وزیر خارجه آلمان بالاخره به فلسطین اشغالی سفر و با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این سفر با هدف بحث و گفتگو در مورد طرح جنجالی الحاق کرانه باختری و غور اردن به رژیم صهیونیستی انجام گرفته است.
هایکو ماس در جریان سفر به فلسطین اشغالی پیام کشورهای اروپایی در رابطه با طرح الحاق کرانه باختری را به رژیم صهیونیستی ابلاغ کرد.
کشورهای اروپایی تهدید کردهاند که در صورت اجرای این طرح، اولا تحریمهایی را بر این رژیم اعمال کرده و و از طرفی هم، کشورهای اروپایی بیشتری کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت.
رسانههای اسرائیلی به نقل از شماری از مسئولان آگاه که در جلسه هایکو ماس با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بنی گانتز وزیر جنگ و گابی اشکنازی وزیر امور خارجه بودهاند، به تشریح جزئیات این دیدارها و مسائل مطرح شده در آن پرداختند.
گزارشهای منابع صهیونیستی حاکی از آن است که ماس در دیدار با نتانیاهو تاکید کرده که آلمان از تحریمهای احتمالی اروپا علیه رژیم صهیونیستی حمایت نخواهد کرد اما قادر به ممانعت از اعمال چنین تحریمهایی نیز نخواهد بود.
ماس اشاره کرد که برخی کشورهای اروپایی درصدد تحریم رژیم صهیونیستی هستند و سعی دارند اتحادیه اروپا را هم به این سمت بکشانند.
وزیر خارجه آلمان در تمامی این دیدارها تاکید کرده که الحاق کرانه باختری با قوانین و قطعنامههای بینالمللی مغایرت دارد و آلمان به راحتی از کنار چنین تجاوز خطرناکی از طرف رژیم صهیونیستی نمیگذرد.
در همین راستا، روزنامه عبری زبان هاآرتص عنوان کرد که هدف غیرعلنی و غیررسمی از سفر هایکو ماس به فلسطین اشغالی، هشدار به رژیم صهیونیستی نسبت به آغاز اجرای این طرح در اوایل جولای آینده است. ماس رژیم صهیونیستی را در جریان نگرانی شدید کشورش از این طرح قرار داده اما از تهدید علنی به اعمال تحریم علیه این رژیم خودداری کرده است.
ماس در دیدار با نتانیاهو، موضع دولت رژیم صهیونیستی نسبت به طرح صلح آمریکا موسوم به معامله قرن و طرح الحاق کرانه باختری را جویا شد اما خبرنگار سیاسی شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی عنوان کرد که نتانیاهو در نهایت پاسخ واضح و روشنی به او در این باره نداده است.
نتانیاهو در این جلسه تاکید کرده که هر طرحی که ارائه شود، باید در آن شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین به رسمیت شناخته شود و هیچ اشارهای به تخلیه شهرکهای صهیونیستی نشود.
دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم در بیانیهای تاکید کرد که نتانیاهو گفته که منافع عالی این رژیم در رابطه با هرگونه طرح سازشی در آینده اقتضا میکند که سیطره امنیتی کامل بر تمامی اراضی اشغالی تا غرب رود اردن همچنان در اختیار این رژیم باشد.
نتانیاهو همچنین بر ضرورت تشدید فشارها بر ایران تاکید کرده و مدعی شده که آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته که ایران تعهدات خود را نقض کرده و اجازه بازرسی از سایت هایی که در آن فعالیت هسته ای نظامی انجام می شود، را نداده است.
توقف حمایت مالی از سازمان ها و نهادهای محلی آلمانی که علیه رژیم صهیونیستی فعالیت می کنند (همانند جنبش تحریم جهانی رژیم صهیونیستی موسوم به BDS)، از دیگر محورهای گفتگوی نتانیاهو و ماس بوده است.
از سوی دیگر، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز در بیانیه ای اعلام کرد که بنی گانتز در دیدار با هایکو ماس ضمن تاکید بر اهمیت معامله قرن، آن را فرصتی تاریخی خوانده و بر ضرورت پیشبرد این طرح با همکاری دولت آمریکا تاکید کرده است.
نکته حائز اهمیت در مورد سفر هایکو ماس به فلسطین اشغالی این است که آلمان قرار است یک ماه دیگر ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد، بنابراین می تواند نقش بسزایی در تدوین سیاست های این اتحادیه در مرحله پیش رو داشته باشد.
ماس در گفتگو با خبرنگاران در کنار گابی اشکنازی همتای اسرائیلی خود تاکید کرد که من در اینجا بار دیگر بر موضع آلمان در رابطه با طرح الحاق کرانه باختری تاکید و اعلام می کنم که برلین این طرح را نگران کننده می داند و ما نسبت به پیامدهای چنین طرحی نگران هستیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد تحریم های احتمالی بر رژیم صهیونیستی در صورت مبادرت به چنین اقدامی گفت که ما هنوز تصمیمی در این باره اتخاذ نکرده ایم.
هایکو ماس اولین وزیر خارجه یک کشور اروپایی است که پس از تشکیل دولت ائتلافی بین نتانیاهو و گانتز در 17 ماه می گذشته به فلسطین اشغالی سفر می کند.
قبلا اتحادیه اروپا از دولت رژیم صهیونیستی خواسته بود در طرح الحاق کرانه باختری تجدیدنظر کند. این اتحادیه عنوان کرده که شهرک سازی در اراضی اشغالی مغایر با قوانین بین المللی است.
اتحادیه اروپا هشدار داده که در صورت اجرایی شدن چنین طرحی، مجبور خواهد بود تصمیماتی سخت در مورد رژیم صهیونیستی اتخاذ کند.
دولت آلمان ماه سپتامبر گذشته در کنار 4 کشور اروپایی دیگر اعلام کرد که طرح الحاق کرانه باختری نقض خطرناک قوانین بین الملل است.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز ماه فوریه گذشته هشدار داد که چنین طرحی در صورت اجرایی شدن بی پاسخ نخواهد ماند.
البته اتحادیه اروپا تا به این لحظه شیوه واکنش خود به اجرایی شدن طرح الحاق کرانه باختری را اعلام نکرده است اما هرگونه تحریم احتمالی علیه رژیم صهیونیستی، مستلزم موافقت 27 عضو این اتحادیه است.
ماس پس از سفر به فلسطین اشغالی راهی اردن خواهد شد تا با مقامات این کشور در مورد طرح الحاق کرانه باختری و معامله قرن و پیامدهای آن بر منطقه گفتگو کند.
او قرار بود به رام الله هم سفر و با مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کند اما رژیم صهیونیستی به بهانه شیوع کرونا مانع از انجام این سفر شد و او به ناچار از طریق ویدیو کنفرانس با مقامات فلسطینی دیدار و گفتگو خواهد کرد.