دیوان عالی رژیم صهیونیستی درخواست تجدیدنظر در قانون “تسویه” که اجازه مشروعیت بخشی به شهرک های یهودی نشین احداث شده در اراضی فلسطینی در کرانه باختری را می داد، پذیرفت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این دادخواست را مرکز عدالت، مرکز مشاوره حقوقی و حقوق بشر قدس و مرکز حقوق بشر میزان در غزه به نمایندگی از 17 نهاد داخلی و منطقه ای فلسطینی ارائه داده بودند.
هدف از قانون “تسویه” که کنست رژیم صهیونیستی در ماه فوریه سال 2017 تصویب کرد، مشروعیت بخشی به آن دسته از مجتمع های شهرک نشینی است که در زمین های ویژه فلسطینیان احداث شده است. در این شهرک ها که در مناطق مختلف کرانه باختری پراکنده شده اند، بیش از دو هزار واحد مسکونی برای یهودیان احداث شده است.
ارائه دهندگان این دادخواست اعلام کردند که موافقت دادگاه عالی صهیونیستی با لغو قانون مذکور دستاوردی مهم در مقابله با طرح الحاق کرانه باختری است.
در متن حکم دیوان عالی صهیونیستی آمده است که کنست نمی تواند قوانینی را مغایر با قوانین بین الملل تصویب کند یا تحت هیچ شرایطی ارتکاب جنایات جنگی و در راس آن کوچاندن فلسطینیان و غصب اراضی آنان برای توسعه شهرک سازی را توجیه کند.
با وجود لغو این قانون، باز هم نگرانی های زیادی در مورد اینکه رژیم صهیونیستی آن را نادیده گرفته و به شیوه هایی دیگر آن را دور زده و درصدد مصادره اراضی فلسطینی برآید، وجود دارد، به ویژه اینکه بنامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم بر الحاق کرانه باختری اصرار دارد و اعلام کرده که طی هفته های آینده این طرح به اجرا گذاشته خواهد شد.