چهارشنبه 30/آوریل/2025

معرفی نظامیان اسیر اسرائیلی نزد حماس

چهارشنبه 2-ژوئن-2021

مسئله نظامیان اسیر اسرائیلی نزد جنبش حماس پس از جنگ اخیر غزه مجددا به موضوع داغ این روزها تبدیل شده است. این در حالی است که رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند تا مسئله بازسازی غزه را به آزادی آن‌ها مشروط سازد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از الجزیره، جنبش حماس 4 اسرائیلی را به اسارت گرفته است که 2 نفر از آنان نظامیانی هستند که در جنگ 2014 اسیر شدند اما دو نفر دیگر به دلایل نامعلوم وارد غزه شده و توسط حماس به اسارت گرفته شدند.
این جنبش تاکنون جزئیات دقیقی از وضعیت این 4 اسرائیلی اسیر منتشر نکرده است.
گابی اشکنازی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در سفر روز یکشنبه گذشته خود به قاهره تاکید کرد که این رژیم به هر شیوه‌ای تلاش خواهد کرد تا اسرائیلی‌های اسیر در غزه را بازگرداند.
شبکه عبری زبان کان نیز اعلام کرده که رژیم صهیونیستی آغاز عملیات بازسازی غزه که بیش از دو میلیون فلسطینی در آن ساکن هستند و از سال 2006 محاصره است، را به آزادی اسرائیلی‌های اسیر در غزه مشروط کرده است.
بنیامین نتانیاهو نیز اخیرا در توییتی مجددا خواستار بازگشت اسرائیلی‌های اسیر در غزه در اسرع وقت شد.
اما در طرف مقابل، جنبش حماس قاطعانه مخالف پیوند زدن مسئله بازسازی باریکه غزه به عملیات مبادله اسرا با رژیم صهیونیستی است و اصرار دارد که این عملیات طبق شروط آن یعنی آزادی شمار زیادی از اسرای فلسطینی انجام گیرد.
آنگونه که پیداست، یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه روز دوشنبه گذشته در واکنش به اظهارات اسرائیلی‌ها در این زمینه عنوان کرد: “از طرف مقاومت عدد “1111” را خوب به خاطر بسپارید.” او توضیحات بیشتری در این باره نداده است اما احتمال دارد که این عدد به شمار اسرایی که قرار است در قبال 4 نظامی اسیر اسرائیلی آزاد شوند، اشاره داشته باشد.

4 اسرائیلی اسیر در غزه چه کسانی هستند؟

شائول آرون
ـ طبق اعلام رسانه‌های اسرائیلی، شائول آرون متولد 27 دسامبر 1993 است و در شهرک بوریا در منطقه الناصره ساکن است.
ـ آرون یکی از نیروهای یگان نخبه ارتش رژیم صهیونیستی در نوار مرزی باریکه غزه است و در جنگ سال 2014 نیز مشارکت داشت.
ـ مبارزان گردان‌های قسام طی عملیاتی در محله التفاح در شرق غزه در تاریخ 20 جولای 2014 او را به اسارت گرفتند. در این عملیات 14 نظامی اسرائیلی به هلاکت رسیدند.
ـ رژیم صهیونیستی در ابتدا منکر اسارت آرون بود تا اینکه ابوعبیده سخنگوی گردان‌های قسام در فایلی ویدیویی این مسئله را اعلام و حتی شماره نظامی او را هم فاش کرد.
ـ رژیم صهیونیستی مدعی است که آرون کشته شده اما خانواده او این ادعا را قبول ندارند.
ـ از لحظه اسارت شائول آرون تا به امروز حماس هیچ اطلاعاتی در مورد او ارائه نداده است.

هدار گولدن
ـ گولدن متولد 18 فوریه 1991 است.
ـ او درجه ستوان دومی دارد و از نیروهای تیپ گولانی در ارتش رژیم صهیونیستی است. او پسر پسردایی موشه یعلون وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی است.
ـ جنبش حماس هدار گولدن را یکم آگوست 2014 در جریان جنگ 51 روزه در منطقه رفح در جنوب نوار غزه به اسارت گرفت.
ـ جنبش حماس اسارت گولدن را سریعا اعلام نکرد اما پس از جنگ اعلام کرد که این نظامی اسرائیلی را به اسارت گرفته است.
ـ رژیم صهیونیستی در واکنش به این عملیات حماس دست به جنایتی بزرگ در رفح زد و به شیوه‌ای وحشیانه و پراکنده اقدام به بمباران خانه‌های فلسطینیان در این منطقه کرد که طی آن بیش از 100 فلسطینی از جمله ده‌ها زن و کودک به شهادت رسیدند.

اویرا منگستو
ـ او متولد 22 آگوست 1986 در اتیوپی است.
ـ خانواده منگستو وقتی که او 5 ساله بود، به فلسطین اشغالی مهاجرت کرده و در شهر اشغالی عسقلان ساکن شدند.
ـ منگستو 7 سپتامبر 2014 از موانع مرزی واقع در مرز غزه عبور کرده و وارد نوار غزه شد و از آن زمان هیچ ردی از او پیدا نشده است.
ـ خانواده او می‌گویند که از نظر عقلی مشکل دارد و مارس سال 2013 به همین دلیل از خدمت نظامی در ارتش معاف شده است.
ـ خانواده منگستو بارها دولت رژیم صهیونیستی را به بی‌توجهی به فرزندشان و تلاش نکردن برای آزادی او به خاطر رنگین پوست بودنش متهم کردند.
ـ گردان‌های قسام جولای 2019 در اظهاراتی مطبوعاتی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در جریان گفتگوها با طرف‌های واسطه در مورد نظامیان اسیر خود، هیچ اهمیتی به منگستو نداده و خواستار آزادی او نشده است.

هشام السید
ـ به گفته منابع عربی در سرزمین‌های اشغالی 1948 هشام السید یک عرب دارای تابعیت اسرائیلی است که در روستای الحوره در النقب اشغالی سکونت دارد. او زمانی که به اسارت گرفته شد، 29 سال سن داشت.
ـ به گفته برخی منابع اسرائیلی، هشام السید 20 آوریل سال 2015 از طریق شکافی که در دیوار امنیتی مرزی بین غزه و سرزمین‌های اشغالی ایجاد شده بود، وارد این باریکه شد و از آن زمان کسی از سرنوشت او خبر ندارد.
ـ منابع مذکور گفته‌اند که السید سال 2008 پس از پایان تحصیلات خود در دوره دبیرستان قصد ورود به ارتش را داشت اما در نوامبر سال 2008 اعلام شد که شرایط لازم برای خدمت در ارتش را ندارد و معاف شد.

لینک کوتاه:

کپی شد