امروز شنبه 17 آوریل مصادف است با 17امین سالروز شهادت دکتر عبدالعزیز رنتیسی از بنیانگذاران جنبش مقاومت اسلامی حماس و رهبر این جنبش در نوار غزه در زمان شهادت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، یک فروند از جنگندههای اسرائیلی 17 آوریل سال 2004 یک موشک به سمت خودروی دکتر رنتیسی در شهر غزه شلیک کرد که در این حمله جنایتکارانه او همراه با دو نفر دیگر از همراهانش به شهادت رسید.
خلاصهای از زندگی شهید عبدالعزیز رنتیسی
رنتیسی 23 اکتبر سال 1947 در روستای یبنا در مجاورت رمله واقع در کرانه باختری به دنیا آمد. خانواده او پس از جنگ سال 1948 همانند بسیاری دیگر از خانوادههای فلسطینی که به دست اشغالگران اسرائیلی به زور از سرزمین خود رانده شده و آواره و بیسرپناه شدند، به نوار غزه پناه بردند.
در سن 6 سالگی وارد یکی از مدارس وابسته به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی “آنروا” در شهر غزه شد. به خاطر وضعیت معیشتی خانواده، از همان کودکی مجبور شد در کنار تحصیل به کار نیز مشغول شود.
رنتیسی سال 1976 مدرک لیسانس خود را از دانشگاه اسکندریه گرفت و به عنوان پزشک کودکان در بیمارستان دولتی ناصر مشغول به کار شد. او همچنین یکی از اساتید دانشگاه اسلامی غزه بود که در زمینه علوم، علم وراثت و کودکان تدریس میکرد.
او در بخشهای مختلفی همچون عضویت هیئت اداری جمعیت اسلامی، جمعیت پزشکی عربی در نوار غزه و هلال احمر فلسطین فعالیت داشت.
با شدت گرفتن جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه ملت و سرزمین فلسطین، رنتیسی نیز علیه دشمن به پا خواست و با جهاد و مبارزات خود به ندای ملت مقاوم فلسطین تبدیل شد.
شهید رنتیسی زمانی که در مصر مشغول به تحصیل بود، به عضویت جماعت اخوان المسلمین درآمد و در سال 1976 با این جماعت بیعت کرد و رهبر اخوان المسلمین در استان خان یونس را هم بر عهده گرفت.
سال 1987 در پایهگذاری جنبش مقاومت اسلامی حماس همزمان با شعلهور شدن انتفاضه فلسطین مشارکت داشت و اینگونه تاسیس این جنبش به پیشبرد مقاومت در فلسطین کمک شایانی کرد.
از همان آغاز انتفاضه فلسطین در سال 1987 فعالیتهای ضداسرائیلی خود را آغاز کرد. او در مجموع 7 سال در زندانهای رژیم صهیونیستی در بند اسارت بود که بیشتر آن را در سلول انفرادی سپری کرد.
اولین بار در سال 1983 به خاطر نپرداختن مالیات به رژیم صهیونیستی به اسارت گرفته شد و یک ماه محبوس ماند. رژیم اشغالگر بار دیگر سال 1988 او را به سبب فعالیتهای جهادی خود اسیر کرد. او پس از آزادی مجددا سال 1990 به اسارت گرفته شد.
دکتر رنتیسی 17 دسامبر 1992 همراه با 400 نفر دیگر از رهبران و فعالان حماس و جهاد اسلامی به منطقه مرج الزهور در جنوب لبنان تبعید شد. او سخنگوی تبعید شدگان به مرج الزهور بود.
رژیم اشغالگر صهیونیستی بلافاصله پس از بازگشت از مرج الزهور او را اسیر کرد و دادگاه نظامی اسرائیلی او را به حبس محکوم کرد و او تا اواسط سال 1997 در بند اسارت بود.
کمتر از یک سال از آزادی او نگذشته بود که در چارچوب همکاری امنیتی بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی، این تشکیلات او را در سال 1998 بازداشت کرد. او در مجموع 27 ماه نیز در زندانهای تشکیلات خودگردان تحت بازداشت بوده است.
شهید رنتیسی به رغم تعقیبها و بازداشتها دست از فعالیتهای جهادی خود نکشید و همچنان بر تحقق وحدت ملی و ایجاد همبستگی بین اقشار مختلف جامعه فلسطین اصرار داشت. او بارها میگفت که اولین چیزی که به فکرش خطور میکند، تحقق و تقویت وحدت ملی در میان فلسطینیان است.
دشمن صهیونیستی که سیاست ترور رهبران فلسطینی را در پیش گرفته بود، 10 ژوئن سال 2003 درصدد ترور او برآمد که در این عملیات مصطفی صالح یکی از همراهان دکتر رنتیسی و کودکی رهگذر به شهادت رسیدند. پسرش محمد نیز در این حمله به شدت مجروح شد. البته او سال 1992 قبل از تبعید به مرج الزهور نیز هدف سوء قصد و ترور قرار گرفته بود.
دکتر رنتیسی سال 1990 زمانی که همراه با شهید شیخ احمد یاسین در سلول انفرادی اسیر بود، قرآن را حفظ نمود. او شعرهای زیادی هم در مورد وطن و ملت فلسطین سروده است.
پس از شهادت شیخ احمد یاسین در 22 مارس سال 2004، جنبش حماس دکتر رنتیسی را به عنوان رهبر خود در نوار غزه انتخاب کرد اما او نیز اندکی بعد در 17 آوریل همان سال در حمله جنایتکارانه دشمن صهیونیستی به شهادت رسید.
در آن روز، یک فروند هلیکوپتر آپاچی ارتش رژیم صهیونیستی خودروی دکتر رنتیسی را در شهر غزه مورد هدف قرار داد که طی آن او همراه با شماری از همراهانش به درجه رفیع شهادت نائل گشتند.
شهید رنتیسی بر مقاومت مسلحانه علیه دشمن صهیونیستی اصرار داشت. او در اولین سخنرانی خود پس از انتخاب به عنوان رهبر حماس در غزه در حالی که سلاح کلاشینکف خود را در دست داشت و به آن اشاره میکرد، گفت: “گفتگوی ما با صهیونیستها با این خواهد بود.”
دهها هزار نفر از مردم غزه در مراسم باشکوه تشییع پیکر شهید رنتیسی شرکت کردند.
گردانهای شهید عزالدین قسام شاخه نظامی حماس 10 سال پس از شهادت دکتر رنتیسی به وعدهای که او داده بود عمل کرد و شهر حیفا را با موشکهایی که به دست مجاهدان این گردانها ساخته شده، به لرزه درآورد. قسام این موشک را که 160 کیلومتر برد دارد، به میمنت نام شهید دکتر رنتیسی “R160” نامگذاری کرده است.
