میزبانی منامه از یک کنفرانس ضد ایرانی با حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی نشان از آن دارد که رژیم آل خلیفه به دنبال تقویت روابط خود با تل آویو به بهانه ایران هراسی است.
کنفرانس امنیتی بحرین در حالی صبحروز دوشنبه در پایتخت این کشور آغاز به کار کرد که مشارکت هیأت رژیمصهیونیستی در این کنفرانس در کنار موضوع ضد ایرانی آن باعث شد تا همانابتدا بحث و جدل های فراوانی در این خصوص به وجود آید.
بعد از آنکه رژیم صهیونیستی رسما ازمشارکت خود در کنار اعراب در این کنفرانس خبر داد موجی از واکنش های منفیاز سوی کشورهای منطقه و گروه های مقاومت علیه رژیم آل خلیفه به وجود آمد؛رژیمی که از هیچ اقدامی برای علنی کردن روابط خود با صهیونیستها فروگذارنکرده و تبدیل به رژیم سر سپرده تل آویو شده است.
این کنفرانس که به بهانه امنیتکشتیرانی و آبراهها در منامه به مدت دو روز برگزار شد در واقع محلی برایگردهمایی نمایندگان عرب و رژیم صهیونیستی در کنار آمریکا با هدف مطرح کردناتهامات تکراری و سابق علیه ایران به شمار می رود. جالب آنکه مشارکت هیأترژیم صهیونیستی در این کنفرانس در واقع دومین مشارکت رسمی این رژیم طی ماههای در همایش ها و کنفرانس های این کشور است به طوری که چند ماه قبلکنفرانس منامه برای تبلیغ طرح آمریکایی معامله قرن علیه مسأله فلسطینبرگزار شد که آن هم نتایج ملموسی نداشت.
در واقع این روزها، بحرین به محلحضور نمایندگان رژیم صهیونیستی به بهانه های مختلف از سیاسی گرفته تا هنری وورزشی و… تبدیل شده است تا بدین وسیله رژیم آل خلیفه بیش از پیش ازتمایلات صهیونیستی و ضد فلسطینی خود پرده بردارد.
در کنفرانس امنیتی بحرین،نمایندگانی شرکت کردند که پیش از آن در کنفرانس ورشو شرکت کرده بودند؛ اینکنفرانس فوریه گذشته با حضور نمایندگان برخی کشورهای عربی در کنار بنیامیننتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پایتخت لهستان برگزار شد که در واقعنخستین گردهمایی رسمی اعراب و رژیم صهیونیستی به شمار می آمد.
بحرین از طریق میزبانی این کنفرانسبه دنبال تحقق دو هدف است: نخست اعلام به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی وعلنی کردن روابط خود با تل آویو و دوم کوبیدن بر طبل ایران هراسی در منطقه ونشان دادن ایران به عنوان دشمن اصلی کشورهای منطقه به جای رژیم صهیونیستی وبرداشتن این بار از دوش صهیونیستها. در این نشست، نماینده بحرین علنا ازایران به عنوان خطری برای امنیت و ثبات منطقه و امنیت دریانوردی وکشتیرانی یاد می کند.
اگر به سخنان و موضع گیری هایمقامات بحرینی به ویژه وزیر خارجه این کشور طی ماه های گذشته دقت کنیممتوجه می شویم که روند عادی سازی روابط میان منامه و تل آویو شدت بیشتریگرفته است. وزیر خارجه بحرین طی ماه های گذشته با انتشار پست های توئیتریبارها بر حق رژیم صهیونیستی در دفاع از خود تاکید کرده؛ عبارتی که دولتآمریکا بارها از آن استفاده کرده و به نظر می رسد منامه برای مطرح کردن خوددر منطقه مسیر تبعیت از آمریکا را در پیش گرفته است.
درست است که عربستان سعودی و شخص بنسلمان ولیعهد این کشور در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و دوستی باتل آویو پیشرو هستند اما این روزها بحرین به مرکز عادی سازی روابط با تلآویو تبدیل شده و گوی سبقت را از ریاض ربوده است. مقامات آل خلیفه برایآنکه توجه و رضایت دوستان صهیونیست خود را جلب کنند هر از چند گاهی علیهایران موضع گیری کرده و کشورمان را به برهم زدن امنیت منطقه متهم می کنند.
این در حالی است که ایران بارها باتاکید بر طرح خود در خصوص تأمین امنیت دریایی منطقه از طریق مشارکت کشورهایاین حوزه بر ضرورت عدم مداخله کشورهای خارجی در این خصوص تاکید کرده و بابگفتگو را با کشورهایی مانند عربستان سعودی باز کرده است. بحرینی ها ازمسأله فلسطین نیز به عنوان وسیله ای برای نزدیک شدن به صهیونیستها استفادهمی کنند به طوری که بارها با موضع گیری علیه فلسطینی ها و اقدامات گروه هایمقاومت فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی، بر ضرورت حمایت از امنیت این رژیمتاکید کرده اند؛ مسأله ای که بارها اعتراض گروه های مقاومت را به دنبالداشته است.
این در حالی است که مردم بحرین وجریان های سیاسی نزدیک به محور مقاومت در این کشور به شدت با روند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مخالف هستند و به هر بهانه ای اعتراض خود رانسبت به این سیاست رژیم آل خلیفه نشان می دهند. به همین مناسبت ائتلاف 14فوریه با صدور بیانیه ای اعلام کرده که بود کنفرانس امنیتی بحرین نموددیگری از عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی است و رژیم آل خلیفه دست بهخیانت بزرگی در حق ملت این کشور زده است. ائتلاف مذکور تاکید کرد که آمریکامانند دیگر هم پیمانان خود پشت آل خلیفه را نیز خالی خواهد کرد و این رژیمدر نهایت شکست می خورد.
کشورهای مرتجع عرب در حوزه خلیجفارس به ویژه بحرین از پوشش ایران هراسی به عنوان بهانه ای برای تقویتروابط خود با صهیونیستها استفاده می کنند و به دنبال آن هستند که این رژیمرا بخشی از منطقه توصیف کرده و به صورت کلی مسأله فلسطین را تمام شده تلقیکنند.
به نظر می رسد کشورهایی مانندعربستان سعودی و امارات خود را پشت بحرین پنهان کرده اند تا از شدت خشمکشورهای عربی در قبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بکاهند و در واقعبحرین را به عنوان کشور پیشرو در این خصوص معرفی کنند چرا که امارات وعربستان به اندازه کافی درگیر بحران هایی هستند که جایگاه آنها را در سطحمنطقه و جهان تحت الشعاع قرار داده است.
کشورهای عربی که عجله زیادی برایدوستی با رژیم صهیونیستی دارند باید بدانند که به همان سرعت به سمت پایانخود نزدیک می شوند و اگر مقامات رسمی این کشورها ابایی از عادی سازی روابطبا دشمن صهیونیستی ندارند، ملتهای آزادیخواه و هوشیار هرگز این مسأله رانخواهند پذیرفت.
منبع : خبرگزاری مهر، فاطمه صالحی ، 02/08/1398