شنبه 21/سپتامبر/2024

رقص عربی بر خون فلسطینی

سه‌شنبه 2-جولای-2019

اسرائیل و بحرین اعتراض های مردمی علیه نشست «منامه» را سرکوب کردند

رهبران سیاسی  برخی کشورهای منطقه دیروز در شهر ساحلی منامه پایتخت بحرین گرد هم آمدند تا درباره آینده سیاسی و اقتصادی پرمناقشهترین اقلیم جهان، یعنی فلسطین و بیتالمقدس، گفت‌و‌گو کنند. آنسوتر از این نشست، مردم فلسطین مانند تمام روزهای تاریخ 70 ساله اخیرشان زیر ضربات باتوم و دود گاز اشکآور بغض حقخواهیشان را در گلو میشکنند و با شانههایی لرزان مقاومتشان را حفظ میکنند.
به‌گزارش وبسایت خبری وفا، مردم فلسطین در اعتراض به برگزاری نشست منامه که در آن بخشهای اقتصادی طرح موسوم به معامله قرن رونمایی شد به خیابانهای نوار غزه آمدند اما باتوم سربازان رژیم اشغالگر واکنش تندی به این اعتراض بود. سربازان این رژیم که از روزها قبل در ایستگاههای بازرسی کرانه باختری حضور پررنگی داشتند تا با ارعاب مردم فلسطین مانع از هر تظاهرات و اعتراضی شوند با جمعیت گسترده مردم معترض غافلگیر شدند. بیشترین اعتراضات در بیتاللحم و رامالله صورت گرفت و در خیابانهای نوار غزه تصاویر ترامپ و پادشاه بحرین به آتش کشیده شد. به‌دنبال درگیری میان مردم فلسطین و  سربازان رژیم صهیونیستی، بسیاری از فروشگاهها، بانکها و مغازهها بسته شدند و مدارس دانشآموزان را دستهدسته به خانه فرستادند. این نشست دو روزه که از روز گذشته آغاز شد و قرار است امروز به پایان برسد، اقدامی است علیه استقلال و آزادی مردم فلسطین. ظهر روز گذشته که جمعیت معترضان به اوج خود رسید، سربازان رژیم صهیونیستی با باتوم و گاز اشکآور به سمت جمعیت هجوم بردند و چند نفری را هم دستگیر کردند.
واکنش خشم آلود مردم بحرین
به‌گزارش رأیالیوم، نشست منامه در شرایطی برگزار شد که مردم بحرین نیز از جریحهدار شدن احساسات مردم فلسطین از حاکمیت خود بشدت ناراضی بودند و با انتشار فراخوانهایی در شبکههای اجتماعی خواستار برگزاری اعتراضات بودند؛اما مقامهای امنیتی این کشور اجازه برگزاری هیچ تظاهراتی را به مردم ندادند در عوض مردم در شبکههای اجتماعی وارد عمل شدند و مرتب اعتراض خود را به تصمیم حاکمشان نشان دادند. بحرین حتی به خبرنگاران داخلی اجازه حضور در این نشست را نیز نداد اما 20 خبرنگار اسرائیلی از رسانه‌های مختلف رژیم صهیونیستی بدون هیچ‌گونه ممانعتی یا تأخیری و با استقبال رسمی وزارت اطلاع‌رسانی بحرین وارد این کشور شدند. خبرنگاران اسرائیلی در توئیتر نوشتند که تدابیر امنیتی شدیدی در محل برگزاری این نشست برقرار بود تا هر تجمع اعتراضی احتمالی با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مواجه شود. همراستا با مردم بحرین، آیت‌الله عیسی قاسم، رهبر شیعیان این کشور نیز در جریان سخنرانی خود در شهر مقدس قم گفت: «معامله قرن و کارگاه منامه دو جنایت به شمار می‌آیند. معامله قرن می‌خواهد وجدان امت‌ را آزمایش کند و امت باید میان آزادگی یا بندگی برای معامله قرن یکی را انتخاب کند». به جز مردم بحرین و فلسطین، در چند روز گذشته لبنان و مراکش نیز صحنه اعتراض مردمی به برپایی نشست اقتصادی «معامله قرن» در منامه بود.
یک طرح نخ نما
محمد اشتیه، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، که بارها اعلام کرده بود در این نشست شرکت نخواهد کرد تا بیش از این حقوق مردم فلسطین دستاویز بهانههای اشغالگران نشود، در یادداشتی برای واشنگتنپست نوشت: «این نشست میخواهد کشورهای منطقه را همراه تجاوز و اشغالگری کند. ما هنوز چیز زیادی از این طرح نمیدانیم. اما آنچه تاکنون از آن فاش شده نشان میدهد منفعت فلسطینیها کمترین اهمیتی برای نگارنده آن نداشته است. جارد کوشنر و مشاوران دیگر رئیسجمهوری امریکا همراه با بنیامین نتانیاهو که از دوستان قدیمی خانواده کوشنر است، با ارائه طرح خود بار دیگر «صلح اقتصادی» را بازتولید کردهاند اما این طرح آنقدر کهنه و نخنماست که نمیتوان امیدی به آن داشت. کوشنر و دوستانش نمی‌توانند بفهمند فلسطین به اعانه نیاز ندارد بلکه به آزادی و حقوق خود نیاز دارد. ابتدا باید برای حل بحران موجود به ابتکار و رویکرد سیاسی روی آورد و سپس به اقتصاد تکیه کرد. چطور میشود با وجود دره عمیق تفاوت میان دیدگاههای ایدئولوژیک و سیاسی، از رونق و بهبود اقتصادی سخن گفت؟ » به رغم آنکه فلسطین از همان ابتدا اعلام کرد این نشست اقتصادی را تحریم کرده است، کوشنر اعلام کرد این نشست موفقیت زیادی خواهد داشت. او در گفت‌و‌گو با شبکه الجزیره مواضع خود را بار دیگر روشن کرد: «دستیابی به توافق اسرائیلی و فلسطینی مانند طرح صلح عربی هرگز ممکن نخواهد بود و امضای توافقنامه مستلزم موضعی میانه بین طرح عربی و موضع اسرائیلی است». طرح صلح عربی در پی تشکیل کشور فلسطین در مرز 1967 و خواستار حق بازگشت آوارگان به سرزمینشان بود. نشست منامه و رونمایی از معامله قرن در شرایطی برگزار میشود که طی ماههای اخیر فشارها علیه مردم فلسطین بیسابقه بود. حنا عیسی، کارشناس حقوق بین‌الملل فلسطینی هم تأکید کرد که مجموع شهرک‌های صهیونیست‌نشین در کرانه باختری و قدس شرقی به 503 مورد رسیده است که 474 مورد از آنها در کرانه باختری و 29 شهرک نیز در قدس شرقی احداث شده‌اند.
ناامید از نشست مناقشهانگیز
با وجود ماهها تلاش و رایزنی و تطمیع برای القای معامله قرن، برخی کشورها از روی ارعاب، منفعتطلبی یا ترس انزا و تحریم به حضور در این نشست پاسخ مثبت دادهاند اما از شواهد امر پیداست خود نیز چندان به نتیجه آن امیدوار نیستند. به گزارش روسیا الیوم، در آستانه برگزاری نشست اقتصادی منامه برای رونمایی از بخشهای اقتصادی معامله قرن، مصر اعلام کرد که هرگز نخواهد پذیرفت که ذرهای از خاک سینا از حاکمیتش خارج شود و در اختیار رژیم صهیونیستی قرار بگیرد. سامح شکری وزیر خارجه این کشور در ادامه افزود: «مصر در نشست منامه شرکت میکند تا بتواند با ارزیابی دقیق درباره آن تصمیمگیری کند اما در نهایت به هر آنچه که مردم فلسطین میخواهند باید تن بدهیم زیرا آنها صاحبان اصلی کشور فلسطین هستند. اگر این طرح بخواهد حتی ذرهای از صحرای سینا را از حاکمیت ما خارج کند با تمام قوا در برابر آن میایستیم.» فرانس 24 نیز در گزارشی با عنوان «ناامیدی انتظارات از نشست اقتصادی منامه» نوشته که اگرچه کوشنر در تلاش است نشان بدهد طرحی که ماهها وقت برای نوشتنش صرف کرده نتایج درخشانی دارد، اما تا زمانی که اختلافات سیاسی پابرجاست، نمی‌تواند به نتیجه آن امیدوار باشد. دیروز همچنین الجزیره گزارش کرد، سازمان مردم نهاد «انجمن حقوقی فلسطین» (PBA) نیز اعلام کرد، درصدد شکایت به مجامع بینالمللی علیه کشورهایی است که در نشست منامه شرکتکردهاند تا ناظر لگدمال شدن حقوق مردم فلسطین باشند.

 

 

 

 

منبع : ایران ، فرحناز دهقی ، 05/04/1398


 

لینک کوتاه:

کپی شد