رژیم صهیونیستی را ایفا خواهند کرد.
رضوان با اشاره به بسته شدن موقتی گذرگاه رفح به روی مسافران همزمان با تصمیم محمود عباس برای خارج کردن کارمندان تشکیلات رام الله از گذرگاه رفح گفت که وعده هایی در خصوص بازگشایی این گذرگاه داده شده است، امیدواریم که مصر این گذرگاه را از هر دو طرف مصری و فلسطینی بازکند، تشکیلات خودگردان فلسطین با اتخاذ این تصمیم درصدد تشدید رنج و محنت ها و گرفتاری های مردم غزه و جدا سازی کرانه باختری از نوار غزه و ایجاد هرج و مرج و فتنه داخلی برآمد، ولی تمامی مانع تراشی ها به یاری خداوند موجب توقف این تظاهرهات نخواهد شد.

رضوان ضمن درخواست بازگشایی کامل گذرگاه رفح و تلاش برای تسهیل هر چه بیشتر ورود مسافران، فاش ساخت که مصری ها آماده وارد کردن و انتقال تمامی مواد مورد نیازی فلسطینیان ساکن باریکه غزه هستند، آنان می خواهند یک گذرگاه تجاری برای کاهش رنج و گرفتارهای مردم فلسطین در باریکه غزه ایجاد کنند و یک تصمیم سیاسی مصری برای باز ماندن گذرگاه رفح وجود دارد.
وی در رابطه با شروط تشکیلات رام الله برای بازگشت کارمندانش به گذرگاه رفح، خاطرنشان ساخت که تشکیلات رام الله از کارمندانش نخواسته است که به این گذرگاه برگردند و چنین ادعای دروغ محض است، رهبران تشکیلات رام الله در رسانه ها اعلام کردند که تحت هیچ شرایطی کارمندانمان را به گذرگاه رفح باز نخواهیم گرداند، آنان در مرحله عمل گفته های خود را به اثبات رساندند و نشان دادند که به دنبال فتنه انگیزی هستند، جدای از آن تشکیلات رام الله هیچ شرط و شروطی را برای بازگشت این کارمندان تعیین نکرده اند.
وی تاکید کرد که جمهوری عربی مصری در راستای ترمیم شکاف تلاش می کند، رهبران حماس و گروه های فلسطینی در جریان دیدار اخیرشان با هیات مصری خواستار بحث و گفت و گو پیرامون ساز و کارهای جدید برای تحقق بخشیدن به آشتی ملی شدند. 
رضوان در خصوص تلاش های صورت گرفته در زمینه برقراری آشتی ملی گفت که کسی که روند آشتی ملی را مختل کرده است و به آن لطمه های سنگین وارده کرد محمود عباس است. او قائل به برنامه مشارکت نیست، او هر وقت دست از تفکرات خودکامانه برداشت در آن صورت امکان تحقق آشتی ملی بر اساس توافقنامه 2011 و نتایج نشست بیروت در سال 2017 وجود دارد.
این مقام ارشد ضمن تاکید بر علاقه مندی حماس به تحقق وحدت ملی و فرصت دهی به گروه های فلسطینی برای تحقق در زمینه برقراری آشتی ملی، افزود که حماس تلاش های مصر در زمینه برقراری آشتی ملی را ارج می نهند و اعلام می دارد که به نظر می رسد که محمود عباس با تنگ  تر کردن حلقه محاصره نوار غزه و قطع حقوق کارمندان این منطقه و تلاش برای بستن گذرگاه رفح از رهگذر خارج کردن کارمندانش از گذرگاه رفح و تنگ تر کردن عرصه برای ملت فلسطین و فتنه انگیزی در آستانه شکل گیری جنبش فتح می خواهند ملت فلسطین را آزار و اذیت کند و این مساله برای همه ملت فلسطین روشن و شفاف است. 
وی در رابطه با عدم پایبندی رژیم اشغالگر قدس به توافقات صورت گرفته در خصوص آرام سازی اوضاع گفت که رژیم صهیونیستی در انتقال کمک قطری طفره می رود، لذا با مطرح کردن شلیک موشک از اینجا و آنجا به سمت شهرک های یهودی می کوشد مانع از انتقال این کمک ها به باریکه غزه شود.
رضوان تاکید کرد که مساله مربوط به کمک مالی قطر نیست، بلکه مساله به لغو کامل و بی قید و شرط محاصره باریکه غزه مربوط می شود، کمک مالی قطر بخشی از توافقات حاصله می باشد و بخشی از توافقنامه آرام سازی اوضاع به شمار می رود.
رضوان رژیم صهیونیستی را با مسئول کامل شانه خالی کردن و طفره رفتنش از توافقات حاصله خواند و گف که ما هرگز عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به این توافقات را نمی پذیریم، ما به تظاهرات خود ادامه می دهیم، از تمامی ابزارهای مسالمت آمیز استفاده می کنیم، ما گزینه های تازه ای را در زمینه برگزاری تظاهرات بازگشت جهت اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی بررسی می کنیم.
وی در خصوص سفر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس به مسکو و علل تعویق این سفر که قرار بود در نیمه ماه جاری صورت بگیرد، توضیح داد که این سفر همچنان به قوت خود باقی است و به خاطر رخدادهای عرصه فلسطین و مشغله کاری وزیر امور خارجه روسیه ماه آوریل آینده به تعویق افتاد.
وی که به تازگی به ایران سفر کرده است،در خصوص توسعه روابط حماس با ایران گفت که رابطه ایران و حماس در بهترین وضعیت قرار دارد، وی همچنین حمایت های ایران از مقاومت فلسطین که در خدمت رسانی به ملت فلسطین سهم بسزایی داشته است، تقدیر و تشکر کرد.
وی در رابطه با پرونده انتخابات ریاست تشکیلات رام الله و مجلس قانونگذاری فلسطین گفت که پیش اینکه وارد بحث انتخابات شویم باید بستر آن را فراهم کنیم ،.
وی این پرسش را مطرح کرد که در سایه تداوم بازداشت و سرکوب اعضا و فعالان و حامیان و نیروهای حماس در کرانه باختری از سوی سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین، آیا می تواند به انتخاباتی که با نظارت تشکیلات رام الله برگزار می شود، اعتماد کرد؟ تشکیلاتی که با رژیم اشغالگر قدس همکاری امنیتی دارد، وی این پرسش را مطرح کرد که چگونه می توان این انتخابات را سالم و شفاف خواند؟ 
وی یادآور شد که در این زمینه پاره ای موانع وجود دارد، متاسفانه این موانع تلاشی برای حذف و به حاشیه راندن و خودکامگی در عرصه تصمیم سازی فلسطین و تداوم نگرش و تفکرات دیکتاتورانه و استبدادی است که ملت فلسطین به هیچ وجه چنین امری را بر نمی تابد. 
وی بر آمادگی جنبش مقاومت اسلامی حماس برای شرکت در انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان و مجلس قانونگذاری و شورای ملی در چارچوب نظارت فلسطینی عربی و بین المللی و در چارچوب منشور ؟ پایبندی به نتایج این انتخابات تاکید می ورزد.

لینک کوتاه:

کپی شد