پنج شنبه 01/می/2025

نگرانی نهادهای امنیتی اسرائیلی نسبت به پیامدهاییاوه گوییدر موردایران

چهارشنبه 14-آوریل-2021

در حالی که بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی خواستار تحقیق برای شناسایی هویت درز دهندگان فعالیت های این رژیم علیه ایران شده است، خبرنگار نظامی روزنامه هاآرتص عنوان کرد که برخی مسئولان عالی رتبه سازمان های امنیتی و نظامی “اسرائیل” نسبت به اخبار منتشر شده در برخی رسانه های داخلی و خارجی که حمله به کشتی ایرانی در دریای سرخ و حمله به تاسیسات هسته ای نطنز را به این رژیم نسبت داده اند، اظهار نگرانی کرده اند.

سایت “العربی الجدید” در گزارشی به نقل از روزنامه هاآرتص آورده است که این مسئولان عالی رتبه اسرائیلی در محافل سیاسی و نظامی نسبت به از کنترل خارج شدن جنگ بر سر اینکه دست بالا را در این عملیات ها چه کسی دارد، اظهار نگرانی کردند.

هاآرتص اشاره کرد که برخی می خواهند از مسئله تنش با ایران برای خدمت به اهداف شخصی خود و حتی در جنگ بین سرویس های امنیتی مختلف بهره ببرند که منظور رقابت داخلی موساد از یک طرف و رقابت این سرویس جاسوسی با دیگر نهادهای امنیتی اسرائیلی از طرف دیگر است.

این روزنامه تاکید کرد که ژنرال بنی گانتز که خواستار تحقیق مشاور قضایی دولت در مورد منبع افشای این اطلاعات شده، تاکید کرد که هیچ تصمیمی در رابطه با اینکه رژیم صهیونیستی سیاست ابهام و مخفی کاری در مورد فعالیت های محرمانه خود را کنار گذاشته باشد، اتخاذ نشده است.

به گفته این روزنامه، نهادهای امنیتی مختلف اعلام کرده اند که سخن از درز اطلاعات در مورد یک عملیات خاص نیست، بلکه در سایه تشدید تنش بین اسرائیل و ایران، بارها چنین اتفاقی رخ داده است و این یعنی اینکه بدون شک این افشاگری ها و درز اطلاعات مسئولیت ضربات اخیر علیه ایران را متوجه رژیم صهیونیستی خواهد کرد، از جمله اینکه روزنامه “وال استریت ژورنال” حدود یک ماه پیش فاش کرد که “اسرائیل” از سال 2019 بیش از 12 کشتی ایرانی را در دریای سرخ و دریای مدیترانه هدف حمله قرار داده است.

هاآرتص به نقل از یک مسئول امنیتی بلندپایه سابق اسرائیلی و آگاه به جنگ کنونی بین ایران و “اسرائیل” آورده است که این مسئله چندان جالب و خوشایند به نظر نمی رسد، چرا که ما در شرایطی هستیم که برخی فرماندهان سرویس های امنیتی از ضعف بزرگی در مقابله با تصمیم گیرندگان مواجه هستند. این مسئول سابق اسرائیلی تاکید کرد که برخی از مسئولان امنیتی روابط ویژه ای با نتانیاهو دارند.

با وجود اینکه این منبع نگفته منظورش چه کسی است، اما به نظر می رسد که منظور یوسی کوهن رئیس کنونی موساد باشد که رسانه های اسرائیلی اعلام کرده اند که در پی موافقت ساره همسر نتانیاهو به این سمت منصوب شده است.

روابط نزدیک و ویژه کوهن با نتانیاهو بر کسی پوشیده نیست و همین مسئله موجب شده که بسیاری این سوال را از خود بپرسند که آیا او در حال آماده شدن برای ورود به دنیای سیاست به عنوان یکی از اعضای لیکود پس از پایان ماموریتش به عنوان رئیس موساد است؟ به ویژه اینکه برخی معتقدند که نتانیاهو او را جانشینی مناسب برای رهبری لیکود می داند.

به گفته منبع مذکور، اگر در کنار این مسائل، اوضاع سیاسی کنونی، نبود دولتی ثابت و پایدار در “اسرائیل” و روابط متشنج با دولت آمریکا را در نظر بگیریم، تمامی این مسائل موجب خواهد شد تا نگرانی هایی در مورد اوضاع جاری وجود داشته باشد.

یک منبع امنیتی دیگر تاکید کرده که هدف از درز اطلاعات در مورد عملیات ها این است که برخی طرف های سیاسی این عملیات ها را به نام خود بزنند (مثلا نتانیاهو در برابر ارتش و دیگر سرویس های امنیتی این عملیات ها را به نام خود ثبت کند). به رغم اینکه رژیم صهیونیستی با پرونده ها و مسائل بی شماری مواجه است که این رژیم را در برابر چالش هایی خطرناک تر از ایران قرار می دهد، اما برخی بر این باورند که مسئله ایران به دلایلی که ضرورتا هم دلایل عملیاتی نیست، باید در صدر باشد.

با این وجود، منبع امنیتی مذکور اذعان کرد که مواردی نیز بوده که رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از نبرد آگاه سازی و انتقال پیام به ایران تصمیم گرفته از برخی عملیات های خود پرده بردارد اما این بار اوضاع کاملا متفاوت است، چرا که کابینه امنیتی جلسه ای برگزار نکرده و هیچ گفتگوی جدی در نهادهای امنیتی حساس در مورد کنار گذاشتن سیاست ابهام و مخفی کاری در رابطه با فعالیت های “اسرائیل” علیه ایران انجام نشده است.

به گفته این منبع، احتمال اینکه درز این اطلاعات کار آمریکایی ها باشد، مایه نگرانی است. این منبع تاکید کرد که ما با آمریکایی ها در مورد مسائل حساس و مهم همکاری کامل داریم و در صورتی که آمریکایی ها تغییر رویه داده باشند و این تغییر موضع در درز چنین اطلاعاتی نمود پیدا کرده باشد، لازم است که به توافقی با آن ها دست یابیم.

در مقابل، یک مقام اطلاعاتی سابق اسرائیلی در گفتگو با هاآرتص بیان کرد که بعید نیست که درز این اطلاعات کار آمریکایی ها بوده باشد برای اینکه به “اسرائیل” این پیام را ابلاغ کنند که دولتی دیگر سرکار آمده است و اینکه هدف از این افشاگری ها، اعمال فشار بر این رژیم برای مخفی نگه داشتن عملیات های خود علیه ایران در مرحله کنونی باشد.

لینک کوتاه:

کپی شد