دبیرکل اتحادیه عرب تاکید کرد که برخی کشورها با اعلام تصمیم خود مبنی بر انتقال سفارتشان به قدس اشغالی در راستای جلب رضایت آمریکا و رژیم صهیونیستی، روابط خود با کشورهای عربی را به مخاطره می اندازند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، احمد ابوالغیط تصریح کرد که کشورهایی که قصد انتقال سفارت خود به قدس اشغالی را دارند، اقدام به نقض قوانین بین المللی می کنند که قدس را شهری اشغال شده می داند و انتقال سفارت کشورها به این شهر اقدامی باطل است که هیچ تغییری در وضعیت این شهر ایجاد نمی کند و هرگز نمی تواند به اشغالگری مشروعیت ببخشد.
ابو الغیط اشاره کرد که در مورد وضعیت رومانی باید گفت که تصمیم انتقال سفارت به قدس صرفا طبق خواسته شخصی نخست وزیر این کشور اتخاذ شده و رئیس جمهور رومانی با توجه به پیامدهای منفی این اقدام، موضعی کاملا مخالف دارد.
وی از کشورهای هندوراس و رومانی خواست در موضع خود تجدید نظر کنند.
ابو الغیط خاطر نشان کرد که در اجلاس سران عرب در تونس در هفته آینده، این موضوع مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس جمهور هندوراس یکشنبه گذشته در سخنانی در نشست سالانه آیپک تصریح کرد که کشورش به زودی در قدس دفتر نمایندگی دیپلماتیک افتتاح میکند.
خوان اورلاندو هرناندز اظهار داشت که این اقدام مقدمه انتقال سفارت هندوراس به قدس اشغالی خواهد بود.
هرناندز قبلا گفته بود که هر وقت رژیم صهیونیستی سفارت خود را در تگوسیگالپا افتتاح کند، هندوراس نیز سفارت خود را از تل آویو به قدس اشغالی منتقل خواهد کرد.
از سوی دیگر، نخست وزیر رومانی اعلام کرد که کشورش تصمیم دارد سفارت خود را از تل آویو به قدس اشغالی منتقل کند.
«ویوریکا دانسیلا» نیز در سخنانی در نشست سالیانه AIPAC یا همان کمیته امور مشترک آمریکا و “اسرائیل” در واشنگتن تاکید کرد که اقدام آمریکا به انتقال سفارت خود به قدس اشغالی در ماه می سال گذشته، اقدامی نمادین و دال بر منافع و ارزشهای مشترک ملتهای آمریکا و “اسرائیل” بود.
دانسیلا تصریح کرد که دولت رومانی در حال بررسی احتمال انتقال سفارت خود به قدس اشغالی است.
با وجود اظهارات دانسیلا، کلاوس یوهانیس رئیس جمهور رومانی یکی از مخالفان اصلی انتقال سفارت این کشور به قدس اشغالی است. او اعلام کرده تصمیم نهایی را در این زمینه او اتخاذ می کند و نخست وزیر نمی تواند خود دست به چنین کاری بزند.