چهارشنبه 30/آوریل/2025

هنیه: طرف هایی برای پیشبرد پرونده مبادله اسرا با ما تماس گرفتند

شنبه 18-آوریل-2020

رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که برخی طرف های میانجی برای پیشبرد پرونده مبادله اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی با این جنبش تماس گرفته اند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، اسماعیل هنیه در سخنانی به مناسبت روز اسیر فلسطین تصریح کرد که 4 نظامی اسرائیلی در اسارت گردان‌های قسام هستند و ما آماده مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی برای امضای قرارداد مبادله اسرای جدید هستیم.

هنیه با اشاره به اینکه مساله اسرا همچنان در راس اولویت‌های ما قرار دارد و آزادی اسرا یک وِظیفه است، تاکید کرد: کرونا جان اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی را به خطر انداخته است و رژیم صهیونیستی کاملا در این زمینه مسئول است.

وی عنوان کرد: برادر یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه طرحی را برای پیشبرد پرونده مبادله اسرا پیشنهاد داده و ما آماده مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی در این زمینه هستیم.

رهبر حماس خاطر نشان کرد که ما خواستار آزادی اسرای سالخورده و بیمار، کودکان و زنان اسیر و آن دسته از اسرایی شدیم که پس از آزادی به موجب قرارداد شالیت مجددا به اسارت گرفته شدند و پس از آن وارد مذاکرات در مورد مبادله اسرای جدید خواهیم شد.

اسماعیل هنیه افزود: اگر سران رژیم صهیونیستی برای دست‌یابی به توافق مبادله اسرا جدیت داشته باشند، ما نیز آماده‌ایم تا این پرونده را پیش ببریم.

هنیه همچنین تاکید کرد که طرف‌های واسطه زیادی با ما تماس گرفته و ما نیز شرایط خود را برای آنان توضیح داده‌ایم.

اسماعیل هنیه تصریح کرد: 5 سال بر سر مبادله شالیت با اسرای فلسطینی مذاکره کردیم و بالاخره در این زمینه پیروز شدیم. ما اطمینان داریم که این بار هم پیروز می‌شویم، مساله اسرا تنها مساله حماس نیست، بلکه مساله ملت فلسطین و تمامی آزادگان جهان است.

از سوی دیگر، هنیه با بیان اینکه بحران کرونا موجب افزایش چالش‌ها و مشکلات پیش‌روی مردم تحت محاصره غزه شد، خاطر نشان کرد که هدف از تدابیر اتخاذ شده، جلوگیری از وقوع فاجعه‌ای انسانی در غزه به سبب تراکم جمعیتی بالای آن است.

اسماعیل هنیه تاکید کرد: تشکیلات خودگردان آنگونه که لازم است، به غزه برای مقابله با کرونا کمک نکرده است.

وی افزود: استراتژی غزه برای مقابله با کرونا، اتخاذ تدابیر پیشگیرانه واضح و مشخص است. برای مقابله با کرونا در غزه به دارو، تجهیزات پزشکی، کیت تشخیص و دستگاه‌های تنفسی مصنوعی نیاز داریم و از تشکیلات خودگردان هم خواسته‌ایم مجازات‌های اعمال شده بر غزه را بردارد.

هنیه همچنین اظهار داشت که تماس‌های گسترده‌ای با بسیاری از کشورهای دوست و سازمان ملل برقرار کرده و بر ضرورت تحرک آن‌ها برای کمک‌رسانی به غزه تاکید کرده‌ایم.

هنیه رژیم صهیونیستی را کاملا در برابر ملت تحت محاصره فلسطین مسئول دانست و تصریح کرد که با رهبران فلسطینی در سوریه در مورد شیوه امدادرسانی به فلسطینیان مقیم این کشور گفتگو کردیم. وی گفت: با تمامی گروه‌ها و جریان‌های ملی فلسطینی و با همکاری دولت لبنان و احزاب لبنانی دست به اقداماتی در راستای مقابله با ویروس کرونا در اردوگاه‌های فلسطینی زده‌ایم.

اسماعیل هنیه در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد که زمان آن رسیده که به دودستگی و اختلافات داخلی پایان دهیم و به فکر بهبود اوضاع داخلی باشیم.

وی گفت: نباید از کسی انتظاری داشته باشیم و آمریکا هرگز خیر و برکتی برای ما نخواهد داشت.

هنیه افزود: حماس هر گزینه‌ای را که تشکیلات خودگردان با آن موافق باشد، می‌پذیرد، آماده برگزاری انتخابات، نشست شورای ملی، تشکیل دولت وحدت ملی یا برگزاری نشست کادر رهبری موقت سازمان آزادی‌بخش هستیم. متاسفانه همراهی جنبش فتح در این زمینه بسیار ضعیف است و آن‌ها نیز باید در این راستا قدم بردارند.

رئیس دفتر سیاسی حماس تاکید کرد که آشتی ملی گزینه استراتژیک ما است و ما به توافقنامه‌های جدیدی برای تحقق آن نیاز نداریم، تنها باید توافقنامه‌های قبلی را اجرا کنیم.

 

 

 

لینک کوتاه:

کپی شد