وزیر اقتصاد تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که پیشبینی میشود در صورت ادامه بحران کرونا تا 6 ماه دیگر، حدود 3 میلیارد دلار به اقتصاد فلسطین خسارت وارد شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خالد العسیلی در گفتگو با خبرگزاری “شینهوا” تصریح کرد که پیامدهای بحران کرونا بر اقتصاد فلسطین به ویژه اگر این بحران ادامهدار باشد، بسیار زیاد خواهد بود.
العسیلی تاکید کرد که دولت فلسطین در رام الله 3 سناریو برای حجم خسارتهای اقتصادی طرح کرده است: نخست اینکه اگر بحران کرونا تا یک ماه دیگر ادامه داشته باشد، 600 میلیون دلار خسارت به اقتصاد فلسطین وارد خواهد کرد، اما اگر 3 ماه دیگر ادامه داشته باشد، حجم خسارتهای اقتصادی به یک میلیارد و 800 میلیون خواهد رسید، ولی در صورتی که این بحران تا 6 ماه دیگر ادامه داشته باشد، اقتصاد فلسطین متحمل حدود 3 میلیارد دلار خسارت خواهد شد.
دادههای اداره آمار مرکزی فلسطین حاکی از آن است که بیشترین خسارت در صورت ادامه بحران کرونا به بخش گردشگری وارد خواهد شد که ماه گذشته حجم خسارتهای وارده به این بخش 10 میلیون دلار بوده است و بخش حمل و نقل نیز متحمل 3 میلیون دلار خسارت شده است.
این در حالی است که نیکولای ملادینوف هماهنگ کننده صلح سازمان ملل در خاورمیانه اخیرا با شکری بشاره وزیر دارایی تشکیلات خودگردان فلسطین در رابطه با پیامدهای اقتصادی خطرناک کرونا در اراضی اشغالی فلسطین دیدار و گفتگو کرد.
ملادینوف هشدار داد که منابع و امکانات تشکیلات خودگردان برای مقابله با کرونا بسیار محدود است. وی خواستار کمک رسانی رژیم صهیونیستی و جامعه بین الملل به این تشکیلات جهت مقابله با کرونا شد.
محمد آشتیه نخست وزیر دولت تشکیلات خودگردان نیز اعلام کرده که فلسطین برای مقابله با کرونا به حدودو 120 میلیون دلار نیاز دارد.
آشتیه اظهار داشت که کمبود بودجه موجب وارد آمدن خسارت های به مراتب سنگین تر به اقتصاد ملی فلسطین خواهد شد.
لازم به ذکر است که بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده، تاکنون 160 فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه به ویروس کرونا مبتلا شدند که 12 نفر از این افراد از ساکنان نوار غزه و مابقی هم از ساکنان کرانه باختری هستند. تاکنون یک فلسطینی بر اثر این ویروس فوت شده است و بیش از 20 نفر هم بهبود یافته و ترخیص شده اند.