وزیر خارجه اردن تاکید کرد که گفتگوهایش با هایکو ماس وزیر خارجه آلمان متمرکز بر اوضاع فلسطین اشغالی و ممانعت از اجرای طرح الحاق کرانه باختری بود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ایمن الصفدی در کنفرانس خبری با هایکو ماس اظهار داشت که طرح الحاق کرانه باختری نقص صریح و آشکار قوانین بین الملل است و موجب نابودی روند سازش و هرگونه فرصت تحقق صلح عادلانه و فراگیر می شود و هرگز چنین طرحی بی پاسخ نخواهد ماند.
الصفدی تصریح کرد که به همکاری با شرکا و همپیمانانمان برای جلوگیری از اجرای طرح الحاق کرانه باختری ادامه می دهیم، زیرا اجرای این طرح به معنی نابودی کامل هرگونه فرصت صلح است.
وی ضمن استقبال از سفر ماس به اردن، تاکید کرد که این سفر نشانه ای است از تلاش برای حل نزاع در فلسطین و تحقق صلح و سازش عادلانه و فراگیر که گزینه ای راهبردی و موضع کشورهای اسلامی و عربی نیز هست.
ایمن الصفدی خاطر نشان کرد که راه حل تشکیل دو کشور با تکیه بر قوانین و قطعنامه های بین المللی، تنها راه تحقق صلح است. وی گفت که فلسطینیان آمریکا ورود به مذاکرات برای تحقق صلحی فراگیر هستند اما طرح الحاق کرانه باختری هرگونه فرصت و شانس تحقق صلح را از بین خواهد برد.
الصفدی گفت که آلمان ماه آینده ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد گرفت و ما به تلاش های این کشور برای پیشبرد روند صلح اطمینان داریم.
از طرف دیگر، هایکو ماس نیز در این کنفرانس خبری تاکید کرد که گفتگوهایش با الصفدی متمرکز بر راه های احیای روند مذاکرات سازش بین طرفین فلسطینی و صهیونیستی بوده است.
ماس با اشاره به اینکه از طریق ویدیو کنفرانس با محمد آشتیه نخست وزیر دولت رام الله نیز گفتگو و نسبت به طرح الحاق کرانه باختری ابراز نگرانی کرده است، بر پایبندی اتحادیه اروپا به راه حل تشکیل دو کشور و مخالفت با هرگونه طرح یکجانبه از جمله طرح الحاق که خطری حقیقی برای کل منطقه است، تاکید کرده است.
وی بر ضرورت احیای روند مذاکرات سازش در فلسطین تاکید کرد و گفت با نخست وزیر دولت فلسطین در رام الله هم در این باره گفتگو کرده و با او به نظراتی مشترک در مورد ازسرگیری مذاکرات صلح در خاورمیانه دست یافته است.
هایکو ماس گفت که کشورش در شورای امنیت و سازمان ملل نقش میانجی را بین طرفین فلسطینی و اسرائیلی ایفا خواهد کرد.
گفتنی است که ماس قبل از سفر به اردن راهی فلسطین اشغالی شده بود و با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بنی گانتز وزیر جنگ و نخست وزیر کشیک و گابی اشکنازی وزیر خارجه این رژیم دیدار و گفتگو کرد.
او در این دیدارها در مورد خطرات و پیامدهای ناگوار اجرای طرح الحاق کرانه باختری هشدار داده و خواستار تجدیدنظر رژیم صهیونیستی در این طرح شد.
ماس اعلام کرده که اجرای چنین طرحی ممکن است در نهایت به تحریم رژیم صهیونیستی از سوی کشورهای اروپایی منجر شود.