پنج شنبه 01/می/2025

فیلم و سریال‌های تلویزیونی؛ راهکار جدید موساد برای جذب جاسوس

شنبه 19-دسامبر-2020

روزنامه آمریکایی “واشنگتن پست” در گزارشی به بررسی راهکار جدید سازمان اسرائیلی موساد برای جذب جاسوس از طریق نفوذ در رسانه ها و شرکت‌های فیلم‌سازی آمریکایی و در راس آن‌ها نتفلیکس، هولو و اپل پرداخته است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، روزنامه “القدس العربی” به نقل از واشنگتن پست آورده است که موساد با توجه به نیاز مبرمی که به جاسوسان بیشتر دارد، از صنعت فیلم‌سازی آمریکا و فیلم‌ها و سریال‌هایی که آنان در مورد این سازمان می‌سازند، استقبال کرده است.
بر پایه این گزارش، موساد در تلاش است تا بهترین و باهوش ترین جاسوسان را جذب کند؛ کسانی که سازگاری بیشتری با تحولات سریع تکنولوژی نظامی دارند. این گزارش بیان می کند که بسیاری از جاسوسان سابق موساد اکنون در شرکت های تکنولوژی نوپا مشغول به کار هستند.
این گزارش به پروژه ویژه “یوسی کوهن” رئیس موساد از سال 2016 پرداخته است. این پروژه شامل جذب هرچه بیشتر جاسوسان از طریق شبکه های اجتماعی است. بسیاری از جاسوسان موساد گفته اند که این سازمان با برنامه های تلویزیونی زیادی همکاری دارد که می خواهند زندگی در داخل این سازمان اطلاعاتی بدنام را به عنوان یک کار و فعالیت بسیار خوب جلوه دهند.
«افانز آفراهام» که 28 سال جاسوس موساد بوده و اکنون مدیر یک استدیوی فیلم سازی هالیوود است، تاکید کرده که فیلم ها و سریال های تلویزیونی به مردم اجازه می دهد که احساس فخر داشته باشند. او همچنین افزود: ما به جاسوسان بیشتری نیاز داریم.
تمایل موساد به استفاده از صنعت فیلم سازی به منظور جذب جاسوس به جایی رسیده که صفحه اصلی پایگاه اینترنتی موساد که آفراهام نیز در طراحی آن سهیم بوده، این عبارت ذکر شده است: خود را در حال انجام کارهایی می بینم که شاید تنها در فیلم ها دیده شود.
گزارش واشنگتن پست می افزاید که شهرت موساد در صنعت فیلم سازی شاید تا ده ها متکی به فیلم مونیخ به کارگردانی استیون اسپیلبرگ بود و موضوع مشترک نمایش های سابق، ضربات روحی بود که سختی کار به جاسوسان وارد می کرد.
ایتان فاکس کاگردان اسرائیلی گفته که نویسندگان و تولید کنندگان در “اسرائیل” بخشی از جامعه ای هستند که از جمله ویژگی های آن این است که هر شخصی دوستی در موساد دارد. او تاکید کرد که دوستان زیادی در داخل موساد دارد که با آنان در مورد فیلم آینده اش که در مورد مهاجرت یک آمریکایی به “اسرائیل” و جذب او به عنوان یک جاسوس است، مشورت می کند.
در این گزارش به فیلم اسرائیلی “آشوب” اشاره شده که در نتفلیکس به نمایش گذاشته شده است. این فیلم در مورد اسرای جنگی است و طی آن عملیات های موساد در کرانه باختری به عنوان عملیات هایی قهرمانانه به نمایش گذاشته شده است. همچنین سریال تلویزیونی False flag که در رابطه با ترور شهید محمود المبحوح از فرماندهان نظامی حماس در دبی در سال 2010 است. در بخش دیگری از این گزارش نیز به سریال تهران که در مورد یک جاسوس اسرائیلی در ایران است، پرداخته شده است.

لینک کوتاه:

کپی شد