صهیونیستها با کمک آمریکاییها پیش از اعلام رسمی معامله قرن اقداماتی را اجرایی کردهاند که در راستای معامله قرن است. بهگفته برخی تحلیلگران اینها نشان از این دارد که آمریکاییها میخواهند ابتدا معامله قرن را اجرا سپس اعلام کنند.
با انتخاب دونالد ترامپ در ایالات متحدهآمریکا موجی از خوشحالی صهیونیستهای فلسطین اشغالی را در بر گرفت. از همانزمان اعلام کردند فلسطینیها باید کشور فلسطین را به فراموشی بسپارند.معنا و مفهوم این اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی زمانی تبیین شد که «معاملهقرن» در رسانهها منتشر شد. ترامپ طرحی برای فلسطین نداشت و این طرحصهیونیستها بود که این بار از زبان ترامپ و با ادبیات او برای همگان بیانمیشد. پس از این بود که صهیونیستها برای حرکت در مسیر طرحی که به ترامپداده بودند گامهایی را تعریف کردند و بههمراه او اقداماتی را اجراییکردند.
حذف آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل «UNRWA»
اینآژانس، یک سازمان خدماتدهی به آوارگان فلسطینی است که زیر نظر سازمان مللسال 1949، یک سال پس از اشغال فلسطین، تأسیس شده است. این سازمان در دوبخش خدمات و کار فعال است؛ بخش اول خدماتی که به فلسطینیان ارائه میدهدخدمات بهداشتی است، این آژانس در تمام اردوگاههای فلسطینی مراکز خدماتیدارد. بخش دیگر خدمات این آژانس، خدمات آموزشی است. این آژانس در تماماردوگاههای فلسطینی مدرسههایی را تأسیس کرده است که کودکان فلسطینی دراین مدارس آموزش میبینند، علاوه بر اینها، آنروا یک شبکه ماهوارهایآموزشی هم دارد که در آن کار آموزش دانشآموزان را انجام میدهد.
بخشسوم خدمات این آژانس ارائه خدمات وام و بورسیههای تحصیلی است که عمدتاًبه دانشجویان فلسطینی ارائه میشود، علاوه بر اینها این آژانس تلاش میکندموقعیت ایجاد کار را برای آوارگان فلسطینی فراهم کند یا کسانی را کهطرحهایی برای اشتغالزایی دارند حمایت میکند. بودجه این آژانس قریب یکمیلیارد دلار بوده است که بیشتر این بودجه را ایالات متحده در قالب کمک بهاین آژانس پرداخت میکرد.
سال2017، پس از اعلام معامله قرن، آمریکا اعلام کرد دیگر قصد ادامه کمک به«آنروا» را ندارد و کمکهای خود را به این آژانس قطع میکند. آنها سال 2018این اقدام را اجرایی کردند و کمکهای خود را از 360 میلیون دلار به 60میلیون دلار کاهش دادند که حدود 30درصد بودجه آنروا است.
ایناقدام آمریکا هرچند با بهانههایی همراه بود اما حکایت از یک واقعیت داشت وآن اینکه آمریکاییها با این کار میخواهند «آنروا» را ناکارآمد یا تعطیلکنند. تعطیلی و ناکارآمد شدن «آنروا» بهمعنی عدم حمایت از آوارگان فلسطینیو رها کردن آنها در وضعیت اسفبار اردوگاهها است، یعنی دیگر آوارگانفلسطینی نه امکانات بهداشتی خواهند داشت نه آموزشی خواهند دید و نه اینکهحمایتی از آنها برای ایجاد اشتغال صورت خواهد گرفت. این اقدام آمریکا درراستای حذف مسئله آوارگان فلسطینی و مجبور کردن آنها به رها کردن تابعیتفلسطینیشان صورت گرفت.
یکیاز ضررهایی که با تعطیلی «آنروا» به فلسطینیان رسید این بود که مدارسفلسطینی که در قدس تحت اشراف و حمایت «آنروا» قرار داشتند بدون حامی باقیماندند و از سال 2018 ذیل آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی قرار گرفتند، اینبدان معنا است که فرزندان فلسطینیها در قدس از این پس باید بهدستصهیونیستها و با متون آنها تربیت شوند.
انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس
پساز تعطیلی دفاتر آنروا دونالد ترامپ قانون انتقال سفارت آمریکا از تلآویوبه قدس را امضا کرد. پیش از این ایالات متحده آمریکا در قدس یک کنسولگریداشت اما سفارتخانه این کشور در تلآویو قرار داشت. قانون انتقال سفارتآمریکا از تلآویو به قدس از سال 1995 در کنگره آمریکا تصویب شده بود امارؤسای جمهور آمریکا در دوران ریاست جمهوری خود با تعویق انداختن آن، ازاجرای آن طفره میرفتند. دونالد ترامپ پس از 23 سال در دسامبر 2017 قانوناجرای آن را امضا کرد و در روز 14 می 2018 یعنی سالروز اشغال فلسطین که بینفلسطینیها به روز «نکبت» مشهور است عملاً سفارت ایالات متحده آمریکا رابه قدس منتقل کرد.
ترامپدر یکی از اظهارات خود قدس را بهعنوان پایتخت ابدی اسرائیل معرفی کرد.انتقال سفارتخانه آمریکا به قدس، بهمعنای بهرسمیت شناختن حاکمیت رژیمصهیونیستی بر قدس بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی است که با قطعنامههایبینالمللی و سازمان ملل در تعارض کامل است.
قطع کمکهای مالی تا آغاز مذاکره اجباری
حکومتخودگردان فلسطین که بهدلیل دریافت کمکی معادل 450 میلیون دلار ازدولتهای آمریکا، تابع دولتهای ایالات متحده بوده است از سوی آمریکاییهاتنبیه شد. دونالد ترامپ 215 میلیون دلار از کمکهای خود به حکومت خودگردانرا در سال 2018 کاهش داد. این اقدام آمریکا در حالی انجام شد که حکومتخودگردان با کسری 1.2میلیارد دلاری از بودجه 5میلیاردیاش بود.
شرطترامپ این بود که تا زمان آغاز دوباره مذاکرات ساف با رژیم صهیونیستی اینبودجه پرداخت نخواهد شد. اما شاید سؤال این باشد که حکومت خودگردان که خودخواستار مذاکره بوده است چرا برای نشستن پای میز مذاکره از سوی آمریکاتهدید میشود؟ پاسخ این است که در آخرین دور مذاکرات ساف با رژیم صهیونیستیکه سال 2014 نافرجام باقی ماند صهیونیستها خواستار خارج کردن پروندهآوارگان، قدس، امنیت و مرزها از مذاکرات بودند و علاوه بر اینها از سافمیخواستند در پایان مذاکرات «یهودیت دولت اسرائیل» را بهرسمیت بشناسند.
یکیدیگر از بهانههای آمریکا این بود که این بودجه در حال رسیدن به فلسطینیانمبارز است. اشاره آمریکاییها به حقوق و مستمریهایی است که حکومتخودگردان به خانوادههای شهدا و اسیران فلسطینی میدهد. صهیونیستها نیز باهمین بهانه درآمدهای مالیاتی و گمرکی حکومت خودگردان را که طبق توافقنامهپاریس باید بهطور ماهانه و فصلی به آنها پرداخت کنند بلوکه کردهاند.
در حقیقت آمریکا با این گام، هم مقاومت و هم مذاکره اجباری برای نادیده گرفتن حقوق اصلی فلسطینیها را هدف گرفته است.
تعطیلی دفتر ساف در واشنگتن
پساز قطع بودجه آژانس «آنروا»، واشنتگن برای تحت فشار قرار دادن حکومتخودگردان و مجبور کردن آنها برای نشستن پای میز مذاکرهای که سازشکارانفلسطینی هم به آن میلی نداشتند اعلام کرد دفتر ساف در واشنگتن را تعطیلخواهد کرد. دولت آمریکا 10 سپتامبر 2018 در سالروز امضای اولین توافقنامهسازش بین ساف و رژیم صهیونیستی در سال 1993، تمامی حسابهای بانکی ساف رامسدود کرد و در روز پنجشنبه 10 اکتبر 2018 رسماً دفتر ساف در واشنگتنتعطیل شد.
تعطیلیدفتر ساف ــ که تنها نماینده رسمی فلسطین محسوب میشود ــ علاوه بر تلاشآمریکاییها برای تحمیل شرایط مذاکره به ابومازن یک دلیل دیگر هم داشت، سافتنها نماینده رسمی ملت فلسطین محسوب میشود لذا پیگیری حقوق ملت فلسطیناعم از آوارگان و ساکنان اراضی فلسطینی در فلسطین بهعهده این نهادبینالمللی است. با تعطیلی دفتر ساف یکی از ابزارهای پیگیری حقوق ملتفلسطین از دست آنها خارج خواهد شد، این نتیجه برآمده از تعطیلی دفتر ساف،با هدف اخراج فلسطینیان از فلسطین و تصویب قانون قومیت کاملاً هماهنگی داردو آنها را تکمیل میکند.
بیشتر بخوانید
تصویب قانون قومیت در پارلمان (کِنِسِت) رژیم صهیونیستی
18جولای 2018 لایحهای جنجالی در پارلمان (کِنِسِت) رژیم صهیونیستی بهتصویبرسید. این لایحه که «قانون قومیت» نام داشت با 62 رأی موافق، 55 رأی مخالفو 2 رأی ممتنع کاملاً شکننده بهتصویب رسید.
همانگونهکه این قانون با اختلافی کوچک بین موافقان و مخالفان بهتصویب رسید،اختلافات فراوانی را نیز رقم زد. چپگرایان و سکولارهای رژیم صهیونیستیمعتقد بودند این قانون علیه دموکراسی است و به وجهه این رژیم در جهان صدمهخواهد زد. اما راستگرایان و مذهبیهای افراطی میگفتند این همان آرمانی استکه برای آن به فلسطین آمدهاند.
دراین قانون فلسطین سرزمین قوم یهود بهرسمیت شناخته میشود که تنها یهودیانساکن در آن حق تعیین سرنوشت آن را بهعهده دارند و درهای آن بهروی همهیهودیان باز است. دولت اسرائیل از همه یهودیان جهان حمایت خواهد کرد.شهرکسازی یک ارزش قومی است که از آن حمایت میشود و روز اشغال فلسطین عیدرسمی آن معرفی شده است.
قانونقومیت به این معنا است که هیچ کسی جز یهودیان نه اجازه سکونت و نه اجازهدخل و تصرف در تصمیمات آن را خواهند داشت، این یعنی آنکه صهیونیستها همهغیریهودیان ساکن در فلسطین را بهرسمیت نمیشناسند و آنها را اخراج خواهندکرد.
نکته قابل توجهاین است که این قانون با آنکه با رأیی شکننده و بدون اکثریت بهتصویب رسیداما برای هرگونه تغییر در آن ضرورت رأی مثبت اکثریت پارلمان (کِنِسِت) ذکرشده است.
ارائه قانون الحاق کرانه باختری به پارلمان (کِنِسِت)
همانگونهکه در بخش دوم این نوشته نیز اشاره شده است یکی از اقدامات صهیونیستهابرای اجرای معامله قرن و تأسیس وطن قومی یهود، الحاق کرانه باختری است. حزبمتبوع نتانیاهو، لیکود، پس از انتخابات آوریل 2019، لایحه الحاق قضاییشهرکهای کرانه باختری را به پارلمان (کِنِسِت) رژیم صهیونیستی ارائه کردهاست. براساس این قانون قرار است شهرکهای یهودینشین کرانه باختری در فازاول اقدام از حیث قوانین قضایی تحت حاکمیت دادگاههای سرزمینهای 1948باشند.
علاوه براینها، در قانون قومیت نیز شهرکسازی یکی از ارزشهای دولت مجعول «اسرائیل»تعریف شده است و این بنیان قانونی ممنوعیت واگذاری شهرکهای صهیونیستی راایجاد کرده است.
جمعبندی
اقداماتیکه آمریکاییها و صهیونیستها در راستای معامله قرن انجام دادهاند باطرحهایی که تا کنون در غرب و شرق فلسطین تصویب شدهاند، کاملاً هماهنگیدارند و همگی تکمیلکننده یکدیگرند. این اقدامات قطعاتی از جورچین تأسیسوطن قومی یهود در کل فلسطین تاریخی است که در انتظار دیگر بخشها بهسرمیبرد. با نگاهی به این بخشها میتوان بسیاری از دیگر قطعات این جورچینرا حدس زد و پیشبینی کرد.
ادامه دارد… .
منبع: خبرگزاری تسنیم