استاندار سقطری یمن از نقشه شوم و دیرینه ابوظبی برای سلطه بر این استان و اجرای سناریوهایی متعدد برای تغییر هویت آن پرده برداشت و گفت که امارات به دنبال تبدیل کردن این استان به پایگاه نظامی صهیونیستهاست.
«هاشم سعد السقطری» استاندار «سقطری»یمن میگوید که امارات، اخیرا ترتیبات لازم برای بازدیدهای هیأتهای نظامیخارجی به این استان را افزایش داده است. آخرین آنها نیز به بازدیدکارشناسان نظامی خارجی و اماراتی از این جزیزه با هدف اطلاع از میزان موفقیت احداث پادگانها و پایگاه نظامی در «قادامه»، منطقه «قطینان» و منطقه «مومی» برای دشمن صهیونیستی باز میگردد. این مناطق مشرف بر ورودی خیلج عدن، جنوب آفریقا، اقیانوس هند و دریای «مکران» است. هدف اصلی از این اقدامات نیز تبدیل سقطری به یک پایگاه نظامی برای دشمن صهیونیستی است.
رقابت ریاض و ابوظبی برای سلطه بر سقطری
وی در گفتوگوی اختصاصی با پایگاه خبری «۲۶ سپتامبر» توضیح داد: میان دو اشغالگر سعودی و اماراتی بر سر سلطه بر سقطری از طریق ایادیو مزدورانشان منازعه است. هر بار که امارات ترتیب یک بازدید برای یک هیأتخارجی از این استان را میدهد، عربستان سعودی نیز پس از آن یک هیأت خارجیدیگر را به این استان برای بازدید میآورد. عربستان یک تیپ نظامی در ایناستان دارد و شورای انتقالی وابسته به امارات نیز یک تیپ نظامی تحت عنوان«تیپ تفنگداران جنوب» دارد که در مراکز متعلق به تیپ اول پیادهنظام دریاییمستقر است.
این مقام یمنی افزود: اماراتیهاطبق یک نقشه شوم، با پول و اختصاص حقوق ماهیانه برای جلب و فریب برخی افرادضعیفالنفس استفاده میکنند اما این شیوه پس از افشای اقدامات آنها درچپاول سرمایههای سقطری و احداث پایگاهها و پادگانهای نظامی به نفع رژی صهیونیستی برای سلطه بر این استان و دریانوردی، دیگر فایدهای نداشت.
سناریوهای شکستخورده امارات برای تغییر هویت سقطری
هاشم سعد السقطری توضیح داد که امارات در آغاز تجاوز به یمن پس از آنکه به سقطریرسیدند، طبق یک نقشه از پیش برنامهریزی شده اراضی وسیعی را خریداریکردند. من در سال ۲۰۱۷ به دولت و پارلمان یمن خطر این امر و فروش اراضی بهاشغالگران را گوشزد کردند و خواستار توقف فوری آن و ابلاغ این خطر بهسازمانهای ذیربط و یونسکو شدم. پارلمان نیز تصویب کرد که فروش اراضی در سایه اشغالگری غیرقانونی است.
وی در ادامه گفت که اماراتیها سپس تلاش کردند تا هویت یمنی سقطریرا به گونهای دیگر بگیرند و هویتی جعلی به آن بدهند. گواه این امر نیزاظهارات وزیر خارجه سومالی است که چندی پیش فاش کرد که امارات در ازایپرداخت ۲۰ میلیون دلار به سومالی از این کشور خواسته که مدعی حاکمیت بر سقطری شود که با مخالفت و پاسخ قاطع منفی این وزیر همراه شد.
استاندار تعیین شده از سوی دولت نجات ملی یمن برای سقطری در ادامه از اقدام امارات در ایجاد یک مرکز اشتغال در جزیره سقطری از طریق ایادیخود یعنی شورای انتقالی پرده برداشت و گفت که وظیفه این مرکز این است کهساکنان استانهای دیگر یمن را با موافقت امارات وارد این استان کند، امری کهبا مخالفت ساکنان سقطری و در رأس آنها شیوخ و افراد برجسته این استان همراه شد و طی بیانیهای شورای انتقالی را مسئول این «اقدام احمقانه» دانستند.
ویافزود که خود او نیز به شخصه با یکی از اعضای شورای انتقالی در اینبارهتماس برقرار کرده و این اقدام را محکوم کرده است اما این عضو شورای انتقالیفقط گفته که «ما از سوی امارات هدایت میشویم».
چپاول ثروتهای دریایی و زمینی سقطری
این مقام یمنی در بخش دیگری از این گفتوگو وضعیت صیادان جزیره سقطری را وخیم توصیف کرد و از سلطه امارات بر این بخش و چپاول ثروتهای دریایی و ماهی خبر داد.
تاکنون گزارشهای متعددی درباره دستاندازی ابوظبی بر ثروتهای دریایی و ماهی یمن از طریق فعالسازیدقیق شرکتهای ماهیگیری اماراتی در این جزیره و انتقال روزانه هزاران تنغذای دریایی از سواحل یمن به امارات، اسرائیل، اروپا و بسیاری کشورهای دیگرمنتشر شده است.
استاندار سقطری همچنین به جنایت امارات در سرقت درختهای کمیابی چون «خون اژدها» اشاره کرد و گفت که اماراتیها حتی درختان زیادی از سقطری را از ریشه کندند و به امارات انتقال دادند و بعد متوجه شدند که این درختان در آنجا رشد نمیکنند زیرا متعلق به شرایط محیطی سقطری هستند و در جای دیگری نمیرویند بلکه با انتقال آنها به زمینی دیگر، میمیرند.
چرا ابوظبی میخواهد سقطری یک پایگاه نظامی باشد؟
به گفته هاشم سعد السقطری، جاهطلبیهای سعودی و اماراتی برای سلطه بر سقطری در راستای منافع دشمن صهیونیستی است.زیرا یک پروژه راه ابریشم وجود دارد که طبق آن سقطری به یک مرکز دایمی تبدیل میشود و از آن یک خط دریانوردیبه عمان، جنوب آفریقا، ورودیهای دریای سرخ و خلیج عدن کشیده خواهد شد. اینخط دریانوردی از دبی عبور خواهد کرد و به این ترتیب در آینده، دیگر بندر«جبل علی» امارات اهمیت چندانی نخواهد داشت.
وی توضیح داد: دولتهای سابق یمن زمانی که به فکر احداث بندر برای سقطری با حمایت کویت افتادند با مخالفت اماراتیها مواجه شدند و ابوظبی این پروژه را لغو کرد. اکنون نیز، امارات تلاش میکند تا سقطریبندری نداشته باشد به همین دلیل تلاش خود را بر روی تبدیل آن به پایگاهنظامی برای صهیونیستها و ممانعت از اجرای طرح جاده ابریشم در آن متمرکزکرده است.
اشغالگران دیر یا زود مجبور به ترک یمن هستند
استاندار سقطری در پایان این مصاحبه گفت: «دو روز پیش برادر «فهد کفاین» وزیر سابق شیلات در دولت فراری«عبدربه منصور هادی» گفت: “امروز سقطری اشغال شده محسوب میشود.” ما به این موضعگیری دیرهنگامش احترام میگذاریم و میگوییم که دستت را در دستان ما بگذار.همگی به سقطریمیرویم و آن را از اشغال آزاد و از لوث وجود اشغالگران پاکش میکنیم.بریتانیا پس از ۱۲۹ سال [سرانجام] عدن را ترک کرد. امارات و عربستان سعودینیز از مناطقی که در یمن اشغال کردهاند، دیر یا زود خارج خواهند شد.
افراد مسلح وابسته به شورای انتقالی جنوب یمن از ماه ژوئن گذشته بر سقطریسیطره یافتهاند و در همین حال برخی منابع محلی گزارش دادند که اماراتساخت برخی پایگاههای نظامی در مکانهای مهم و استراتژیک جزیره سقطری را آغاز کرده است.
حضور نظامی نیروی دریایی رژیم صهیونیستی با همکاری نیروهای اشغالگر امارات در مجمع الجزایر سقطریدر جنوب یمن از نیمه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی گسترش یافته است. اواخر آبانماهگذشته بود که برخی منابع اعلام کردند یک کشتی اماراتی در حالی که حاملادوات و تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی بود به بندر سقطری رسید و محموله خود را تحت تدابیر شدید حفاظتی تخلیه کرد.
امارات که از طریق عناصر گروه موسوم به شورای انتقالی جنوب یمن مناطق وسیعی از استان لحج، جنوب استان ضالع، غرب استان شبوه، جنوب استان حضرموت و جنوب غرب استان ابین را به همراه استان عدن اشغال کرده است، امتیاز ساخت یک پایگاه نظامی را در جزیره سقطریدر جنوب یمن را نیز به رژیم صهیونیستی واگذار کرد که این اقدام خطرناک بهدشمن صهیونیستی فرصت افزایش تحرکاتش در این منطقه راهبردی را میدهد.
جزیره سقطرییمن در شمال غرب اقیانوس هند واقع شده و مشرف به آبراه تجاری مهم دریایسرخ است و در مجاورت قاره آفریقا و تنگه باب المندب قرار دارد و همینمسئله اهمیت تجاری و نظامی فوقالعاده این منطقه را مضاعف کرده است.
منبع : فارس ، 02/10/1399