یکشنبه 10/نوامبر/2024

شکست تلاش‌های آمریکا برای عادی‌سازی روابط سودان و رژیم صهیونیستی

پنج‌شنبه 1-اکتبر-2020

روزنامه واشنگتن پست فاش کرد که تلاش‌های آمریکا برای کشاندن سودان به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نتیجه‌ای در پی نداشته و به بن بست رسیده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این روزنامه اشاره کرد که این شکست در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به هیچ وجه به نفع دولت ترامپ نخواهد بود.

آمریکایی‌ها از مدتی پیش وارد مذاکره با سودان شدند تا این کشور را هم همانند امارات و بحرین به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بکشانند.

یکی از وعده‌های آمریکایی‌ها به سودان خروج نام این کشور از لیست کشورهای حامی تروریسم بود.

عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان اخیرا اعلام کرد که مساله خارج کردن نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم باید از پرونده عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی جدا شود.

واشنگتن پست به نقل از مسئولان سودانی اعلام کرد که حمدوک نگران است که اعتراف سریع به رژیم صهیونیستی بدون دست‌یابی به کمک‌ها و امتیازات اقتصادی گسترده ممکن است تاثیرات و پیامدهایی منفی بر حمایت مردمی از دولت متبوعش داشته باشد.

حمدوک اظهار داشت که ماه گذشته در جریان سفر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به خارطوم به او گفته که باید موضوع خارج کردن نام سودان از لیست تروریسم از مساله عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی کاملا تفکیک شود.

وی در کنفرانسی در خارطوم برای بررسی اصلاحات اقتصادی خاطر نشان کرد که مساله عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی مستلزم بررسی‌هایی عمیق و گسترده با جریان‌ها و احزاب مختلف سودانی است.

این مسئولان که نخواستند نامشان فاش شود، تاکید کردند که آمریکا، امارات و رژیم صهیونیستی پیشنهاد کمک حداقل یک میلیارد دلاری به سودان را داده اند که بخش عمده آن به شیوه سرمایه گذاری و سوخت خواهد بود اما سودان به سبب کاهش ارزش پول ملی و افزایش شدید تورم به کمک نقدی بیشتر نیاز دارد.

به گفته واشنگتن پست، مسئولان سودانی تاکید کرده اند که باید دو برابر این کمک ها به این کشور پرداخت شود تا روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کند. وزارت خارجه سودان تاکنون واکنشی به این اخبار نشان نداده است و مسئولان اسرائیلی هم از هرگونه اظهارنظر در این باره خودداری کرده اند.

واشنگتن پست افزود که با توجه به اینکه سودان نفوذ چندانی در جهان عرب ندارد، بنابراین عادی سازی روابط این کشور با تل تل آویو از نظر واشنگتن دستاورد بزرگی در مقایسه با عادی سازی با کشوری مهم و بانفوذ در منطقه همچون عربستان سعودی نخواهد بود.

با این حال، به گفته این روزنامه این توافق می تواند اهمیتی نمادین داشته باشد، زیرا سودان و رژیم صهیونیستی زمانی که عمر بشیر قدرت را در اختیار داشت، دو دشمن سرسخت بودند، کما اینکه حمایت از مساله فلسطین جایگاه ویژه ای نزد سودانی ها دارد.

قبلا نیز منابع دیپلماتیک سودانی فاش کرده بودند که امارات و عربستان فشارهای زیادی را بر مراجع تصمیم گیری در خارطوم برای همراه ساختن این کشور با قطار عادی سازی روابط وارد کرده اند. این منابع تاکید کردند که ابوظبی و ریاض تلاش می کنند تا از بحران اقتصادی سودان و سیل های اخیر که منجر به آواره شدن حدود دو میلیون سودانی شد، برای اعمال فشار بر دولت و پارلمان سودان و کشاندن این کشور به سمت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی استفاده کنند.

لازم به ذکر است که احزاب و جریان های مختلف سودانی قاطعانه مخالف هرگونه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند.

در همین راستا، صادق المهدی نخست وزیر اسبق و رهبر حزب ملی امت هفته گذشته کمپینی مردمی را برای مقابله با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی راه اندازی کرد و متعهد شد که حقایق را برای سودانی ها رو کند تا فریب صلح با دشمن صهیونیستی را نخورند.

در همین حال، مجمع فقه اسلامی سودان نیز در جلسه دیروز چهارشنبه خود اعلام کرد که عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در هیچ زمینه‌ای جایز نیست.

 

لینک کوتاه:

کپی شد