اتحادیه اروپا به رژیم صهیونیستی در رابطه با الحاق کرانه باختری در چارچوب طرح صلح ترامپ موسوم به معامله قرن هشدار داده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، اتحادیه اروپا گفتگوهایی داخلی در مورد چگونگی واکنش به طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری و اینکه در صورت اجرای چنین طرحی چگونه این رژیم را مجازات کند، انجام داده است.
روزنامه عبری زبان “اسرائیل الیوم” در گزارشی عنوان کرد که قویترین موضع را در این زمینه کشورهای سوئد، ایرلند و لوکزامبورگ اتخاذ کردند که خواستار لغو توافقنامه شراکت و همکاری با رژیم صهیونیستی در صورت الحاق کرانه باختری هستند؛ توافقنامهای که چگونگی روابط این رژیم با اروپا را تنظیم میکند.
این روزنامه اشاره کرد که یکی دیگر از گزینههای احتمالی، کنار گذاشتن رژیم صهیونیستی از طرح «هورایزن یوروپ 2027» است. هورایزن یوروپ طرح تحقیقات و نوآوریهای علمی و فنآوری بلندپروازانه در اتحادیه اروپا است که قرار است در فاصله سالهای 2021 تا 2027 اجرا شود.
سومین سناریوی ممکن هم تعلیق توافقنامه “آسمان باز” با رژیم صهیونیستی است که در انتظار تایید نهایی از سوی اتحادیه اروپا است و ممکن است گزینههای دیگری هم برای واکنش به الحاق کرانه باختری مطرح باشد.
تصمیم رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری تحت حمایت دولت آمریکا با واکنش ها و محکومیت های گسترده ای همراه بوده است.
این رژیم قصد دارد تا از رهگذر طرح ترامپ موسوم به معامله قرن و در سایه سرگرم بودن جهانیان به ویروس کرونا این طرح خود را اجرایی کند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی دو هفته پیش اطمینان داد که دولت آمریکا ظرف مدت دو ماه آینده با الحاق بخشهایی از کرانه باختری به این رژیم موافقت خواهد کرد.
بنیامین نتانیاهو در پیامی تصویری به حامیان رژیم صهیونیستی در اروپا مدعی شد که ظرف یکی دو ماه آینده، دونالد ترامپ حاکمیت این رژیم بر شهرکهای صهیونیستی کرانه باختری و غور اردن را به رسمیت میشناسد. نتانیاهو گفت که پس از تحقق این وعده، لحظهای مهم را در تاریخ رژیم صیونیستی جشن خواهیم گرفت.
در همین راستا، سفیر آمریکا در قدس تاکید کرد که دولت این کشور با الحاق 30 درصد از مساحت کرانه باختری به رژیم صهیونیستی در چارچوب طرح صلح ترامپ موسوم به معامله قرن موافقت خواهد کرد.
دیوید فریدمن در گفتگو با روزنامه “اسرائیل الیوم” اظهار داشت که دولت آمریکا در نظر دارد با الحاق 30 درصد از مساحت کرانه باختری به اراضی اشغالی موافقت کند. وی مدعی شد که رژیم صهیونیستی بیشتر از فلسطینیان نسبت به این اراضی حق دارد!
فریدمن همچنین گفت که اگر رژیم صهیونیستی حاکمیت خود بر شهرکهای صهیونیستی کرانه باختری را اعلام کند، دولت آمریکا نیز آن را به رسمیت خواهد شناخت و پس از آن این رژیم باید به مدت 4 سال در رابطه با تشکیل کشور فلسطین ـ البته کشوری که عملا جایی برای تشکیل آن باقی نمیماند ـ با تشکیلات خودگردان وارد مذاکره شود.
وی در رابطه با شروط تشکیل کشور فلسطین نیز تاکید کرد که قبل از هر چیز نوار غزه باید کاملا خلع سلاح شود و اصلاحاتی سیاسی در مورد آن انجام گیرد و اگر تمام شروط محقق شود اما این یک شرط انجام نشود، دولت آمریکا هرگز چنین کشوری را به رسمیت نخواهد شناخت.