برخی مسئولان حزب لیکود پیشبینی کردند دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو و بنی گانتز رهبر ائتلافی آبی سفید به سمت فروپاشی پیش برود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، روزنامه عبری زبان “یسرائیل هیوم” به نقل از مسئولان لیکود تاکید کرد که اختلافات گستردهای بین اعضای ائتلاف دولتی وجود دارد که بعید است به راحتی حل شود و خیلی سخت است ائتلاف دولتی در برابر سختیها و مشکلات کنونی دوام بیاورد.
این روزنامه اشاره کرد که روز گذشته نتانیاهو پس از پایان سخنانش دستور داد خبرنگاران از جلسه دولت خارج شوند که این مساله خشم و عصبانیت شدید گانتز را در پی داشت و در نهایت مجددا اجازه حضور خبرنگاران داده شد تا گانتز هم سخنان خود را بیان کند.
منبع مذکور تاکید کرد که هرچند این مساله حاشیهای است و ظاهرا چندان مهم نیست، اما موجب تشدید تنش و اختلافات در داخل ائتلاف دولتی خواهد شد، به ویژه با وجود ادامه بحران بودجه و اختلافات بر سر شیوه اجرای طرح الحاق کرانه باختری.
در همین راستا، روزنامه عبری زبان “یدیعوت احرونوت” نیز چند روز پیش اعلام کرد که برخی طرفها در حزب لیکود پیشنهاد دادهاند که توافق تناوب در نخست وزیری با گانتز به طور کامل اجرا نشود. این پیشنهاد پس از آن مطرح شده که آخرین نظرسنجیها از کاهش شانس گانتز برای پیروزی در انتخابات آینده حکایت دارد.
این روزنامه تاکید کرد که لیکود تصمیم دارد بجای نخست وزیری، سمت ریاست رژیم صهیونیستی را به گانتز پیشنهاد دهد.
حزب لیکود گفته که این کاملا غیرمنطقی است پس از پایان مدت نخست وزیری نتانیاهو و آغاز نخست وزیری گانتز تعداد اعضای کنست کمتر از 10 نماینده باشد و این مساله موجب خواهد شد تا او دیگر نتواند نخست وزیر باشد.
در نظرسنجیهای اخیر مشخص شده که پس از گذشت یک سال و نیم از نخست وزیری نتانیاهو، تعداد اعضای کنست از ائتلاف آبی سفید به کمتر از 10 نفر خواهد رسید.
حزب لیکود پیشنهادی به گانتز برای خروج از این بحران داده است و آن اینکه نتانیاهو همچنان نخست وزیر باقی بماند و در مقابل گانتز نیز از سوی ائتلاف دولتی برای ریاست رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده شود و در مقابل سمت وزارت جنگ را هم به گابی اشکنازی وزیر خارجه کنونی واگذار کند.
رژیم صهیونیستی بیش از یک سال با بحران سیاسی مواجه بود و سه انتخابات پشت سر هم برگزار شد تا در نهایت دو حزب لیکود و ائتلاف آبی سفید توانستند به توافقی برای تشکیل دولت ائتلافی دست یابند؛ توافقی که طرح الحاق کرانه باختری یکی از بندهای مهم و اساسی آن بود و هر دو طرف با آن موافقت کردند اما اکنون همین طرح آینده این دولت را در هاله ای از ابهام قرار داده است. از یک طرف نتانیاهو بر اجرای این طرح در اول ماه جولای اصرار دارد و از طرفی هم گانتز و حزب متبوعش خواستار تعویق زمان اجرای طرح و در نهایت اجرای محدود الحاق اراضی فلسطینی هستند.
این اختلافات بین لیکود و ائتلاف آبی سفید موجب شده تا دولت آمریکا نیز تا حدودی از موضع قبلی خود عقب بنشیند و هرگونه حمایت قاطع از الحاق اراضی فلسطینی به اراضی اشغالی را به توافق داخلی احزاب اسرائیلی بر سر این طرح مشروط سازد.
در همین راستا هیاتی آمریکایی به ریاست آوی برکوویچ فرستاده ترامپ به منطقه نیز به فلسطین اشغالی سفر کرده تا با مقامات اسرائیلی دیدار کند و موضع نهایی را در مورد طرح الحاق کرانه باختری اتخاذ کند.