شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه شب در جریان نشستی مجازی پس از رایگیری از اعضا قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران را رد کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شورای امنیت سازمان ملل متحد به رغم تلاشهای گسترده واشنگتن برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه کشورمان با تصویب قطعنامهای برای ادامه این تحریمها مخالفت کرد.
در ماههای گذشته مقامات دولت آمریکا تلاش کردهاند تا در میان همپیمانان خود اجماعی را برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران به وجود آورند و همواره تأکید داشتهاند که از هیچ اقدامی برای جلوگیری از انقضای این تحریمها دریغ نخواهند کرد.
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا ساعاتی پیش تصریح کرده بود: هر کاری را که در چارچوب ابزارهای دیپلماتیک خود بتوانیم، انجام خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم که تحریمهای تسلیحاتی ایران منقضی نشود. در هفتههای گذشته اظهارات مشابه متعددی در این زمینه از وزیر امور خارجه آمریکا به گوش رسیده است.
بر اساس گزارشها، آمریکا و جمهوری دومینیکن به پیشنویس این قطعنامه رأی موافق و چین و روسیه به آن رأی مخالف دادند. در این رأیگیری بقیه اعضای شورای امنیت رأی ممتنع دادند.
نتیجه آرا به شرح زیر بوده است: 2 موافق / 2 مخالف / 11 ممتنع
مجید تختروانچی (نماینده ایران در سازمان ملل) در سخنانی پس از رأی مخالف شورای امنیت به پیشنویس قطعنامه ضدایرانی آمریکا، تصریح کرد:
مماشات هرگز در خدمت منافع مشترک بشریت نبوده، بلکه بر عکس، صرفاً قلدرها را جریتر کرده است. همه کشورها به ویژه اعضای شورای امنیت وظیفه دارند تا با همه توان خود اعتقاد به ارزشها، اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد را احیا نمایند.
او ادامه داد: ما این را به خودمان و نسل آینده که اجباراً با پیامدهای اقدام یا بیعملی ما زندگی خواهد کرد، مدیون هستیم.
روانچی افزود: «تنها در شش کشور همسایه ایران در منطقه خلیج فارس، آمریکا ۵۰ هزار نیرو به همراه ۳۰۰ هواپیمای نظامی، یک ناو هواپیمابر و دهها ناوچه مستقر کرده و چهار مقر فرماندهی مرکزی برای نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و نیروهای ویژه خود ایجاد نموده است. از ۴۰ پایگاه نظامی غربی در خاورمیانه، ۲۹ پایگاه آن متعلق به آمریکا است. چنین حجم وسیعی از استقرار نیرو، این منطقه را به بزرگترین مرکز تجمع نیروهای نظامی خارجی در جهان تبدیل کرده است.»
تحریم تسلیحاتی ایران به عنوان یکی از بندههای گنجانده شده در توافق هستهای تهران با قدرتهای جهانی ماه اکتبر به این ترتیب بر اساس مفاد برجام ماه اکتبر به پایان خواهد رسید.
آمریکا پیشتر تهدید کرده بود که در صورت مخالفت شورای امنیت با تمدید این تحریمها به سراغ فعال کردن سازو کار «ماشه» خواهد رفت که در برجام پیش بینی شده و به موجب آن کلیه تحریمهای سازمان ملل متحد بر ضد ایران به صورت خودکار علیه این کشور باز خواهد گشت.
