تشدید اعتراضات در اراضی اشغالی علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که وی رفته رفته در حال نزدیک شدن به خط پایانِ زندگی سیاسی خود است.
مدتی استکه اعتراضات علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اراضیاشغالی به شدت بالا گرفته است؛ به گونهای که هزاران نفر از معترضان درپنجمین شب متوالی خواستار کنارهگیری وی از قدرت شدند. بدین ترتیب، معترضاندر قدس اشغالی در پنجمین شب متوالی در مقابل اقامتگاه نخست وزیری که محل استقرار «بنیامین نتانیاهو» و خانوادهاش است، تجمع کرده و خواستار استعفای او شدند.
علاوه بر بیتالمقدس، تاکنون در شهرهای دیگری از جمله «تلآویو» و «قیساریه»و همچنین شهرهای دیگری اعتراضات گستردهای علیه نتانیاهو برگزار شده است.نتانیاهو اما در برخورد با اعتراضات علیه خود راه سرکوبگری را انتخاب کرده است. نظامیان رژیم صهیونیستی به دستور وی تاکنون دست به سرکوب گسترده اعتراضات علیه نخست وزیر این رژیم زدهاند. طبق آخرین گزارشها در حال حاضر بیش از ۷۰ نفر توسط نظامیان صهیونیست در جریان اعتراضات علیه نتانیاهو بازداشت شدهاند.
تصاویر و فایلهای تصویری منتشرشده از نحوه سرکوبگری نظامیان صهیونیست حاکی از آن است که آنها ازماشینهای آبپاش برای متفرق ساختن تظاهرات علیه نتانیاهو استفاده میکنند.این اقدام صهیونیستها موجب ظهور و بروز درگیریهای شدید میان نظامیان ومعترضان در اراضی اشغالی شده است.
ازجمله علل و عوامل اصلی برگزاریاعتراضات گسترده علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی میتوان به وخامت اوضاعاقتصادی در اراضی اشغالی، افزایش نرخ بیکاری، ناکارآمدی روشهای کنترل شیوع ویروس کرونا و همچنین دست داشتن نتانیاهو در پروندههای فسادِ گسترده و فراگیر، اشاره کرد. واقعیت آن است که در حال حاضر وضعیت اقتصادی در اراضی اشغالی به بدترین شکل رو به وخامت نهاده است.
حتی کارشناسان رژیم صهیونیستی نیزمعتقدند که این رژیم امروز با یک بحران اقتصادی فراگیر مواجه شده است. طبقآخرین گزارشها، تنها از ماه مارس تا ماه مِیبیش از یک و نیم میلیون نفر در اراضی اشغالی بیکار شدهاند. این آمارفاجعه بار موجب شده است تا نرخ بیکاری در اراضی اشغالی به بیشترین میزانخود برسد. در حال حاضر نرخ بیکاری در اراضی اشغالی به حدود ۳۰ درصد میرسد.
افزون بر این، سران رژیمصهیونیستی به صاحبان کارخانهها و کارگاههای مختلف اعلام کردهاند که درنتیجه بحران اقتصادی از این پس میبایست با ۷۰ درصد از نیروهای کار خود بهفعالیتهایشان ادامه دهند؛ سیاستی که بحران معیشتی در نزد شهرکنشینان رابیش از پیش تشدید کرده است. مجموع بحرانهای اقتصادی که اکنون در اراضیاشغالی گسترش پیدا کرده موجب شده است تا حتی کارشناسان رژیم صهیونیستی خود زنگ خطر برای فروپاشی اقتصاد این رژیم را به صدا درآورند.
اما این تمام ماجرا نیست، چراکه علاوه بر بحران اقتصادی، رژیم صهیونیستی تاکنون در مهار شیوع ویروس کرونا شکست سنگینی را متحمل شده است. این رژیم تاکنون هیچ تمهیدی برای کنترل شیوع کرونا در اراضی اشغالی به کار نبسته است؛ مسأله ای که اعتراضات شدید علیه «بنیامین نتانیاهو» را به دنبال داشته است. طبق آخرین اخبار و گزارشها در حال حاضر شمار صهیونیستهای مبتلا به کرونا به مرز ۵۸ هزار نفر رسیده است؛ مسأله ای که به بروز نگرانیهای شدید در اراضی اشغالی منجر شده است.
این در حالی است که ویروس کرونا علاوه بر شهرکنشینان، در صفوف نظامیان رژیم صهیونیستی نیز به شدت در حال شیوع است. طبق آخرین آمار در حال حاضر حدود هزار نظامی صهیونیست به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. در همین حال، رژیم صهیونیستی تأیید کرده است که قریب به ۸ هزار نفر از نظامیانش به دلیل مشکوک بودن به ابتلاء به کرونا در قرنطینه به سَر میبرند. بر اساسآنچه که گفته شد، صهیونیستها تاکنون هیچ دستاوردی در نبرد با کرونانداشتهاند و این مسأله نارضایتیها از عملکرد این رژیم به طور عام وعملکرد نتانیاهو به طور خاص را افزایش داده است.
در همین ارتباط، روزنامه «القدسالعربی» چاپ لندن مینویسد: «مسئولان سابق رژیم صهیونیستی معتقدند که اینرژیم در یک بحران واقعی و خطرناک در سایه بی اعتمادی صهیونیستها به سرمیبرد و نتانیاهو باید استعفا دهد چرا که نتوانسته است با بحران گسترشویروس کرونا و بحران اقتصادی مبارزه کند؛ به ویژه آنکه اخیراً رژیمصهیونیستی شاهد برگزاری ۳ دور انتخابات با هزینههای هنگفت بوده است».
علاوه بر وخامت اوضاع اقتصادی در اراضی اشغالی و نیز شیوع ویروس کرونا، فساد گسترده نتانیاهو و خانواده اش نیز موجب افزایش خشم معترضان شده است. نتانیاهو و خانواده اش در پروندههای متعدد متهم به فساد مالی و رشوه خواری هستند.
در همین ارتباط، باید گفت که نخست وزیر رژیمصهیونیستی از آغاز سال ۲۰۱۷ تاکنون با پروندههای فساد بسیاری مواجه شدهاست. پرونده ۱۰۰۰ مربوط به هدایایی است که نتانیاهو و خانوادهاش ازبازرگانان خارجی به صورت غیر قانونی دریافت کردهاند. این هدایا به ویژه از سوی «آرنون میلچن»میلیاردر آمریکایی دریافت شده و شامل قوطیهای سیگار فاخر برای نتانیاهوبوده است. ساره همسر وی نیز بهترین انواع مشروبات الکلی و جواهرات رادریافت کرده است. این هدایا طی سالیان طولانی ادامه داشته و ارزش آنها بهصدها هزار شیکل میرسد.
پرونده ۲۰۰۰ نیز مربوط به اتهامات مطرح شده در خصوص تبادل رشوه بین نتانیاهو و ناشر روزنامه یدیعوت آحارونتاست که در مجموعهای از دیدارهای ثبت شده بین دو نفر رد و بدل شده است.افزون بر این، در «پرونده ۴۰۰۰» گروهی از نزدیکان نتانیاهو در مظان اتهام سو استفاده از جایگاه خود برای ارتقا تصویر رسانهای وی و همسرش قرار گرفتهاند. بحث محاکمه نتانیاهو درخصوصپروندههای مذکور مدتهاست که در اراضی اشغالی مطرح شده است اما به نظرمیرسد که این مسأله یک شوی تبلیغاتی برای فریب افکار عمومی است.
در واقع، آنگونه که به نظر میرسد، سرانرژیم صهیونیستی هیچ عزمی برای محاکمه نتانیاهو در پرونده فساد ندارند وتنها به شوی تبلیغاتی برای افکار عمومی اکتفاءکردهاند. این مسأله زمانی بیش از پیش آشکار شد که دادگاه رژیم صهیونیستیاعلام کرد جلسه محاکمه آتی نخست وزیر این رژیم ۶ ماه دیگر انجام میشود!
بنابراین واضح است که عملاً چیزی تحت عنوانمحاکمه عملی نتانیاهو در پروندههای فساد گسترده و فراگیر، وجود ندارد.مجموع آنچه که گفته شد این سوال اساسی را در اذهان افکار عمومی ایجاد کردهاست که آیا «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به خط پایان زندگیسیاسی خود رسیده است؟
منبع : مهر ، رامین حسین آبادیان ، 05/05/1399