چهارشنبه 30/آوریل/2025

نمایندگان مجلس سنا خواستار کمک به فلسطینیان برای مقابله با کرونا شدند

شنبه 28-مارس-2020

شماری از اعضای مجلس سنای آمریکا از دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور خواستند به ملت فلسطین برای مقابله با ویروس کرونا کمک کند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این نمایندگان در پیامی به مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اظهار داشتند که ترامپ همانگونه که به دیگر کشورها برای مقابله با کرونا پیشنهاد کمک می‌دهد، باید به ملت فلسطین نیز کمک کند و دارو، تجهیزات پزشکی و کمک‌های لازم را در اختیار مردم فلسطین در کرانه باختری و نوار غزه قرار دهد تا جلوی فاجعه‌ای انسانی در این مناطق گرفته شود.

در ادامه این پیام آمده است که تا 24 مارس جاری 50 مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در کرانه باختری ثبت شده است و تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام حالت فوق العاده کرده است و اولین موارد مثبت هم در نوار غزه مشاهده شده و یک مرکز قرنطینه در بخش فلسطینی گذرگاه رفح دایر شده اما غزه که نزدیک به دو میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از متراکم ترین نقاط جهان از نظر جمعیتی است از سال 2007 که محاصره آغاز شد، تا به امروز از ضعف نظام سلامت رنج می برد.

نمایندگان سنای آمریکا عنوان کردند که گزارش های سازمان ملل حاکی از آن است که 38 درصد از شهروندان فلسطینی در غزه زیر خط فقر هستند و 54 درصد فاقد امنیت غذایی هستند، کما اینکه 35 درصد از اراضی کشاورزی فلسطینیان در این منطقه و 85 درصد از آب هایی مجاز برای ماهیگیری به خاطر اقدامات و تدابیر نظامی رژیم صهیونیستی، به طور کلی یا مقطعی برای فلسطینیان قابل دسترس نیست و بیش از 90 درصد از آب این منطقه هم غیرقابل شرب است.

این نمایندگان تاکید کردند که یک سوم داروهای مورد نیاز در باریکه غزه نایاب شده و به رغم اینکه امکان سفر به مصر به طور محدود وجود دارد، ساکنان غزه به کلی از دیگر مناطق فلسطینی جدا شده و امکان سفر به این مناطق را ندارد.

در این پیام آمده که اخیرا در گزارشی بیان شده که ابتلای یک نفر به کرونا در نوار غزه ممکن است به فاجعه ای بزرگ منجر شود و در این باریکه هیچ امکاناتی برای کنترل این بیماری و جلوگیری از شیوع آن وجود ندارد و تمامی عوامل پیش گفته در کنار بحران کرونا که دامن کل جهان را گرفته، می تواند سلامت و زندگی فلسطینیان در غزه را به خطر بیندازد.

نمایندگان آمریکایی همچنین به تصمیم دولت آمریکا به توقف یکجانبه کمک های مالی به فلسطینیان و آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی “آنروا” از ژوئن سال 2018 اشاره و تاکید کردند که دولت ترامپ اگوست 2018 اعلام کرد که دیگر کمکی به این آژانس ـ که به میلیون ها آواره فلسطینی در کرانه باختری، نوار غزه و برخی کشورهای عربی خدمات رسانی می کند ـ ارائه نمی دهد.

اعضای مجلس سنای آمریکا عنوان کردند که قانون اعتبارات سال مالی 2020، 75 میلیون دلار به عنوان کمک بشردوستانه و توسعه ای برای ملت فلسطین اختصاص داده است اما با این حال و با وجود شیوع ویروس کرونا در کرانه باختری و نوار غزه، آنگونه که ما اطلاع داریم دولت آمریکا هنوز در سیاست توقف کمک مالی به فلسطینیان و آژانس آنروا تجدیدنظر نکرده است.

آن ها بیان کردند که ویروس کرونا خطرات زیادی برای تمامی بخش های سلامت، اقتصاد و دیپلماسی دارد و مقابله با این بحران همه گیر و جهانی در اراضی اشغالی فلسطین، یک مصلحت امنیتی و ملی برای آمریکا و فلسطینیان و حتی رژیم صهیونیستی است.

نمایندگان آمریکایی ناتوانی دولت آمریکا در اتخاذ تدابیر لازم جهت کمک به فلسطینیان برای حل این بحران خطرناک در اراضی اشغالی فلسطین را نگران کننده خواندند.

آن ها از دولت آمریکا خواسته اند در سایه وضعیت بحرانی کنونی، در تاریخ 3 آوریل آینده به این سوالات پاسخ دهد:

ـ دولت آمریکا چه اقداماتی برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی ضروری برای فلسطینیان جهت مقابله با ویروس کرونا انجام خواهد داد یا چه برنامه هایی مدنظر دارد.

ـ برای تقدیم چنین کمکی به فلسطینیان، چه اختیارات اضافی یا اقدامی از سوی کنگره آمریکا نیاز دارند.

ـ دولت آمریکا چه زمانی مبلغ 75 میلیون دلار تعیین شده از سوی صندوق های حمایت اقتصادی برای حمایت از فلسطینیان به موجب قانون اعتبارات سال ماری 2020 را به آنان اختصاص خواهد داد.

ـ چه تعداد از مراکز پزشکی در کرانه باختری و نوار غزه قادر به ارائه درمان های لازم و قرنطینه کردن مبتلایان در صورت لزوم و تامین تجهیزات لازم برای بیماران و کادر درمانی خارجی خواهند بود.

ـ واگیر بودن؟ اگر حتی یک مرکز و تاسیسات در این زمینه وجود دارد لطفا ذکر کنید.

ـ وزارت خارجه ـ در صورتی که چنین تصمیم دارد ـ چه اقداماتی با هماهنگی هیات های بین المللی، دولت های خارجی و نهادهای غیردولتی و بین المللی برای تسهیل روند ارسال کمک های پزشکی برای فلسطینیان جهت مقابله با ویروس کرونا انجام خواهد داد.

ـ اگر تا امروز هیچکدام از این اقدامات لازم نشده، دلیل آن ذکر شود.

ـ آیا دولت آمریکا با دولت “اسرائیل” برای کنار زدن موانع موجود بر سر راه ورود دارو و تجهیزات پزشکی لازم به نوار غزه مشورت کرده است؟ طرف اسرائیلی چه تدابیری برای کاهش این محدویت ها از زمان شیوع این ویروس اندیشیده است.

8 نفر از اعضای مجلس سنای آمریکا این پیام را امضا کرده اند.

لازم به ذکر است که طبق آمارهای رسمی اعلام شده، تا این لحظه 97 فلسطینی به ویروس کرونا مبتلا شده اند که 88 نفر از آنان ساکن کرانه باختری و 9 نفر هم ساکن نوار غزه هستند.

تاکنون یک فلسطینی بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

لینک کوتاه:

کپی شد