پس از اعلام تصمیم کاخ سفید برای برگزاری کنفرانس اقتصادی بین المللی در بحرین در ماه ژوئن آینده به بهانه حمایت از فلسطینی ها، اما با هدف اصلی زمینه سازی برای اعلام “معامله قرن”، گروه ها و طرف های فلسطینی واکنش های متعددی به این کنفرانس نشان دادند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از خبرگزاری رسمی فلسطین “وفا”، “محمد آشتیه نخست وزیر دولت رام الله در واکنش به برگزاری کنفرانس موسوم به “صلح برای شکوفایی” در بحرین که قرار است طی روزهای 25 و 26 ماه ژوئن آینده برگزار شود، تصریح کرد که اوضاع اقتصادی به پیدا کردن راه حل سیاسی برای مساله فلسطین بستگی دارد.
وی دیروز دوشنبه تاکید کرد که بحران مالی حاکم بر تشکیلات خودگردان فلسطین، نتیجه جنگ مالی است که با هدف باجگیری صورت می گیرد و درباره این کارگاه که واشنگتن و منامه از برگزاری آن خبر داده اند، هیچ مشورتی با هیات دولت تشکیلات خودگردان فلسطین نشده است.
وی افزود: تشکیلات خودگردان و مقامات فلسطینی دنبال شرایط بهبود وضعیت زندگی فلسطینیان زیر سایه اشغالگری رژیم صهیونیستی نیستند.
در همین راستا، “نبیل ابو ردینه” سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان و وزیر اطلاع رسانی این نهاد در گفتگو با “سی ان ان” اظهار داشت که “کارگاه” اعلام شده از سوی آمریکا که بخش نخست طرح صلح در منطقه خاورمیانه را تشکیل می دهد، “ناکارآمد” است.
ابو ردینه خاطر نشان کرد که «هر گونه طرح اقتصادی که فاقد چشم انداز سیاسی باشد، نتیجه ای در بر نخواهد داشت و فلسطینی ها هیچ پیشنهادی را که ضامن تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی نباشد، قبول نخواهند کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره مشارکت طرف فلسطینی در کنفرانس منامه اظهار داشت که تصمیم گیری در این زمینه بر عهده محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است و وقتی نشست مشابهی در ماه مارس سال 2018 به بهانه بهبود اوضاع اقتصادی ساکنان غزه در واشنگتن برگزار شد، طرف فلسطینی از حضور در آن خودداری کرد.
از سوی دیگر، “حازم قاسم” سخنگوی حماس اعلام کرد که «دولت آمریکا خیال می کند که امکان معامله ملت فلسطین بر سر حقوق، اصول، مقدسات و سرزمین و حتی در ساده ترین مسائل مربوط به آنها در قبال دریافت تسهیلات یا ارائه طرح های اقتصادی وجود دارد.»
وی افزود:« ملت ما به دنبال آزادی خود از طریق اخراج اشغالگران از سرزمین خود و تاسیس کشور مستقل به پایتختی قدس است.»
قاسم تاکید کرد که «ما مخالف میزبانی یک کشور عربی از چنین کنفرانسی هستیم و «برگزاری چنین کارگاهی در خاک یک کشور عربی باعث تشویق دولت آمریکا به تداوم ارائه چنین طرح هایی می شود که زمینه ساز حذف حقوق ملت فلسطین و تشویق اشغالگران به تداوم تجاوزات شان است و علاوه بر این، جریان راست صهیونیستی فکر می کند که بدون احقاق حقوق ملت ما می تواند روابط خود را با یک کشور عربی به حالت عادی درآورد.»
سخنگوی حماس این کارگاه را ادامه جانبداری آمریکا از دیدگاه و روایت جریان راست رژیم صهیونیستی دانست و تاکید کرد که مساله فلسطین به خاطر همین رویکرد دولت آمریکا و پافشاری واشنگتن بر اجرای این طرح مشکوک مرحله خطرناکی را پشت سر می گذارد.
وی ضمن تاکید بر لزوم یکپارچگی و وحدت کلمه فلسطینیان از طریق احیای ساختار سیاسی خود، تصریح کرد که این مساله مستلزم این است که تشکیلات خودگردان که همچنان بر شکاف داخلی تاکید می کند و هیچ اقدامی در راستای تقویت جبهه داخلی نکرده است، با این پروژه ها مقابله کند.»
حازم قاسم همچنین اعلام کرد که مقاومت فلسطین با صدای بلندتری با این طرح؛ به ویژه در جریان تظاهرات های حق بازگشت در غزه مخالفت کرده است و مقاومت و وحدت می تواند دژی محکم برای ملت فلسطین و حقوق آن در برابر خطرات چنین طرح هایی باشد.
“صالح رافت” عضو کمیته اجرایی دفتر ریاست تشکیلات خودگردان و معاون دبیر کل اتحادیه دموکراتیک فلسطین “فدا” با فراخوان آمریکا و بحرین برای برگزار ی کنفرانس “صلح برای شکوفایی” در منامه مخالفت کرد و گفت:« صلح واقعی با تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 4 ژوئن سال 1967 به پایتختی قدس شرقی و بر اساس قطعنامه های سازمان ملل و قوانین بین المللی محقق می شود و نه در سایه سیاست باجگیری و دیکته ها و راه حل های اقتصادی که آمریکا ارائه می کند.» وی همچنین میزبانی یک کشور عربی از این کنفرانس را که در راستای حذف مساله فلسطین برگزار می شود، مایه ننگ دانست و خواستار تحریم آن از سوی تمامی کشورها و بازرگانان عرب شد.
در همین راستا، جبهه خلق برای آزادی فلسطین هم نسبت به برگزاری این “کارگاه اقتصادی” در بحران هشدار داد و اعلام کرد که برگزاری این کنفرانس در بحرین تلاشی برای ادعای مشارکت نظام های رسمی عربی در اجرای طرح صلح موسوم به “معامله قرن” و حمایت از طرح صلح اقتصادی نتانیاهوست که مورد حمایت آمریکا قرار دارد. این گروه همچنین خواستار اتخاذ موضع یکپارچه از سوی طرف فلسطینی مبنی بر عدم مشارکت رسمی و غیر رسمی در این کنفرانس و مجازات نقض کنندگان این تصمیم و همچنین مقابله با نتایج و تصمیمات اتخاذ شده در جریان کنفرانس مذکور شد.
جبهه مبارزه مردمی فلسطین نیز به نوبه خود اعلام میزبانی بحرین از کنفرانس اقتصادی موسوم به “صلح برای شکوفایی” را خنجری از پشت به ملت فلسطین و شهدا و اسرای آن و نیز نقض مصوبات اجلاس های سران عرب و مشارکت مشکوک در طرح آمریکایی و اسرائیلی برای حذف مساله فلسطین دانست و اعلام کرد که راه حل اقتصادی حربه اصلی طرح آمریکایی برای حذف مساله فلسطین است و هر کس به دنبال صلح در منطقه است، باید حقوق ملت فلسطین را به رسمیت بشناسد و ضمن متوقف کردن شهرک سازی، سعی کند به اشغالگری رژیم صهیونیستی پایان داده و زمینه تاسیس کشور فلسطین به پایتختی قدس را فراهم کند و این ضامن شکوفایی منطقه است.
کمیته ابتکار ملی فلسطین هم از سازمان آزادی بخش فلسطین، دولت و گروه های سیاسی، سازمان های مدنی و بخش خصوصی فلسطین خواست که این کنفرانس را به طور کامل تحریم کنند. این گروه از تمامی کشورها و نهادهای عربی هم خواست که ضمن تحریم این نشست، مانع از بروز اختلاف میان ملت فلسطین و کشورهای عربی شوند.
از سوی دیگر، جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین با هشدار نسبت به نشست آمریکایی منامه که به بهانه زمینه سازی برای تحقق صلح برگزار می شود، دروغ و ادعایی بیش نیست و برقراری صلح با تداوم اشغالگری در اراضی فلسطینی، بلندی های اشغالی جولان و دیگر اراضی اشغالی عربی ممکن نیست، بلکه با عقب نشینی رژیم صهیونیستی از سراسر اراضی اشغالی سال 1967 و برخورداری ملت فلسطین از تمامی حقوق خود؛ به ویژه حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل به پایتختی قدس محقق می شود.
در همین راستا، گروه های ملی و اسلامی در رام الله ضمن تاکید بر مخالفت خود با تلاش های دولت آمریکا برای برگزاری کنفرانس اقتصادی در بحرین پس از شکست مکرر تلاش های آن برای اعلام طرح شوم معامله قرن، اعلام کردند که بخش اساسی این طرح در راستای مشارکت کامل با رژیم صهیونیستی اجرا شده است. گروه های مذکور همچنین از بحرین خواستند که از میزبانی این نشست انصراف دهد.
گفتنی است که بحرین و آمریکا شامگاه دیروز دوشنبه با صدور بیانیه ای مشترک از برگزاری کنفرانس اقتصادی با عنوان “صلح با هدف شکوفایی” طی روزهای 25 و 26 ژوئن خبر دادند. هدف از این کنفرانس جذب سرمایه ها به منطقه همزمان با تحقق صلح میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی عنوان شده است که نخستین گام عملی در راستای اعلام طرح صلح موسوم به “معامله قرن” به شمار می رود.