شکلگیری بر اساس ادعای دروغ «آرمان صهیونیسم و سرزمین موعود» موجب شد در دهههای اول 1900 تا دهه 1950 یهودیان زیادی با نژاد، تفکر و حتی مذهبهای گوناگونی از سراسر جهان با وعدههای دروغین به سرزمینهای اشغالی مهاجرت نمایند. این مهاجرتها بر پایه یک هدف خیالی موجب شد جامعه شکلگرفته در سرزمینهای اشغالی هیچیک از الزامات شکلگیری یک دولت-ملت را نداشته باشد.
در هفتههای گذشته تظاهرات اتیوپیاییتبارهای سرزمینهای اشغالی با واکنشهای زیادی همراه شده است. اعتراضات یهودیان فلاشا با کشته شدن یک جوان ۱۸ ساله شروع شد. به باور فلاشا و خانواده مقتول این جوان به دلیل آنکه تنها یهودی اتیوپیایی و سیاهپوست بوده به دنبال یک جدال کوچک از ناحیه سینه هدف گلوله قرارگرفته و به قتل رسیده است.
انتشار وسیع فیلمهای تظاهرات یهودیان فلاشا و سیاه پوستان در سرزمینهای اشغالی در فضای مجازی نشان دهنده حجم گسترده نارضایتی نهادینه شده این طیف از جامعه صهیونیستی است. به باور برخی طی دوره ۷۰ ساله موجودیت نامشروع رژیم صهیونیستی این اعتراضات بزرگترین در نوع خود از سوی یهودیان (نه فلسطینیان) بوده است.
لازم به ذکر است که اعتراضات تظاهرات اتیوپیاییتبارهای یهودی مسبوق به سابقه است. در اردیبهشتماه ۱۳۹۴ انتشار ویدیوی ضرب و شتم یک جوان سرباز سیاهپوست توسط دو مأمور سفیدپوست پلیس، بیش از دو هزار تن از سیاه پوستان آفریقاییتبار در بیتالمقدس و تلآویو را به خیابانها کشاند.
اسحاق رابین و مجوز ورود یهودیان فلاشا به سرزمینهای اشغالی
امروزه بیش از ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار اتیوپیاییتبار در فلسطین اشغالی زندگی میکنند که حدود ۲ درصد جمعیت آن را تشکیل میدهند. از این جمعیت، تنها یکسوم آنها متولد خود سرزمینهای اشغالی هستند و مابقی آنها، از آفریقا مهاجرت نمودهاند.
پس از تشکیل رژیم صهیونیستی، در اصالت یهودی بودن اتیوپیاییها و یهودیان آفریقایی بحث و تردیدهای زیادی ایجاد شد و به نظر رهبران صهیونیست، آنها یهودی نبودند. لذا در ابتدا از زندگی در سرزمینهای اشغالی منع بودند.
این ممنوعیت تا سال ۱۹۷۵ ادامه پیدا کرد تا آنکه اسحاق رابین نخستوزیر وقت اسرائیل، یهودیان فلاشا را به رسمیت شناخت و ممنوعیت مذکور برداشت و یهودیان اتیوپیایی از «حق» مهاجرت به سرزمین مقدس برخوردار شدند.
بر طبق جدیدترین آمارهای وزارت رفاه و خدمات اجتماعی رژیم صهیونیستی، حدود ۷۵ درصد از خانوادههای اتیوپیایی زیرخط فقر زندگی میکنند. دوسوم از آنها- و در برخی از شهرها نزدیک به ۹۰ درصدشان- محتاج کمکهای دولتی و اعانات برای گذران زندگی خود هستند. نرخ بیکاری در میان آنها نزدیک به ۷۰ درصد است و تنها ۲۱ درصد از نوجوانان اتیوپیایی شرایط حضور در دانشگاهها را پیدا میکنند.
یهودیان فلاشا؛ قربانی چالش جمعیتی و شکاف هویتی
اصلیترین دلیل پذیرش فلاشایی ها به عنوان یک یهودی و اجازه ورود آنان به سرزمینهای اشغالی چالش جمعیتی اسرائیل است. یکی از چالشهایی که رژیم صهیونیستی همواره با آن روبرو بوده است، ناکامی در تکمیل فرآیند دولت- ملتسازی برای بقا است. این رژیم مبنای وجودی خود را بر هویتی خاص و پیچیده بنا نموده است، در نگاه اول این هویت خاص میتواند نقطه قوتی برای بقا و تشکیل یک جامعه محسوب شود؛ اما ویژگیهای خاص این هویت بر مبنای نژاد و عدم کثرت جمعیتی آن، موجب معضل شده است. رژیم صهیونیستی بر مبنای هویت یهودی و نژاد قومیت یهود (اسرائیلی) سعی نموده است با جذب یهودیان جهان به سرزمینهای اشغالی، دولت وعده داده شده را ایجاد نماید؛ اما با گذشت سالها تکیه بر هویت یهودی- صهیونیستی دچار چالشهای زیادی شده است. افزایش شکاف اجتماعی به دلیل پراکندگی قومیت و هویت ساکنان سرزمینهای اشغالی بر چالش تشکیل جامعه واحد افزوده است. طبق برخی پیشبینیها در سال ۲۰۲۰ جمعیت فلسطینیها به ۷٫۲ در مقابل ۶٫۹ میلیون یهودی در سرزمینهای فلسطینی خواهد رسید. این برابری جمعیت چالش دولت- ملتسازی را برای رژیم صهیونیستی تشدید خواهد نمود.
رژیم صهیونیستی و وزارت جذب و مهاجرین تلاشهای فراوانی برای پذیرش یهودیان آفریقایی از سوی صهیونیستها و انتقال آنان به سرزمینهای اشغالی انجام دادهاند. بهطور مثال ۲۵ آبان ماه ۹۴ رسانههای رژیم صهیونیستی از موافقت دولت با مهاجرت ۹ هزار مهاجر یهودی اتیوپیایی به فلسطین اشغالی خبر دادند و وزارت امور داخلی این رژیم اعلام کرد که هیئت دولت صهیونیستی با اجماع آراء با این طرح موافقت کرده است.
در این موضوع نتانیاهو با صدور بیانیهای از تصمیمی بزرگ خبر داد: «ما امروز تصمیم مهمی برای جذب گروه دیگری از افرادی که با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند، گرفتیم.»
قسام و تحریک اعتراضات
در حالی که اعتراضات در آستانه رسیدن به هفتمین روز خود بود گردانهای شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس با صدور بیانیهای در خصوص یکی از ۴ اسیر اسرائیلی در غزه بر آتش اعتراضات یهودیان فلاشا افزود. در روزهای اخیر یکی از موضوعات اعتراضی معترضان عدم توجه تلآویو به اسیر فلاشایی در دستان حماس است. قسام در بیانیهای ادعای رژیم صهیونیستی در مورد درخواست بازگرداندن ابراهام منگستو اسیر اسرائیلی اتیوپیایی تبار در غزه از طریق طرفهای میانجی را رد کرد. منگستو پس از ورود به نوار غزه در سپتامبر 2014 به اسارت حماس در آمده است.
همچنین یکی از فرماندهان قسام در مصاحبه با روسیا الیوم تاکید کرد که دولت رژیم صهیونیستی از طریق هیچ واسطهای سراغی از این اسیر اتیوپیایی نگرفته است و او را اصلاً در پرونده مذاکرات در مورد نظامیان اسیر خود در غزه قرار نداده است.
جمعبندی
رژیم صهیونیستی نه تنها از منظر سیاسی، حقوقی و شیوه شکلگیری یک موجود نامشروع و دروغین است؛ بلکه از منظر جامعه شناسی مختصات یک واحد نرمال را ندارد. شکلگیری بر اساس ادعای دروغ «آرمان صهیونیسم و سرزمین موعود» موجب شد در دهههای اول 1900 تا دهه 1950 یهودیان زیادی با نژاد، تفکر و حتی مذهبهای گوناگونی از سراسر جهان با وعدههای دروغین به سرزمینهای اشغالی مهاجرت نمایند. این مهاجرتها بر پایه یک هدف خیالی موجب شد جامعه شکلگرفته در سرزمینهای اشغالی هیچیک از الزامات شکلگیری یک جامعه را نداشته باشد.
«حریدی ها و چالش سربازی آنان»، «سکولارها و راستگرایان»، «اعراب اسرائیلی»، «نزاع سفاردی و اشکنازی» در کنار «یهودیان فلاشا» همگی چالش و شکافهای هویتی است که نشان از فروپاشی از درون رژیم صهیونیستی دارد.
رئیس پیشین موساد در اولین حضور رسانهای خود پس از کنارهگیری از ریاست موساد گفته بود: «ایران تهدیدی برای اسرائیل نیست، بلکه رشد تضاد داخلی میتواند به نابودی اسرائیل منجر شود. هیچ عامل خارجی قادر به مقابله با اسرائیل نیست. تنها تهدید واقعی تضاد در داخل اسرائیل است. اختلافات داخلی ما نتیجهای جز جنگ داخلی ندارد؛ مسیری که ما در حال حاضر بهسوی آن در حرکت هستیم. اگر یک جامعه از خط تفرقه و نفرت خود عبور کند، احتمال وقوع پدیدهای به نام جنگ داخلی قوت میگیرد. این مسئولیت بر عهده همه است تا از بروز اختلاف جلوگیری کنند.»
منبع : قدس ، محمدمحسن فایضی ، 17/04/1398