فلسطین به عنوان کانون اصلی تحولات منطقه همچنان دورانی حساس را سپری میکند که محور آن را تحرکات اشغالگرایانه صهیونیستها در…
فلسطین به عنوان کانون اصلی تحولات منطقه همچنان دورانی حساس را سپری میکند که محور آن را تحرکات اشغالگرایانه صهیونیستها در قالب بازی انتخاباتی است. آنچه در این میان بیش از هر چیز نمایان است تحرکات نتانیاهو است که زنجیرهای از تحرکات را در عرصه داخلی و بیرونی این رژیم داشته است.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی با ادعای اینکه تلآویو در برابر فعالیتهای ایران در منطقه تنها نیست، هشدار داد که احتمال دارد گزینه عملیات نظامی در غزه را در پیش بگیرند. در همین حال رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که نتانیاهو در صدد است جلسه آتی کابینه خود را در کرانه باختری برگزار کند.
روزنامه عبری کان و چند رسانه دیگر رژیم صهیونیستی نوشتند که نتانیاهو تصمیم گرفته است پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی در ۲۶ شهریور، این جلسه را در غور اردن (شمال کرانه باختری) برگزار کند این اقدام در حالی صورت میگیرد که نتانیاهو اخیرا ادعای الحاق کرانه باختری به اراضی این رژیم را مطرح کرده بود. اما در حوزه سیاست خارجی نیز نتانیاهو پس از سفر به انگلیس در مسکو با سران روسیه دیدار داشته و تلاش نموده تا این دیدارها را اقدمی در جهت مقابله با ایران عنوان نماید. در همین حال وی اخیرا نمایش جدیدی در باب سایتهای هستهای ایران اجرا کرد که البته چندان دستاوردی برای او نداشت و حتی جریانهای سیاسی در داخل رژیم صهیونیستی آن را رد و توهم آمیز خواندند. نکته دیگر آن طی روزهای اخیر آزادی شهرک نشینان برای یورش به مسجد الاقصی نیز شدت گرفته که برگرفته از سیاستهای نتانیاهو است. در کنار این رفتارها نکته قابل توجه گزارشهای برخی محافل رسانهای است چنانکه روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت از جاسوسی یک مقام ارشد عربی برای رژیم صهیونیستی طی پنج سال گذشته تاکنون خبر داد. در همین حال برخی منابع از اقدام تل آویو مبنی بر جاسوسی از کاخ سفید خبر داند.
حال این سوال مطرح میشود که چرا نتانیاهو چنین تحرکاتی که رنگ و بوی ردایکالی دارد را صورت میدهد؟ پاسخ به این پرسش را میتوان در وضعیت انتخاباتی نتانیاهو جستجو کرد. نتانیاهو میداند که در وادی انتخابات ۲۶ شهریور چندان وضعیت مطلوبی ندارد و احتمال شکست وی وجود دارد. تنها حربه باقی مانده برای نتانیاهو رویکرد به تحرکات رادیکالی و تشدید مواضع اشغالگرایانه و البته معرفی خود به عنوان تنها ناجی صهیونیستهاست حال آنکه سرنگونی پهپاد این رژیم توسط مقاومت غزه، دستاوردهای اخیر حزب الله لبنان در مقابله با ارتش صهیونیستی و نیز مواضع قاطعانه سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله در حمایت از ایران و ادامه مقاومت، طرحهای نتانیاهو رو با ناکامی همراه ساخته است. نتانیاهو با سفرهای دورهای به به قدرتهای تاثیگذار در معادلات فلسطین، جو روانی برای تشدید اشغال اراضی فلسطینی سعی در پنهان سازی این وضعیت بحرانی دارد هر چند که شواهد امر همچنان ناتوانی وی در آنچه تامین امنیت ساکنان اراضی اشغالی مینامد را نشان میدهد چنانکه منابع خبری اعلام کردهاند ارتش رژیم صهیونیستی از ترس حملات تلافی جویانه و احتمالی گروه های مقاومت فلسطین به مواضع این رژیم، به حالت آماده باش در آمده است. بر این اساس تحرکات نتانیاهو نه از روی قدرت که از روی ضعف است چنانکه نظر سنجیها نشان میدهد در فاصله فاصله چهار روز تا برگزاری انتخابات مجلس رژیم صهیونیستی، یک نظرسنجی جدید از پیشی گرفتن از ائتلاف آبی سفید به ریاست بینی کانتس بر حزب لیکود به سرکردگی بنیامین نتانیاهو حکایت دارد
منبع : سیاست روز ، قاسم غفوری ، 22/06/1398