تیم ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که به منظور گفتگو با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و بنی گانتز وزیر جنگ و نخست وزیر کشیک این رژیم به فلسطین اشغالی سفر کرده است، به تفاهماتی با آن ها در مورد الحاق حدود 30 درصد از اراضی کرانه باختری دست یافته که شامل تمامی شهرک های صهیونیستی، منطقه “ج” و منطقه اغوار می باشد و به موجب این توافق قرار است رژیم صهیونیستی به تدریج الحاق اراضی فلسطینی را از قدس شرقی آغاز کند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، روزنامه محلی قدس به نقل از یک منبع که نام آن فاش نشده، تاکید کرد که مشکل و اختلافات بر سر اصل مساله الحاق کرانه باختری نیست، زیرا تمامی مقامات آمریکایی از جمله خود ترامپ معتقدند که الحاق اراضی فلسطینی بر اساس طرح صلح ترامپ موسوم به معامله قرن، حق مسلم رژیم صهیونیستی است و مساله الحاق 30 درصد از اراضی فلسطینی به این رژیم اساسا در معامله قرن ذکر شده، اما مشکل اینجاست که به رغم حرف و حدیث های فراوان در مورد این طرح و به ویژه با نزدیک شدن به زمان اجرای آن، هنوز هیچ طرح و راهکاری در مورد سرنوشت ده ها هزار فلسطینی که در مناطق مشمول الحاق ساکن هستند، ارائه نشده است و معلوم نیست که این رژیم با آنان چکار خواهد کرد و تکلیف تابعیت آنان چه خواهد شد. این اصلی ترین مساله ای است که موضوع الحاق را پیچیده می کند و رژیم صهیونیستی و همپیمانانش را در وضعیت سخت و دشوار قرار می دهد.
منبع مذکور افزود: وقتی نتانیاهو متعهد به الحاق منطقه غور اردن شد، نه او و نه دولت آمریکا پیش بینی واکنش و جدیت پادشاه اردن برای تعلیق توافق صلح با رژیم صهیونیستی را نمی کردند، صراحتا باید گفت که همه چه در تل آویو و چه در کاخ سفید فکر می کردند می توانند موافقت ملک عبدالله دوم را بدست بیاورند و شاید او در ابتدا از این مساله به خشم بیاید اما در نهایت در این شرایط سخت به شدت به آمریکا و کمک های آن نیازمند است و تسلیم خواسته آنان خواهد شد.
این منبع تاکید کرد که در مقابل، الحاق شهرک های صهیونیستی کرانه باختری به مراتب راحت تر است، زیرا این شهرک ها ده ها سال است که احداث شده و صدها هزار اسرائیلی در آن ساکن هستند و به رغم حرف و حدیث های فراوان در مورد تخلیه این شهرک های نامشروع و غیرقانونی، کسی انتظار آن را ندارد، بلکه کاملا بر عکس همه معتقدند که رژیم صهیونیستی حاکمیت خود را بر این شهرک ها اعلام خواهد کرد و این شهرک ها در هر توافق صلحی در آینده به اراضی تحت سیطره این رژیم ملحق خواهد شد.
منبع مذکور در ادامه در رابطه با اختلافات بین جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ و آوی برکوویچ فرستاده ویژه او بیان کرد که اصولا دو طرف اختلافی در مورد پایه و اساس طرح الحاق کرانه باختری ندارند، بلکه اختلاف در مورد شیوه اجرای آن است، زیرا هر دو نفر در اصل برای ارائه طرح صلح موسوم به معامله قرن تلاش کرده اند و که شامل تمامی مسائل از جمله طرح الحاق نیز می باشد.
این منبع تاکید کرد که همه از موضع دیوید فریدمن سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی و ران درمر سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا و همپیمانان آنان در کنگره به خشم آمده اند، زیرا آنان متعقدند که به تعویق انداختن طرح الحاق کرانه باختری با طرح صلح ترامپ منافات دارد و به روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی خدشه وارد خواهد کرد.
در مقابل، «کیلیان کونوای» مشاور دونالد ترامپ روز چهارشنبه 24 ژوئن اعلام کرد که او قرار است به زودی بیانیه مهمی در رابطه با طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی صادر کند.
کونوای به خبرنگاران اعلام کرد که “مذاکرات و رایزنی ها در این باره در جریان است و ترامپ به زودی بیانیه ای در این باره صادر خواهد کرد و او قبلا نیز در مورد این طرح سخن گفته و ما منتظر خواهیم ماند تا خود او بیانیه مهمی در این باره صادر کند و او اکنون خیلی خوشحال است که مذاکرات در این زمینه در جریان است.”
وی که به زمان صدور بیانیه ترامپ اشاره ای نکرده، تاکید کرد که باید منتظر بمانیم و ببنیم، زیرا ترامپ می خواهد عامل صلح در خاورمیانه باشد و از راه های مختلف برای این منظور تلاش می کند.
کونوای در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه ترامپ نسبت به واکنش طرف های عربی و فلسطینی نگران نیست، گفت که این واکنش ها اهمیت چندانی ندارد. او در همین راستا به واکنش ضعیف کشورهای عربی به انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی در دسامبر سال 2017 اشاره کرد.
گفتنی است که 189 نفر از اعضای دمکرات کنگره آمریکا در پیامی به بنیامین نتانیاهو، بنی گانتز و گابی اشکنازی خواستار تجدیدنظر در طرح الحاق کرانه باختری از ترس تنش در روابط دو طرف در آینده شده اند. 27 نفر از نمایندگان دمکرات مجلس سنا نیز پیامی را با همین مضمون برای مقامات اسرائیلی ارسال کرده اند.
همچنین 116 نفر از نمایندگان جمهوری خواه نیز در پیامی به نتانیاهو، گانتز و اشکنازی اعلام کرده اند که به هیچ وجه از طرح الحاق کرانه باختری حمایت نمی کنند.
با این حال آن ها گفته اند که خدشه ای به روابط تاریخی آمریکا و رژیم صهیونیستی وارد نخواهد شد. در همین حال برخی نمایندگان جمهوری خواه نیز قصد ارسال پیامی به نتانیاهو در حمایت از طرح الحاق کرانه باختری را دارند.
دولت رژیم صهیونیستی اعلام کرده که از ابتدای ماه جولای این طرح را به اجرا خواهد گذاشت اما هنوز مشخص نیست که مخالفت ها و واکنش های گسترده بین المللی در نهایت به لغو این طرح یا حداقل تعویق آن به زمانی دیگر منجر خواهد شد یا خیر.
در داخل رژیم صهیونیستی نیز اختلافات و دودستگی بر سر شیوه اجرای این طرح وجود دارد. نتانیاهو بر اجرای کامل این طرح در ابتدای جولای تاکید دارد اما در طرف مقابل، ائتلاف آبی سفید به رهبری گانتز خواستار موکول کردن اجرای این طرح به زمانی دیگر و اجرای آن در چندین مرحله است.