یک افسر سابق شعبه اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی “امان” تاکید کرد که نباید اجازه بازگشایی مجدد کنسولگری آمریکا در قدس شرقی برای خدمت رسانی به فلسطینیان داده شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، “عیران لیرمان” نایب رئیس کانون مطالعات راهبردی و امنیتی قدس و نایب رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در مقاله ای که “عربی 21” آن را به عربی ترجمه کرده، آورده است که دولت رژیم صهیونیستی از طریق همکاری با دولت آمریکا و کنگره به آن ها توضیح دهد که همانند گذشته اجازه بازگشایی کنسولگری این کشور در قدس شرقی برای خدمت به فلسطینیان را نخواهد داد.
لیرمان اظهار داشت که دولت بایدن از راه های دیگری می تواند به روابط خود با تشکیلات خودگردان ادامه دهد، زیرا وجود این کنسولگری در قدس برای سال های متمادی بیانگر عدم شناسایی حاکمیت “اسرائیل” بر این شهر از سوی آمریکایی ها بود و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین نیز به آمریکایی ها اعلام کرده بود که اجازه بازگشایی این کنسولگری را نخواهد داد.
وی تصریح کرد که دولت رژیم صهیونیستی نیز باید در چارچوب گفتگوهای محرمانه با دولت بایدن و در صورت لزوم با حمایت قوانین کنگره، به 3 دلیل اساسی چنین موضعی اتخاذ کند. نخست در عرصه اصول و مبانی، چرا که بازگشایی کنکسولگری آمریکا در قدس شرقی عملا گامی در جهت عقب نشینی آمریکا از شناسایی حاکمیت “اسرائیل” بر این شهر خواهد بود و این مسئله پیامدهایی قانونی را در بلندمدت به دلیل وجود یک نهاد دیپلماتیک جداگانه که سفیر آمریکا در “اسرائیل” سلطه ای بر آن ندارد، در پی خواهد داشت.
ژنرال عیران لیرمان تصریح کرد که احتمال دارد فلسطینیان و برخی طرف های دیگر، ازسرگیری فعالیت کنسولگری آمریکا را به عنوان موافقت واشنگتن با خواسته آنان مبنی بر تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی تلقی کنند.
دومین علت هم به عرصه عملی مربوط می شود، بدین گونه که پیش بینی می شود نماینده دیپلماتیک مستقل آمریکا در قدس تحت فشارهای دوستان غربیاش یا به سبب درک و برداشتی که از جایگاه خود دارد، با مواضع اساسی فلسطینیان همراهی کند و مشکلاتی را برای رژیم صهیونیستی در این شهر ایجاد کند.
لیرمان تاکید کرد که سومین علت هم به زمان انجام این اقدام مربوط می شود، چرا که هرگونه تحرکی که به جایگاه “اسرائیل” در شهر قدس لطمه وارد کند، به ویژه زمانی که این اقدام پس از نبرد شمشیر قدس و تنش های اخیر (درگیری های ماه می) انجام گیرد و با توجه به تاثیرات زیادی که می تواند داشته باشد، ممکن است به عنوان پیروزی حماس تلقی شود، درست است که فعالیت این کنسولگری به تقویت جایگاه تشکیلات خودگردان که با آن در ارتباط خواهد بود، منجر می شود، اما از نظر عموم فلسطینیان و افکار عمومی ملت های عربی، این مسئله به عنوان دستاوردی سیاسی برای حماس به شمار خواهد رفت.
وی تصریح کرد که تمامی این مسائل به این معنی نیست که “اسرائیل” باید با هرگونه رابطه بین تشکیلات خودگردان فلسطین و آمریکایی ها مخالفت کند، بلکه بر عکس وجود این کانال ارتباطی فوایدی را هم برای این رژیم خواهد داشت.
لیرمان تاکید کرد که در شرایط کنونی، نیازی به اصرار آمریکا بر مدیریت روابط با تشکیلات خودگردان از طریق یک بخش فرعی موسوم به بخش امور فلسطین در سفارت آمریکا در “اسرائیل” نیست، بلکه این ارتباط می تواند از طریق دفتر ارتباط یا نمایندگی اقتصادی در رام الله انجام گیرد، همان روش و راهکاری که واشنگتن در تایپه در پیش گرفته بدون اینکه حاکمیت جداگانه تایوان را به رسمیت بشناسد.
