پنج شنبه 01/می/2025

آیا گانتس معجزه می کند یا رژیم صهیونیستی به سوی انتخابات سوم می رود؟

سه‌شنبه 29-اکتبر-2019

رئیس حزب مخالف و میانه روی “ابی ـ سفید” رژیم صهیونیستی می داند که موفقیتش در ماموریت تشکیل دولت مستلزم یک معجزه است، اما امیدوار است که این ماموریت منجر به کنار گذاشتن “بنیامین نتانیاهو” نخست وزیر رژیم صهیونیستی از عرصه سیاسی این رژیم شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع قدس اشغالی، “بنیامین نتانیاهو” رئیس حزب راستگرای لیکود هم به نوبه خود امیدوار است که بنی گانتس قبل از اینکه “آویحای مندلبلیت” مشاور حقوقی دولت صهیونیستی کیفرخواستی در پرونده های فساد علیه وی ارائه دهد، مجبور به پذیرش پیشنهادش در زمینه تشکیل دولت وحدت شود.

نتانیاهو دوشنبه شب گذشته حکم ماموریت رئووین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت جدید را پس از ناکامی در جذب رای مثبت 61 عضو کنست، به وی برگرداند و این مساله زمینه را فراهم کرد تا بنی گانتس مامور تشکیل دولت جدید شود.

 

ماموریت غیرممکن

گانتس در برابر یک ماموریت سخت و دشوار قرار گرفته است ـ اگر نگوییم غیر ممکن است ـ چرا که در جریان انتخاباتی که در اواسط ماه سپتامبر گذشته برگزار شد، حزب “آبی ـ سفید” توانست 33 کرسی از کل 120 کرسی کنست را کسب کند. همپیمانان گانتس 11 کرسی دیگر هم در کنست دارند که 6 تا از آنها متعلق به ائتلاف “کار ـ پل” و 5 تا متعلق به اتحادیه دموکراتیک است، اما او برای تشکیل دولت نیاز به 61 کرسی کنست دارد.

“موران ازولای” از نویسندگان روزنامه یدیعوت أحرونوت با اشاره به گانتس نوشته است که «مسئولان لیکود، احتمال تشکیل دولت اقلیتی به نخست وزیری “بنی گانتس” رئیس سابق ستاد مشترک ارتش صهیونیستی را کابوسی می دانند که تنها هدف آن برکناری نتانیاهو از سمتش است و نه تشکیل یک ائتلاف دولتی طولانی مدت.»

ازولای خاطر نشان می کند که «نتانیاهو در شرایطی که احتمال می دهد کیفرخواست هایی در 3 پرونده فساد علیه او صادر شود، ترجیح می دهد در زمان حضور در دفتر نخست وزیری وارد جنگ حقوقی شود. او برای رسیدگی به تمام اقدامات قانونی علیه خود نیازی به کناره گیری از سمتش ندارد.

نویسنده در ادامه تصریح می کند که «تصمیم “اویگدور لیبرمن” رئیس حزب “اسرائیل خانه ما” درباره حمایت از دولت اقلیت به نخست وزیری گانتس نقش سرنوشت سازی خواهد داشت، اما همپیمان سابق نتانیاهو هنوز موضع خود را اعلام نکرده است.»

وی افزود: نتانیاهو قصد دارد پویش سراسری را علیه دولت اقلیت برخوردار از حمایت فهرست مشترک احزاب عربی در کنست راه اندازی کند و همچنین احتمال می رود که این پویش باعث تقویت روابط وی با دیگر احزاب شریک راستگرا و مذهبی ـ سیاسی شود که علاقه مند به جدایی از نتانیاهو و پیوستن به گانتس هستند.

این در حالی است که قبل از این هیچ کدام از نخست وزیران رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت به احزاب عربی تکیه نکرده بودند و علاوه بر این، حرف و حدیث های متناقضی درباره مواضع سیاسی احزاب تشکیل دهنده چنین دولتی هم شنیده می شود که باعث شده است این دولت از ثبات چندانی برخوردار نباشد.

 

کابوس نتانیاهو

اما کابوس خطرناک‌تر نتانیاهو این است که آویحای مندلبلیت مشاور حقوقی دولت صهیونیستی قبل از انتخابات مجدد احتمالی رژیم صهیونیستی، کیفرخواستی را درباره پرونده های فساد وی صادر کند. روزنامه صهیونیستی یدیعوت در همین راستا تاکید کرده است که بر اساس قانون، رئیس این رژیم نمی تواند عضوی از کنست را که متهم به فساد است، مامور تشکیل دولت کند.

“أمنون لورد” هم اخیرا در روزنامه “اسرائیل الیوم” نوشته بود که مندلبلیت اواخر ماه آینده یا ماه بعد درباره صدور کیفرخواست علیه نتانیاهو تصمیم گیری خواهد کرد. وی خاطر نشان کرده بود که رهبران “آبی ـ سفید ” تا حد زیادی به این تصمیم مندلبلیت چشم امید دوخته اند و معتقد هستند که این تصمیم منجر به انحلال اردوگاه راستگراها و بروز نافرمانی و اختلاف در داخل حزب لیکود خواهد شد.

لورد احتمال موافقت گانتس با پیشنهاد رئیس رژیم صهیونیستی برای تشکی ل دولت وحدت به نخست وزیری نتانیاهو در سال نخست، سپرده شدن نخست وزیری به گانتس در دو سال دوم و سوم و بازگشت مجدد نتانیاهو بر مسند نخست وزیری در سال چهارم را ضعیف دانسته است.

وی با تاکید بر اینکه احتمال وقوع چنین سناریویی ضعیف است و حرکت به سمت انتخابات دیگر با گذشت زمان واقع بینانه تر به نظر می رسد، تصریح کرده است که گانتس و “یائیر لابید” شریک وی در ریاست حزب “آبی ـ سفید” می خواهند جلوی تداوم حضور نتانیاهو در سمت نخست وزیری برای هر دوره زمانی را به هر قیمتی که شده، بگیرند.

 

همه منتظر تصمیم مندلبلیت هستند

در همین راستا، “یوسی ورتر” تحلیلگر مسائل حزبی در روزنامه “هاآرتص” اعلام کرد که نتانیاهو و گانتس و دیگر سیاستمداران صهیونیستی منتظر تصمیم مشاور حقوقی این رژیم هستند و به هر حال، تصمیم مندلبلیت درباره پرونده های فساد نتانیاهو، باعث تغییر معادلات و آغاز بازی جدید خواهد شد. ورتر معتقد است که گانتس در مساله تشکیل کابینه جدید، در برابر یک ماموریت غیرممکن قرار گرفته است.

از سوی دیگر، “لاهاو هارکوف” تحلیلگر روزنامه “اورشلیم پست” نوشته است که «درست است که نتانیاهو طی سال جاری 2 بار در ماموریت تشکیل دولت شکست خورده است، اما امکان موفقیت گانتس نیز در این زمینه زیاد نیست و اگر نگوییم وضعیت وی بدتر از نتانیاهو است، حداقل می توان گفت که وضعیتش بد است.»

 هارکوو خاطر نشان کرد که هنوز برای خوشحالی دشمنان نتانیاهو از شکست وی زود است و صرف شکست نتانیاهو نمی تواند به معنای پیروزی گانتس باشد.

وی تاکید کرد که «آنهایی که به خاطر پایان دوره نتانیاهو دست می زنند، به نظر می رسد که اگر بدانند که هر چند این یک شکست و ناکامی برای نتانیاهو است، اما می تواند فرصتی برای اوج گرفتن دوباره او باشد، بسیاری از آنها دچار یاس و ناامیدی خواهند شد.»

 

انتخابات سوم احتمالی

در صورت ناکامی گانتس در تشکیل دولت در بازه زمانی 28 روزه، 21 روز فرصت باقی خواهد ماند تا اکثریت اعضای کنست یکی از نمایندگان را مامور تشکیل دولت کنند.

هارکوو ضمن اشاره به این مساله می گوید:« در شرایط کنونی، تصور اینکه گانتس بتواند در فرصت 28 روزه دولت تشکیل دهد، سخت است و احتمال می رود که همه مواضع خود را حفظ کنند تا فرصت تشکیل دولت در اختیار کنست قرار گیرد که در مهلت 21 روزه بتواند یکی از نمایندگان را مامور تشکیل دولت جدید کند.» وی در همین راستا، به سیاستمداران توصیه می کند که یا از خود نرمش و انعطاف نشان دهند؛ چرا که در غیر این صورت رژیم صهیونیستی به سمت انتخابات سوم طی یک سال پیش خواهد رفت و تا آن زمان باید منتظر ماند و دید.

رژیم صهیونیستی تاکنون چنین چیزی را تجربه نکرده بود و از همین رو، این اولین بار خواهد بود که باید نمایندگان کنست با آرای اکثریت خود، یکی از اعضای کنست را مامور تشکیل دولت کنند، اما در صورت شکست در این زمینه، این رژیم باید طی بازه زمانی 90 روزه انتخابات مجدد برگزار کند و این بدن معناست که شاید در ماه مارس آینده شاهد انتخابات جدید کنست باشیم.

در صورتی که رژیم صهیونیستی عملا به سمت انتخابات جدید پیش برود، این سومین انتخابات، پس از انتخابات اول در ماه آوریل و انتخابات دوم در ماه سپتامبر خواهد بود که در تاریخ این رژیم بی سابقه است.

 

لینک کوتاه:

کپی شد