پنج شنبه 01/می/2025

نتانیاهو دستانش را به نشانه شکست در تشکیل دولت جدید بالا برد

سه‌شنبه 22-اکتبر-2019

“بنیامین نتانیاهو” نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه امروز دوشنبه 21 اکتبر 2019 و در حالی که هنوز دو روز به پایان مهلت رسمی اش برای تشکیل دولت جدید باقی مانده بود، دستانش را به نشانه شکست در تشکیل دولت جدید بالا برد و حکم ماموریتش در تشکیل کابینه جدید را به “رووین ریولین” رئیس رژیم صهیونیستی برگرداند. این تصمیم نتانیاهو پس از آن اتخاذ شد که وی نتوانست هیچ پیشرفتی در مذاکرات با ژنرال “بنی گانتس” رئیس ائتلاف “آبی و سفید” به دست بیاورد و مهلت رسمی اعطا شده به وی برای تشکیل دولت جدید که 28 روز بود، در آستانه اتمام است.

به محض اعلام این تصمیم نتانیاهو، “رئووین ریولین” رئیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ماموریت تشکیل دولت را به ژنرال بنی گانتس رئیس ائتلاف آبی ـ سفید خواهد سپرد و به وی هم طبق قانون، مهلت اولیه 28 روزه خواهد داد.

با وجود این تحولات که به خاطر بحران سیاسی حاکم بر رژیم صهیونیستی دور از انتظار هم نبود، هنوز به نظر نمی رسد که گانتس هم بتواند نظر مثبت 61 نفر از نمایندگان کنست صهیونیستی را جلب کرده و دولت جدید را تشکیل دهد؛ به ویژه که فهرست مشترک احزاب عربی که توانسته است در انتخابات اخیر 13 کرسی را کسب کند، هنوز موضع قاطعی در زمینه حمایت از دولت تحت نخست وزیری گانتس اتخاذ نکرده است. علاوه بر این، “اویگدور لیبرمن” رئیس حزب “اسرائیل خانه ما” هم بارها اعلام کرده است که تنها در دولت وحدت سکولار که با مشارکت لیکود و ائتلاف آبی ـ سفید و نیز حزب تحت ریاست خودش؛ اسرائیل خانه ما تشکیل شود، مشارکت خواهد کرد.

در حالی که گانتس هم نتواند دولتی برخوردار از حمایت 61 نماینده کنست تشکیل دهد، می تواند دولت کوچکی تشکیل دهد که از حمایت کمتر از 61 نماینده برخوردار باشد، اما در عین حال، بیش از 61 نماینده مخالف هم نداشته باشد. وی برای تحقق این سناریو، نیازمند پیوستن حزب لیبرمن و فهرست مشترک احزاب عربی به ائتلاف دولتی خود و حمایت آنها از خودش است و یا دست کم، آنها نباید علیه ائتلاف دولتی وی رای دهند.

البته احتمال تحقق چنین سناریویی بسیار ضعیف به نظر می رسد؛ به ویژه که لیبرمن نه حاضر به حمایت از این ائتلاف دولتی خواهد شد و نه حاضر خواهد شد از مخالفت با چنین دولتی که احزاب عربی از آن حمایت می کنند، دست بکشد؛ به ویژه که نتانیاهو دو روز قبل با بیان اظهاراتی نژادپرستانه، اقدام به تحریک و بیان مواضعی جنجالی علیه فهرست مشترک احزاب عربی کرده و از گانتس خواسته است که دولت ضعیفی تشکیل ندهد که نیازمند کمک طرف هایی حتی خارج از احزاب عربی باشد؛ چرا که چنین دولتی مخالف صهیونیسم و “کشور اسرائیل” خواهد بود.

در همین حال، احتمال می رود که در سایه وجود نوعی برابری میان جریان تحت رهبری نتانیاهو و اردوگاه مخالف وی، رژیم صهیونیستی در نهایت به سمت برگزاری انتخابات جدید در ماه مارس آینده پیش برود.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی طی سال جاری میلادی دو کارزار انتخاباتی را پشت سر گذاشته است که اولی در تاریخ 9 آوریل گذشته و دومی در تاریخ 17 سپتامبر برگزار شده است، اما هیچ کدام از آنها منجر به کسب اکثریت آرا توسط یکی از دو جریان اصلی نشده است.

کارشناسان و ناظران بر این باورند که نتانیاهو از همان لحظه مشخص شدن نتایج انتخابات اخیر سعی در ایجاد تاخیر و تعلل داشته است تا شرایط برای برگزاری انتخابات سوم فراهم شود؛ به ویژه که وی در راس دولت پیشبرد امور قرار دارد و قرار است مشاور قضایی دولت صهیونیستی در ماه دسامبر آینده تصمیم نهایی خود درباره پرونده های فساد وی را اعلام کند و مشخص شود که آیا کیفرخواست رسمی علیه نتانیاهو صادر خواهد شد یا نه.

لینک کوتاه:

کپی شد