مایک پامپئو با سفر به کرانه باختری رود اردن و حضور در یک شهرک صهیونیست نشین که در براساس توافقنامه اسلو در زمینهای تحت حاکمیت سازشکاران فلسطینی ساخته شده بود هرآنچه داشت را برای صهیونیستها هزینه کرد.
روز چهارشنبه 28 آذر 1399 ،مایک پامپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، به نمایندگی از دولت دونالد ترامپ، در سفری غیر عادی معمول به کرانه باختری، دست به اقداماتی زد که تا کنون هیچ کدام از مقامات رسمی آمریکایی پیش از ترامپ انجام نداده بودند و در روزهایی که محتمل است روزهای پایانی حضور دونالد ترامپ در جایگاه رئیس جمهوری آمریکا باشد، هر آنچه در کیسه داشت را برای صهیونیست ها خرج کرد.
پنج اقدام غیر معمول پامپئو
مایک پمپئو، با سفر به شهرک صهیونیست نشین بساگوت در کرانه باختری و پس از آن جولان اشغالی، پنج اقدام را انجام داد که پیش از آن سابقه ای در میان مقامات سیاسی ایالات متحده نداشت.
1. سفر به یک شهرک غیر قانونی
براساس توافقنامه اسلو در سال 1993 ، کرانه باختری جغرافیایی است که در آن باید دولت مستقل فلسطینی تأسیس شود. به همین دلیل تمامی شهرک های صهیونیست نشین این منطقه در نظام بین الملل غیر قانونی محسوب شده، به همین دلیل هیچ مقام رسمی از دولت های جهان به این شهرک ها سفر نمی کند. پامپئو با سفر به یک شهرک غیرقانونی رسماً اعلام کرد این منطقه را بخشی از سرزمین های اشغالی 1948 دانسته، برای دولت فلسطینی که مورد نظر سازشکاران فلسطینی است جایگاهی قائل نیست.
2. استفاده از اصطلاح افراطی های صهیونیست برای کرانه باختری
پامپئو در زمانی که به شهرک «بساگوت» سفر کرد در آنجا اعلام کرد بسیار خوشحال است که به «یهودا وسامریه» سفر کرده است. این اصطلاح در رژیم صهیونیستی هم کاربرد چندانی ندارد و تنها صهیونیست های افراطی از آن استفاده می کنند. او نشان داد به دیدگاه افراطی های صهیونیست بسیار نزدیک است.
3. استفاده از برچسب «ساخت اسرائیل»
براساس اینکه در ادبیات سازش، کرانه باختری بخشی از جغرافیای دولت مستقل فلسطینی به حساب می آید لذا تمامی کالاهایی که در شهرک های صهیونیست نشین این منطقه تولید می شوند برچسب «ساخت شهرک های کرانه باختری» دارند. اما پامپئو در اظهاراتی که در شهرک بساگوت انجام داد اعلام کرد از این پس ایالات متحده از تولیدکنندگان شهرک های صهیونیست نشین کرانه باختری می خواهد که کالاهای خود را با برچسب «ساخت اسرائیل» به ایالات متحده ارائه کنند. این به معنای آن است که او می خواهد بگوید کرانه باختری را بخشی از سرزمین های اشغالی 1948 می داند.
4. منطقه «ج» بخشی از ساختار اقتصادی رژیم صهیونیستی
در زمان حضور پامپئو در شهرک «بساگوت» او منطقه «ج» را بخشی از ساختار اقتصادی امنیتی اسرائیل توصیف کرد. در حالی که منطقه «ج» کرانه باختری بخشی از کرانه باختری هستند که تنها از حیث اداری و امنیتی رژیم صهیونیستی بر آنها اشراف دارد نه اینکه بخشی از سرزمین های اشغالی سال 1948 باشند.
5. جدا کردن «غزه» از «کرانه باختری»
اظهارات وزیر امور خارجه ایالات متحده یک امر غیر معمول دیگر هم داشت و آن اینکه او اعلام کرد از این پس ایالات متحده کالاهایی را که در کرانه باختری ساخته می شوند به برچسب «ساخت کرانه باختری» و کالاهای ساخت «غزه» را نیز با برچسب «ساخت غزه» خواهد پذیرفت و از پذیرش کالاهایی که برچسب «ساخت کرانه و غزه» امتناع خواهد کرد. او گفت کرانه باختری و نوار غزه از نظر سیاسی و اقتصادی دو اقلیم جدا از هم هستند و دلیلی وجود ندارد که آنها را یکی بداند.
یک شناخت و یک عبرت
همه این اقدامات غیر معمول مایک پامپئو یک نتیجه در بر دارد و آن اینکه او به نمایندگی از دونالد ترامپ قصد داشت به همگان بگوید دولت ترامپ کرانه باختری را بخشی از سرزمین های اشغالی سال 1948 می داند و برای فلسطینیان سازشکاری که قریب 3 دهه با رژیم صهیونیستی براساس طرح های آمریکایی مذاکره کرده اند و براساس همان طرح ها این مناطق برای تأسیس دولت مستقل فلسطین به آنها داده شده، هیچ ارزشی قائل نیستند.
این اقدام دو نکته مهم در بر دارد: اول آنکه پامپئو در روزهایی که حال ترامپ و دولتش خوش نیست و محتمل است به زودی کاخ سفید را ترک کنند هرآنچه در کیسه داشته اند را برای صهیونیست خرج می کنند. دوم اینکه هرکس با آمریکا بر سر میز مذاکره بنشیند و به او اعتماد کند سزایش این است که امروز در نگاه آمریکایی ها پشیزی ارزش نداشته، پس از 3 دهه جایگاهی برایش قائل نباشند.
منبع : تسنیم ، 03/09/1399