چهارشنبه 30/آوریل/2025

عبد الحلیم اشقر که آمریکا او را به رژیم صهیونیستی تحویل داد، کیست؟

دوشنبه 10-ژوئن-2019

آمریکا اخیرا یک دانشمند فلسطینی به نام “عبد الحلیم اشقر” را پس از 11 سال بازداشت به رژیم صهیونیستی تحویل داد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خانواده پرفسور اشقر تصریح کرده اند که امریکا وی را پس از پایان دوره محکومیت بیش از 11 ساله اش در زندان های خود، به رژیم صهیونیستی تحویل داد و یک هواپیمای شخصی او را از آمریکا به فرودگاه بن گوریون در فلسطین اشغالی انتقال داد.

عبد الحلیم اشقر متولد سال 1958 است و در یک خانواده فلسطینی که در روستای صیدا در طولکرم زندگی می کردند، به دنیا آمده است. وی در حال حاضر متاهل است، اما فرزندی ندارد و درجه علمی بالای “پرفسور”ی دارد.

پرفسور اشقر تحصیلات دوران دبیرستان خود را در مدرسه عتیل پشت سر گذاشت و در سال 1982 از دانشگاه بیرزیت فارغ التحصیل شد و مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی خود را در سال 1989 از دانشگاه لاورن یونان و مدرک دکترای مدیریت بازرگانی را هم از دانشگاه میسیسی پی آمریکا دریافت کرد.

وی قبلا استاد دانشگاه اسلامی در غزه بود و سپس مسئول روابط عمومی و سخنگوی این دانشگاه شد. در سال 1989 وی درخواست بورس تحصیلی کرد و با درخواست او موافقت شد و بدین ترتیب  راهی آمریکا شد. اشقر از آن زمان در معرض محدودیت ها و تعقیب و پیگردهای مکرر قرار داشت و سه بار از سوی مراجع رسمی آمریکا بازداشت شد.

این استاد فلسطینی در دانشگاه های متعدد آمریکا تدریس و فعالیت کرده است که آخرین مورد از آنها دانشگاه هاروارد در واشنگتن بود؛ تا اینکه در سال 2003 به اتهام حمایت و عضویت در  جنبش مقاومت اسلامی “حماس” بازداشت و تحت حبس خانگی قرار گرفت و در ادامه نیز از ماه نوامبر سال 2007 روانه زندان های آمریکا شد.

 اما با وجود بازداشت و حبس خانگی اشقر، وی از خدمت به ملتش کوتاهی نکرد و در سال 2005 نامزد ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین شد و در برنامه های انتخاباتی اش، هدف خود را تحکیم و نهادینه کردن وحدت ملی از طریق توسعه مرامنامه روابط میان گروه های ملی و اسلامی عنوان کرده بود. اشقر در آن زمان برنامه کاملی ارائه داده بود که یکی از مهمترین بخش های آن تشکیل کشور بر پایه شفافیت و حسابرسی، مشارکت در تصمیم گیری، ریشه کن کردن فساد، تحکیم و تقویت وحدت ملی فلسطین و پایان دادن به اشغالگری با کمک دستاوردهای مقاومت بود.

وی در آغاز برنامه های انتخاباتی اش اعلام کرد که «من با این امید نامزد تصدی ریاست تشکیلات خودگردان شدم که در کنار هم زمینه توسعه و برقراری ثبات را فراهم کنیم. ما همگی نیاز شدیدی به این مساله داریم و متعهد می شوم که در مسیر حرکت رئیس فقید تشکیلات خودگردان؛ “یاسر عرفات” گام بردارم و در احقاق حقوق ملت کوتاهی نکنم و نگهبانی امین برای منافع ملت و مقدسات آن باشم.»

مراجع آمریکایی سه بار اشقر را به خاصر مخالفت با شهادت علیه برخی فعالان فلسطینی و مسلمان بازداشت کردند و وی در زمان انتظار برای محاکمه، در منزلش تحت حبس خانگی قرار داشت؛ تا اینکه در سال 2007 به اتهام حمایت مالی از جنبش حماس به 11 سال حبس محکوم و روانه زندان های آمریکا شد.

وی در یکی از مصاحبه های مطبوعاتی اش از مقر اقامت اجباری اش قبل از سال 2007 تاکید کرد که «من در حبس خانگی به سر می برم و به من اجازه حضور در نماز جمعه را هم نمی دهند. من در حالی این مصاحبه را انجام می دهم که یک سیستم کنترل الکترونیک به پایم بسته شده است و نهادهای امنیتی آمریکا از طریق دستگاه “جی پی اس”ی که به من وصل کرده اند، هر جایی بروم، آنجا را زیر نظر دارند.»

وی خاطر نشان کرد که اتهامات مطرح شده علیه او مربوط به سال 1993 است که وارد آمریکا شد و قبل از حوادث 11 سپتامبر 2001 نیز وی به تحقیر آمریکا و خودداری از ارائه شهادت متهم شده بود و به همین خاطر هم بازداشت شد.

این استاد فلسطینی تصریح کرده بود که «از زمانی که با هدف جمع آوری اطلاعات و اهداف ارتباطاتی وارد آمریکا شدم، تحت کنترل بودم، اما پس از حوادث 11 سپتامبر سال 2001 که دولت آمریکا جنبش حماس را در لیست سازمان های تروریستی قرار داد، تهمت های دیگری هم به من وارد شد و بر اساس اطلاعاتی که از قبل درباره من جمع آوری کرده بودند، مرا محکوم کردند.»

اشقر همچنین در گفتگو با شبکه “بی بی سی” تاکید کرد که «نهادهای امنیتی انواع مشوق های ممکن؛ اعم از شغل، تابعیت، مشوق های مالی و غیره را به من پیشنهاد کردند تا علیه افراد مد نظرشان شهادت دهم، اما من به آنها گفتم:« نمی توانم. ترجیح می دهم بمیرم تا اینکه به ملت و آرمانم و کسانی که در راه این آرمان تلاش می کنند، خیانت کنم.»

لینک کوتاه:

کپی شد