دولت آمریکا خود را برای رونمایی از طرح صلح خود برای خاورمیانه موسوم به معامله قرن آماده میکند و در اولین گام اجرای آن قرار است کنفرانسی اقتصادی را در بحرین طی روزهای 25 و 26 ماه جاری برگزار کند.
این در حالی است که فلسطینیان به عنوان یکی از طرفهای این طرح صلح، قاطعانه با کنفرانس بحرین اعلام مخالفت و آن را تحریم کردند.
دولت آمریکا گمان میکند با طرحهای اقتصادی میتواند منازعه بین طرفین فلسطینی و صهیونیستی را حل کند و از همین رو ایده سرمایهگذاری در اراضی اشغالی و توسعه در این منطقه به جای کمکرسانی به فلسطینیان را مطرح کرده است که فلسطینیان آن را گامی در جهت ترویج معامله قرن به منظور واداشتن فلسطینیان به امتیازدهی در مقابل کمکهای اقتصادی میدانند.
کنفرانس یا کارگاه؟
هانی حبیب تحلیلگر سیاسی فلسطینی تاکید کرد که کنفرانس اقتصادی بحرین آنگونه که آمریکا گمان میکرد، موفقیتآمیز نبود، زیرا این کشور درصدد برگزاری یک کنفرانس اقتصادی بزرگ بود اما واکنش منفی به آن موجب شد تا تصمیم آمریکا در حد یک گارگاه اقتصادی باقی بماند، زیرا به جای سران کشورها و مقامات بلندپایه، صرفا هیئتهای از بازرگانان کشورهای مختلف قرار است در آن حضور یابند و دولت آمریکا کاملا دریافته که این طرح شکست خورده است.
از سوی دیگر، حسن عبدو نویسنده و تحلیلگر سیاسی نیز معتقد است که هدف اساسی کارگاه منامه، حذف اصطلاح “آواره فلسطینی” است که این مسئله بدون حضور کشورهای عربی میزبان آوارگان فلسطینی محقق نخواهد شد.
حبیب افزود که کارگاه منامه بخشی از معامله قرن است که دو بخش اساسی دارد و بخش اول آن از چند طریق اجرا شده از جمله شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، توقف کمک مالی آمریکا به آژانس آنروا و الحاق بخشهایی از کرانه باختری به “اسرائیل” و بخش دوم نیز بر تامین منابع مالی این طرح که به گمان ترامپ میتواند موجب شکوفایی اقتصادی در فلسطین شود، تاکید دارد.
عبدو نیز تصریح کرد که آمریکا سعی میکند کشورهای عربی را با دادن پول و با ادعای اجرای طرحها و پروژههای اقتصادی در فلسطین، به حذف آژانس آنروا مجاب کند.
وی مشارکت برخی کشورها از جمله بحرین که میزبانی چنین کارگاهی را پذیرفته، خنجری از پشت به ملت فلسطین دانست و گفت همه میدانند که مسئله فلسطین یک مسئله سیاسی است و جمع کردن پول و مال برای واداشتن فلسطینیان برای کوتاه آمدن از آرمانهای ملی خود، خیانت است.