دبیرکل سابق اتحادیه عرب موافقت جنبش حماس با برگزاری انتخابات را اقدامی مثبت و بزرگ توصیف کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، عمر موسی دبیرکل سابق اتحادیه عرب تاکید کرد موضع گیری حماس در خصوص لزوم برگزاری انتخابات اقدامی مثبت و بزرگ بوده و به تحقق آشتی ملی و پایان یافتن اختلافات داخلی فلسطین کمک می کند.
وی افزود: تفاهم فلسطینیان برای برگزاری انتخابات در این مرحله حساس برای مسئله فلسطین امری مثبت به شمار رفته و امیدواریم به پایان یافتن اختلافات منتهی شده و دولت آینده برآمده از آرای مردم حاکی از اتحاد موضع فلسطینیان باشد.
این دیپلمات عرب ادامه داد: این اقدام باید آغازی واقعی برای آشتی ملی فلسطینی بوده و به اختلافات داخلی در عرصه فلسطین پایان دهد.
عمر موسی تاکید کرد موضع گیری مثبت حماس در خصوص برگزاری انتخابات نگاهی مثبت به آینده در مورد برگزاری چنین انتخاباتی بوده و ما باید به این مسئله خوش بینانه بنگریم.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس دیروز یکشنبه موافقت این جنبش با برگزاری انتخابات فراگیر در مناطق فلسطینی را اعلام کرد، این موضع گیری هنیه به دنبال اعلام ناصر حنا رئیس کمیته مرکزی انتخابات در خصوص موافقت با برگزاری انتخابات مجلس قانون گذاری و ریاست تشکیلات خودگردان انجام شد که حاکی از موافقت ابومازن با برگزاری این انتخابات است.
اسماعیل هنیه در کنفرانسی مطبوعاتی پس از نشست امروز رهبران گروههای فلسطینی با رئیس کمیته مرکزی انتخابات در شهر غزه، تاکید کرد که جنبش متبوعش به برگزاری انتخابات سراسری در نوار غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی پایبند است.
هنیه ضمن اشاره به اصرار جنبش متبوعش بر برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری و تشکیلات خودگردان به طور همزمان و جامع، از استقبال برخی کشورهای عربی و اتحادیه عرب از موضع حماس در رابطه با برگزاری انتخابات در فلسطین خبر داد و گفت این طرفها برای کنار زدن موانع موجود و نظارت بر روند انتخابات اعلام آمادگی کردند.
حنا ناصر هم پس از این نشست اعلام کرد که در مسیر برگزاری انتخابات گام برمیداریم و تمامی موانع موجود بر سر راه آن را با هماهنگی و همکاری گروهها و جریانهای فلسطینی کنار میگذاریم.
همچنین یحیی سنوار رئیس جنبش حماس در غزه نیز تاکید کرد این جنبش همچنان بر اجرای انتخابات پایبند بوده و با هر مانعی بر سر راه برگزاری آن مقابله می نماید.
لازم به ذکر است که آخرین انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین در سال ۲۰۰۵ و آخرین انتخابات مجلس قانونگذاری نیز در سال ۲۰۰۶ برگزار شد که جنبش حماس پیروز آن شد.