پنج شنبه 01/می/2025

ازسرگیری روابط با رژیم صهیونیستی..بازگشت تشکیلات خودگردان به خانه اول!

چهارشنبه 18-نوامبر-2020

در حالی که هیات های فتح و حماس به منظور ادامه گفتگوهای آشتی ملی و پیشبرد نتایج نشست رهبران گروه های فلسطینی در رام الله و بیروت راهی قاهره شده اند، تشکیلات خودگردان در اقدامی عجیب و شوکه کننده خبر ازسرگیری روابط و همکاری امنیتی با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، آشتی ملی، بهبود اوضاع داخلی فلسطین، رهایی از بند توافقنامه های امضا شده با رژیم صهیونیستی و فعال سازی مقاومت مردمی جامع از جمله بارزترین نتایج نشست رهبران گروه های فلسطینی در بیروت در سپتامبر گذشته بود، اما تصمیمی که تشکیلات خودگردان امروز اتخاذ کرد، در واقع خط بطلانی بر تمامی این دستاوردها کشید و قماری بزرگ با اوضاع سیاسی داخلی فلسطین است

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین 19 ماه می گذشته در واکنش به تصمیم رژیم صهیونیستی برای الحاق بخش هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی، رسما توقف روابط و همکاری امنیتی با این رژیم و عدم پایبندی به توافقنامه های امضا شده با تل آویو و واشنگتن را اعلام کرد.

چشم تشکیلات خودگردان به رژیم صهیونیستی است

در همین راستا، ایاد القرا نویسنده و تحلیلگر سیاسی بیان کرد: آنچه اتفاق افتاد، به وضوح نشان می دهد که تشکیلات خودگردان چشم به رژیم صهیونیستی و ازسرگیری روابط با آن دوخته بود.

القرا در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین ضمن ابراز تردید نسبت به توقف روابط و همکاری بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی تصریح کرد که این روابط صرفا به طور علنی متوقف شده بود اما در خفا همچنان پابرجا بود.

وی عنوان کرد که این مساله را نباید فراموش کرد که روابط با رژیم صهیونیستی بر موضع تشکیلات خودگردان نسبت به آشتی ملی تاثیرگذار خواهد بود و اعلام چنین تصمیمی در این شرایط زمانی می تواند به این معنی باشد که تشکیلات خودگردان روابط با این رژیم را بر آشتی ملی با دیگر گروه های فلسطینی و به ویژه حماس ترجیح می دهد.

این نویسنده فلسطینی بیان کرد که تشکیلات خودگردان به دنبال تقویت روابط با رژیم صهیونیستی است و در حالی که برای برقراری روابط با این رژیم جدیت دارد، هیچوقت اینگونه برای آشتی و وحدت ملی با گروه های فلسطینی جدیت نداشته است.

ایاد القرا خاطر نشان کرد که ازسرگیری روابط و همکاری با رژیم صهیونیستی به این شیوه، منجر به ازسرگیری بازداشت های سیاسی در کرانه باختری ـ که البته متوقف هم نشده بود ـ خواهد شد، کما اینکه فشارها بر گروه های فلسطینی ادامه خواهد یافت و تشکیلات خودگردان به نتایج و دستاوردهای نشست رهبران گروه های فلسطینی در رام الله و بیروت پایبند نخواهد بود.

القرا تصریح کرد که ازسرگیری روابط رام الله و تل آویو ثابت می کند که اهتمام تشکیلات خودگردان بجای اینکه به بهبود اوضاع داخلی فلسطین باشد، به برقراری روابط و همکاری با دشمن صهیونیستی است.

توهین به ملت فلسطین

از سوی دیگر، نویسنده و تحلیلگر سرشناس فلسطینی تاکید کرد که ازسرگیری روابط تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی قابل پیش بینی بود، اما شیوه اعلام آن توهین و بی احترامی به ملت فلسطین بود.

ابراهیم المدهون در گفتگوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین بیان کرد که تشکیلات خودگردان به محض دریافت پیام از جانب دشمن صهیونیستی، تصمیم به ازسرگیری روابط و همکاری با این رژیم گرفت، هرچند مشخص است که مهم ترین بخش همکاری این تشکیلات با طرف صهیونیستی یعنی همکاری امنیتی اصلا متوقف نشده بود.

المدهون اظهار داشت که بدون شک تشکیلات خودگردان گزینه های زیادی برای تقویت تلاش ها برای تحقق آشتی ملی پیش روی خود داشت. وی تصریح کرد که به احتمال زیاد پیام دشمن صهیونیستی به این تشکیلات صرفا با هدف مانع تراشی بر سر راه آشتی ملی ارسال شده است.

وی عنوان کرد که تشکیلات خودگردان باید برای ادامه گفتگوهای آشتی ملی تحت فشار قرار گیرد، زیرا دشمن صهیونیستی در طمع الحاق کرانه باختری و سیطره کامل بر قدس است تا این شهر را پایتخت خود قرار دهد.

این تحلیلگر فلسطینی تاکید کرد که هرگونه مذاکرات سیاسی بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی به معنی پذیرش این واقعیت خواهد بود که قدس پایتخت رژیم صهیونیستی است و کرانه باختری نیز به این رژیم ضمیمه خواهد شد.

ابراهیم المدهون بیان کرد که بهترین گزینه ممکن، تحقق آشتی ملی و مقابله یکپارچه فلسطینیان با تمامی ابزارها و راهکارهای ممکن با دشمن صهیونیستی است. وی گفت که پرونده آشتی ملی اکنون محک زده خواهد شد و ازسرگیری روابط با دشمن، به معنی نقض تمامی دستاوردهای نشست رهبران گروه های فلسطینی است.

المدهون تاکید کرد که ملت و گروه های فلسطینی از این تصمیم تشکیلات خودگردان شوکه شده اند و این تشکیلات باید اتفاقی را که افتاده، برای ملت توضیح دهد و پیشبرد آشتی ملی را بر برقراری روابط با رژیم اشغالگر که هیچ منفعتی برای ملت فلسطین ندارد، در اولویت قرار دهد.

تسلیم نشدن در برابر بیراهه های اسلو

همچنین ناجی الظاظا تحلیلگر سیاسی عنوان کرد که آشتی ملی گزینه ای راهبردی و غیرقابل بازگشت به منظور تحقق وحدت ملی و متحد کردن ملت فلسطین بر سر پروژه مقاومت است.

الظاظا در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که طبیعی است حسین الشیخ ـ وزیر امور مدنی تشکیلات خودگردان ـ و حامیان همکاری امنیتی با دشمن صهیونیستی از ازسرگیری روابط با این رژیم خوشحال باشند، زیرا منافع آن ها مغایر با وحدت ملی بر پایه مقاومت است و در صورت توقف روابط با دشمن صهیونیستی منافعشان به خطر خواهد افتاد.

وی افزود که ما ملت فلسطین هرگز نباید تسلیم شده و به سراب مذاکرات سازش و اسلو بازگردیم، بلکه باید وحدت ملی خود را حفظ کنیم.

این نویسنده فلسطینی بیان کرد که حامیان گزینه سازش با دشمن صهیونیستی هر اندازه هم بخواهند در معاهده اسلو روحی تازه بدمند، موفق نخواهند شد و نتیجه ای جز توسعه طلبی بیشتر طرف صهیونیستی نصیبشان نخواهد شد و نتانیاهو از سال 2009 با هرگونه همکاری سیاسی با تشکیلات خودگردان مخالفت کرده در حالی که آن زمان اوضاع به مراتب بهتر از حال بود.

ناجی الظاظا پیش بینی کرد که تشکیلات خودگردان در برگزاری نشست های بعدی رهبران گروه های فلسطینی تعلل به خرج دهد، همانگونه که بیش از یک ماه است چنین کاری می کند اما در نهایت ملت فلسطین شاهد و گواه است و به خوبی در جریان وحدت ملی و مقابله با دشمن صهیونیستی در سایه پشت کردن برخی کشورهای عربی به آرمان فلسطین و حتی توقف حمایت آنان از تشکیلات خودگردان و همسو شدن با روند عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قرار دارد.

سرپوشی برای عادی سازی روابط

از سوی دیگر، تحلیلگر سیاسی فلسطینی تاکید کرد که بازگشت تشکیلات خودگردان به روابط و همکاری امنیتی با رژیم صهیونیستی در حقیقت یک پوشش حمایتی سیاسی برای عادی کنندگان روابط با این رژیم است.

احمد ابو زهری در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین گفت که این اقدام تشکیلات خودگردان موجب تضعیف قدرت فلسطینیان برای مقابله با موج عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با دشمن صهیونیستی خواهد شد.

ابوزهری اشاره کرد که این تصمیم دو روز پس از تصویب طرح ساخت 1257 واحد مسکونی جدید برای اشغالگران صهیونیست در جنوب قدس اتخاذ شده؛ یعنی طرح خطرناکی که ایده تشکیل کشور مستقل فلسطین را به نابودی می کشاند.

اقدامی بیهوده و مسخره

اما لمی خاطر نویسنده سرشناس فلسطینی در حساب توییتری خود نوشت که این چه موضع مسخره ای است که تشکیلات خودگردان و رهبران فتح در پیش گرفته اند؟ وی گفت: اکنون اینگونه به نظر می رسد که هرگونه تحلیل و تفسیر و سخن عقلانی و منطقی برای توجیه چنین اقدامی کاملا بی فایده است و مشخص است که اولویت تشکیلات خودگردان کاملا واضح و روشن است و آن اینکه بقای قدرت ثابت و غیر از آن همه چیز قابل تغییر است.

تشکیلات خودگردان راه وهم و سراب را برگزید

عریب الرنتاوی تحلیلکر برجسته عرب هم تاکید کرد در حالیکه همچنان اخبار خوبی از قاهره در مورد آشتی ملی شنیده می شد، تشکیلات خودگردان روابط با رژیم صهیونیستی را به مانند گذشته ازسرگرفت! وی گفت که تشکیلات خودگردان توهم و سراب مذاکرات سازش با دشمن صهیونیستی را برگزیده و هیچ اهمیتی به فرصت های محدود تحقق آشتی و وحدت ملی نمی دهد.

الرنتاوی افزود که مصوبه های شورای مرکزی و کمیته مرکزی و اجرایی سازمان آزادی بخش و جنبش فتح چه شد؟ سرنوشت حقوق اسرا و خانواده های شهدا و اموال کسر شده از درآمدهای مالیاتی به کجا رسید؟ تشکیلات خودگردان از چه کسی و چه پیامی را دریافت کرده است؟ چرا به دروغ گفتند که رژیم صهیونیستی اعلام کرده که به توافقنامه های امضا شده پایبند خواهد بود؟

یاسر الزعاتره هم در این باره نوشت که محمود عباس 2 روز پس از اینکه 85 ساله شد، افتخار تازه ای را با ازسرگیری همکاری امنیتی با دشمن صهیونیستی به کارنامه ملی خود افزود. وی گفت: ما شک داریم که این همکاری اصلا متوقف شده باشد. الزعاتره عباس را فاجعه و مصیبتی بزرگ برای ملت و آرمان فلسطین دانست.

لینک کوتاه:

کپی شد