چهارشنبه 30/آوریل/2025

نگرش حماس برای خروج از وضعیت کنونی از زبان ابومرزوق

سه‌شنبه 12-فوریه-2019

عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که جنبش متبوعش برای خروج از وضعیت کنونی حاکم بر مسئله فلسطین، 3 محور اساسی را مدنظر دارد که بر حمایت از مسئله فلسطین، سر و سامان دادن به اوضاع داخلی و برچیدن محاصره ظالمانه باریکه غزه متمرکز است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، موسی ابومرزوق در جلسه افتتاحیه گفتگوهای گروه های فلسطینی در مسکو تصریح کرد که جنبش متبوعش از روی مسئولیت پذیری هر دعوتی را که برای بهبود اوضاع داخلی و تحقق آمال و آرزوهای ملت فلسطین باشد، قبول می کند.

ابومرزوق در رابطه با رویکرد و نگرش حماس برای چگونگی خروج از وضعیت فعلی نقشه راهی را از طریق 3 محور مطرح کرد عبارت است از: نخست: حمایت از مسئله فلسطین و مقابله با توطئه ها برای نابودی آن. دوم: سر و سامان دادن به اوضاع داخلی و سوم هم پایان دادن به محاصره تحمیلی بر نوار غزه.

وی افزود که حمایت از مسئله فلسطین و مقابله با طرح ها و توطئه ها برای نابودی آن بر 7 محور متمرکز است که مقابله با طرح صلح آمریکا موسوم به معامله قرن و مخالفت با هرگونه حرف و حدیث در مورد تشکیل دولت در غزه یا جداسازی غزه و کرانه باختری را شامل می شود.

این رهبر حماس همچنین خاطر نشان کرد که مورد نخست این موارد را هم شامل خواهد شد: تاکید بر اینکه قدس پایتخت ابدی و همیشگی فلسطین است و همیشه شهری عربی و فلسطینی باقی خواهد ماند. مقابله با طرح های ارائه شده برای نابودی مسئله آوارگان به ویژه آژانس آنروا و بازتعریف آن، پایبندی به حق بازگشت آوارگان به شهر و دیار خود بدون هیچ امتیازدهی و یا کوتاه آمدن از حق آنان، مخالفت با هرگونه عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی یا همکاری با این رژیم در تمامی زمینه ها.

بهبود اوضاع داخلی

موسی ابومرزوق تاکید کرد که بهبود اوضاع داخلی فلسطین از رهگذر تحقق وحدت ملی ممکن خواهد بود که این مهم نیز از طریق پروژه ملی واحد و دولت و نظام سیاسی و رئیس و مجلس قانونگذاری و شورای ملی و مرکزی واحد و فعال دست یافتنی است و در کنار آن این را هم باید مورد تاکید قرار داد که سازمان آزادی بخش چارچوب و مرجع اصلی است.

ابومرزوق در همین راستا به رویکرد حماس برای تحقق آشتی ملی از طریق گفتگوی ملی جامع با استناد به توافقات صورت گرفته به ویژه در می 2011 و اکتبر 2017 و تاکید بر مشارکت همگانی و توافق بر سر برنامه مقاومت اشاره کرد.

وی عنوان کرد که با توجه به این نگرش و رویکرد، تصمیم جنگ و صلح یک تصمیم مرکزی است و دولت وحدت ملی باید تشکیل شود.

ابومرزوق خاطر نشان کرد که دولت وحدت ملی باید امور شهروندان در کرانه باختری و نوار غزه را پیگیری کند و در تلاش برای وحدت این دو منطقه و پایان دادن به مشکلات و اختلافات بین آن ها و زمینه سازی برای انتخابات جامع به شیوه ای شفاف و سالم با حمایت کمیته مرکزی انتخابات باشد.

وی لازمه برگزاری انتخابات جامع را ورود به گفتگوهای ملی به منظور فراهم کردن مقدمات انتخابات و توافق بر سر تمامی مسائل مربوط به آن دانست.

موسی ابومرزوق همچنین خواستار پایان دادن به اتهام زنی های رسانه ای گروه های فلسطینی علیه یکدیگر و تشکیل کمیته ای متشکل از تمامی گروه ها برای پیگیری این مسئله شد.

پایان دادن به محاصره غزه

این عضو دفتر سیاسی حماس تصریح کرد که سومین محور عبارت است از برچیدن محاصره ظالمانه تحمیل شده بر نوار غزه. وی هشدار داد که ادامه محاصره خطرات و تبعات زیادی برای اوضاع داخلی در پی خواهد داشت و مشکلاتی اجتماعی و غیرقابل کنترل اعم از فقر، بیماری، مهاجرت و بیکاری را در پی خواهد داشت و در نهایت فروپاشی زیرساخت ها و نابودی صنایع داخلی را به دنبال دارد.

موسی ابومرزوق تاکید کرد که ما باید به رنج و محنت های ساکنان نوار غزه پایان دهیم و اجازه ندهیم که جنگ هایی دیگر در این منطقه اتفاق بیفتد.

با این حال، ابومرزوق بر تلاش برای تقویت قدرت و وحدت میدانی جهت آمادگی برای مقابله با هرگونه تحول و تجاوز احتمالی همانند حادثه ماه های اخیر در شرق خان یونس تاکید کرد.

از سوی دیگر، ابومرزوق اظهار داشت که زمینه سازی برای گفتگوهای گروه های فلسطینی در مسکو پس از تحرکات گسترده مسئولان آمریکایی در منطقه و گفتگوها و رایزنی ها در برخی کشورهای عربی قبل از اعلام طرح صلح آمریکا موسوم به معامله قرن صورت گرفت.

وی از دولت روسیه به خاطر دعوت از گروه های فلسطینی برای تحقق وحدت ملی فلسطین تقدیر  کرد و از گروه های فلسطینی نیز که این دعوت را پذیرفتند، تشکر کرد.

موسی ابومرزوق خاطر نشان کرد که دولت آمریکا به حقوق ملت فلسطین پشت کرده است و طرحی را ارائه داده که تنها در خدمت اهداف دشمن صهیونیستی است.

وی تاکید کرد که اوضاع منطقه به گونه ای شده که دوستان آن را نمی پذیرند و دشمنان از ان استقبال می کنند، زیرا قطار عادی سازی روابط با سرعت در حرکت است، مفهوم دشمنی ها تغییر کرده است، رژیم صهیونیستی تبدیل به دوست و ایران تبدیل به دشمن شده است و اوضاع منطقه بسیار مبهم و آشفته است و ثبات امنیتی، سیاسی و اقتصادی وجود ندارد.

ابومرزوق تصریح کرد که در چنین شرایطی روسیه از گروه های فلسطینی برای بحث و بررسی مسائل داخلی فلسطین دعوت به عمل آورد و به دنبال آن نیز قرار است مصر از این گروه ها دعوت کند که امیدواریم ثمر بخش و مایه خیر و برکت باشد.

 

لینک کوتاه:

کپی شد