کمیته مردمی لغو محاصره غزه بار دیگر بر ضرورت برداشتن محاصره ظالمانه و 14 ساله این باریکه جهت مقابله با ویروس کرونا تاکید کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، رئیس کمیته مردمی لغو محاصره غزه در بیانیه ای تاکید کرد که محاصره اقتصادی، بهداشت و غیره نوار غزه باید برداشته شود و آمریکا و رژیم صهیونیستی باید اقدامات خود علیه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی “آنروا” را هم فورا متوقف کنند و دیگر کشورها نیز به تعهدات مالی خود در قبال این آژانس پایبند باشند و اجازه ورود کمک های مالی، پزشکی و لوجستیکی به غزه جهت مقابله با این بحران جهانی داده شود.
جمال خضری افزود که دنیا با تمامی امکاناتی که در اختیار دارد قادر به مقابله با ویروس کرونا نیست، آن وقت نوار غزه که بیش از 13 سال است محاصره است، چگونه قادر به مقابله با این ویروس خطرناک باشد، بنابراین باید اقداماتی عملی برای کمک به غزه انجام شود.
خضری بر ضرورت اعلام حالت فوق العاده در غزه و حمایت از آن در تمامی عرصه ها و ارسال کاروان های امدادرسانی پزشکی و غذایی برای ساکنان این باریکه که در وضعیت فاجعه باری زندگی می کنند، تاکید کرد.
وی همچنین خواستار افزایش حمایت های اقتصادی و مالی و تشدید فعالیت های نهادهای بین المللی در باریکه غزه شد.
جمال خضری تاکید کرد: آنانکه می خواهند اوضاع جاری در نوار غزه را دریابند، آن را با کشورهای پیشرفته دنیا که با تمامی امکاناتش و پیشرفتشان در برابر ویروس کرونا عاجز و ناتوان مانده اند، مقایسه کنند.
خضری افزود: غزه تحت محاصره که امکانات و توانمندی کافی هم ندارد چگونه با این بحران هولناک مقابله کند؟
وی در همین راستا تاکید کرد که 85 درصد از مردم غزه زیر خط فقر هستند و 50 درصد از اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در این باریکه نایاب شده است و نرخ بیکاری به 60 درصد و حتی در میان جوانان به 70 درصد رسیده است که این مستلزم اقدام و تحرکی فوری است.
این در حالی است که سازمان ملل هم رژیم صهیونیستی را در برابر وضعیت کنونی فلسطینیان در سایه انتشار ویروس کرونا قانونا مسئول دانسته است.
این سازمان اعلام کرد که رژیم صهیونیستی قانونا در برابر ارائه خدمات مناسب پزشکی و بهداشتی به فلسطینیان در اراضی اشغالی مسئول است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین در بیانیهای پیرامون انتشار ویروس کرونا در اراضی اشغالی تاکید کرد که قبل از همه رژیم صهیونیستی، سپس تشکیلات خودگردان و حتی جنبش حماس در برابر ساکنان کرانه باختری، قدس شرقی و نوار غزه مسئول هستند و باید خدمات بهداشتی مناسب را به آنان ارائه دهند.
مایکل لینک ضمن ابراز نگرانی نسبت به احتمال انتشار ویروس کرونا در غزه در آینده، عنوان کرد که نظام بهداشت این باریکه قبل از هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد همهگیری کرونا، تقریبا به مرحله فروپاشی رسیده بود.
لینک از مسئولان رژیم صهیونیستی خواست در این شرایط حساس و شیوع گسترده کرونا، تعصب و نژادپرستی را کنار بگذارند.
شمار فلسطینی های مبتلا به ویروس کرونا تا این لحظه به 48 نفر رسیده که 17 نفر از آنان بهبود یافته و ترخیص شدند و هم اکنون 31 فلسطینی به این ویروس مبتلا هستند.
تاکنون مورد مثبتی از ابتلا به ویروس کرونا در نوار غزه مشاهده نشده است.