یکشنبه 10/نوامبر/2024

رد پای رژیم صهیونیستی در کودتای نظامی سودان

دوشنبه 25-اکتبر-2021

روزنامه “اسرائیل الیوم” امروز دوشنبه اعلام کرد که یک منبع آگاه اسرائیلی به تحولات سودان از موضع “جفری فلتمن” فرستاده ویژه آمریکا در شاخ آفریقا نسبت به کودتای نظامی در این کشور انتقاد کرده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، فلتمن امروز در توییتی عنوان کرد که کودتای نظامی در سودان به هیچ وجه قابل قبول نیست و ممکن است بر روند کمک‌های آمریکا به سودان تاثیرگذار باشد.
روزنامه مذکور اشاره کرد که این منبع اسرائیلی که نامی از وی برده نشده، تاکید کرده که در سایه وضعیت جاری در سودان، بهتر است آمریکا از ارتش و عبدالفتاح برهان حمایت کند نه عبدالله حمدوک نخست وزیر دولت سودان.
به گفته این منبع، کودتای امروز حتمی بود و نمی‌شد جلوی آن را گرفت، چرا که چندین سال است نخست وزیر از یک طرف و رئیس شورای حاکمیتی از سوی دیگر، در دو مسیر متناقض حرکت می‌کنند و کاملا واضح بود که کار به اینجا خواهد کشید.
این منبع اسرائیلی بیان کرد که به رغم درکی که دو طرف از ضرورت تقویت روابط سودان با غرب داشتند، اما وضعیت جاری دوباره اوضاع مصر در پایان دوران مبارک را در ذهن‌ها زنده می‌کند، چرا که دمکراسی برقرار نیست و 30 سال است که حاکمیت فردی برقرار است.
منبع مذکور اشاره کرد که دمکراسی که آمریکا به دنبال آن است، قابل درک است اما از بین برهان و حمدوک، برهان بیشتر از حمدوک به دنبال تقویت روابط با آمریکا و “اسرائیل” است.
این منبع اسرائیلی تاکید کرد که با توجه به اینکه ارتش در سودان از دولت قوی‌تر است و برهان عالی‌ترین مقام ارتش است، تحولات شب گذشته فرصت بهتری برای ثبات اوضاع در سودان خواهد بود که این برای منطقه هم ضروری است و به نفع تقویت روابط سودان با آمریکا و غرب و به طور ویژه “اسرائیل” خواهد بود.
روزنامه “اسرائیل الیوم” اشاره کرد که به رغم اینکه سودان یکی از 4 کشوری است که سوار بر قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی شده، اما هنوز گامی عملی در این راستا برنداشته و در فلسطین اشغالی دفتر نمایندگی دایر نکرده است که یکی از دلایل آن، مخالفت عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان با عادی‌سازی روابط با تل آویو است.
از سوی دیگر، این روزنامه به نقل از “ایلی کوهن” وزیر اطلاعات سابق رژیم صهیونیستی که مسئول تماس‌ها با سودان بود، آورده است که سودان کشوری بزرگ و دارای موقعیتی راهبردی است و ثبات و آرامش آن برای حفظ امنیت منطقه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌توان فرض را بر اين گذاشت كه تمايل سودان به تقويت روابط با آمریکا و غرب از جمله “اسرائیل” ادامه‌دار خواهد بود، چرا که این برای بهبود اقتصاد سودان و آرامش اوضاع در این کشور و جلوگیری از نفوذ نیروهای اسلامی افراطی به سودان، کاملا به نفع این کشور است.
همچنین “باراک راوید” خبرنگار سیاسی پایگاه خبری اسرائیلی “واللا” در گفتگو با رادیو “اف ام 103” در تل آویو اظهار داشت که رژیم صهیونیستی نقش پررنگ و برجسته‌ای در سودان در یک سال گذشته و البته هفته‌های اخیر داشته تا جایی که همکاری علنی هم بین مشاور عبدالفتاح برهان و سازمان موساد برقرار بوده است.
راوید تصریح کرد که در جریان سفر 10 روز قبل خود به آمریکا همراه با یائیر لاپید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، از یک مسئول آمریکایی آگاه به تحرکات و فعالیت‌های رژیم صهیونیستی در سودان شنیده که واشنگتن از این مسئله رضایت ندارد. به گفته او، “اسرائیل” از شاخه نظامی در شورای حاکمیتی سودان حمایت می‌کند و در تنش ایجاد شده بین عبدالفتاح برهان و عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان نقش دارد.
وی عنوان کرد که تحولات سودان باید بررسی شود، چرا که “اسرائیل” از طریق موساد، شورای امنیت داخلی و وزارت خارجه در حوادث این کشور نقش داشت و علنا از نظامیان در سودان حمایت کرد، چرا که ژنرال محمد حمدان دقلو (حمیدتی) معاون برهان و نفر دوم در سودان علنا با موساد همکاری می‌کند.
این خبرنگار سیاسی اسرائیلی اظهار داشت که حوادث جاری در سودان سوالاتی را پیرامون اقدامات و تحرکات رژیم صهیونیستی در این کشور طی هفته‌های اخیر و نقش آن در سیاست‌های داخلی این کشور به ویژه در سایه خشم آمریکایی‌ها از مداخله “اسرائیل” در سیاست‌های داخلی سودان مطرح می‌کند. باراک راوید باز هم تکرار کرد که یک علامت سوال بزرگ در مورد اقدامات اخیر “اسرائیل” در سودان و نقش این رژیم در کودتای این کشور وجود دارد.

لینک کوتاه:

کپی شد