چهارشنبه 30/آوریل/2025

نشست گروه های فلسطینی در مسکو به پایان رسید

چهارشنبه 13-فوریه-2019

حسام بدران از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس گفت که نشست گروه های فلسطینی در مسکو بدون صدور بیانیه مشترک به پایان رسید. 
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، بدران در توئیتی تصریح کرد: همگان می دانند که میان گروه های فلسطینی اختلافات سیاسی وجود دارد و این مسئله تازه ای نیست.  
وی خاطرنشان ساخت که گروه های فلسطینی در مورد مخالفت با طرح صلح آمریکایی موسوم به “معامله قرن” و تمامی توطئه آمیز در زمینه حذف مسئله فلسطین اجماع و اتفاق نظر دارند.  
وی یادآور شد که مواضع سیاسی حماس ثابت و استوار است و با مواضع کل ملت فلسطین همسویی دارد، مواضع حماس مبتنی بر اصول ملی و در راس آنها آزاد سازی سرزمین فلسطین و حق تعیین سرنوشت است. 
از سوی دیگر، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که گفتگوهای گروه های فلسطینی در قاهره، زمینه ساز ازسرگیری گفتگوهای آشتی ملی در قاهره خواهد بود.
موسی ابومرزوق که یکی از اعضای هئیت حماس در جریان گفتگوهای مسکو است، عنوان کرد که این گفتگوها مقدمه ای برای دیدار و گفتگوهای آتی گروه های فلسطینی در قاهره برای پیشبرد پرونده آشتی ملی خواهد بود.
ابومرزوق خاطر نشان ساخت که گفتگوهای گروه های فلسطینی در مسکو از چند جهت حائز اهمیت است، نخست اینکه این دیدارها و گفتگوها پس از آن انجام گرفت که گروه های فلسطینی از سال 2017 تاکنون دور هم جمع نشده بودند و در سال 2018 هیچگونه دیدار و نشستی در این سطح بین فلسطینیان برگزار نشده بود.
وی تصریح کرد که از طرف دیگر، این گفتگوها در تقابل با نشست ورشو است که به دعوت آمریکا تحت عنوان “امنیت و صلح در خاورمیانه” برگزار می شود. ابومرزوق تاکید کرد که هدف از نشست ورشو، کنار زدن مسئله فلسطین و قرار دادن عرب ها و فلسطینیان رو در روی هم است و این اقدامی بسیار خطرناک در رابطه با مسئله فلسطین است.
این عضو دفتر سیاسی حماس اظهار داشت که سومین مسئله مربوط به گفتگوهای فلسطینی ـ فلسطینی و نتایج آن است. وی تصریح کرد که این گفتگوها می تواند زمینه ساز دیدار و گفتگوهای آتی فلسطینیان در قاهره برای پیشبرد آشتی ملی باشد.
موسی ابومرزوق خاطر نشان کرد که در جریان گفتگوهای مسکو، گروه های فلسطینی به تفاهماتی دست یافتند و قاطعانه با طرح صلح آمریکا موسوم به معامله قرن و هرگونه طرح آمریکایی در خاورمیانه که به تضییع حقوق ملت فلسطین و مسئله فلسطین منجر شود، اعلام مخالفت کردند، چه با سخن گفتن از تشکیل دولت در غزه یا سیطره رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری، یا اعلام قدس به عنوان پایتخت این رژیم و حذف حق بازگشت آوارگان فلسطینی.
ابومرزوق عنوان کرد که در گفتگوهای گروه های فلسطینی در مسکو به تمامی این مسائل پرداخته شد و فلسطینیان بر مخالفت با مسائل ذکر شده اجماع دارند.
از سوی دیگر، محمد هندی از رهبران جنبش جهاد اسلامی خواستار فعال سازی و توسعه سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” جهت عضویت حماس و جهاد اسلامی در آن در چارچوب توافقات سابق شد.
وی بر اهمیت گفتگوی ملی فراگیر در مصر جهت دستیابی به توافق در خصوص راهبرد ملی که موجب تقویت پایداری ملت فلسطین و مقابله با توطئه ها می شود، تاکید کرد.
وی ضمن درخواست احیای وحدت ملی و پی ریزی راهبرد ملی، یادآور شد که رژیم صهیونیستی در سایه حمایت های آمریکا دست به کشتار ملت فلسطین می زند و زمین های فلسطینیان را مصادره می کند و به شهرک سازی و محاصره نوار غزه ادامه می دهد.
لازم به ذکر است که 10 گروه فلسطینی به دعوت موسسه مطالعات شرقی وابسته به وزارت امور خارجه روسیه راهی مسکو شده اند و طی دو روز دیدار و گفتگو، مسائل مهم داخلی فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تفاهماتی نیز در این راستا دست یافتند.
از سال 2017 تاکنون برای اولین بار است که گروه های فلسطینی همگی دور هم جمع شده و در مورد مسائل داخلی بحث و تبادل نظر می کنند و پیش بینی می شود که تا چند هفته دیگر نشستی نیز میان فلسطینیان در قاهره برای ادامه گفتگوها در مورد پرونده آشتی ملی برگزار شود.

لینک کوتاه:

کپی شد