ارزیابیهای انجام شده در داخل اسرائیل بر این مسئله اتفاق نظر دارند که استراتژی عملیاتی پیگیری شده توسط اشغالگران، علیه برنامه هستهای ایران و تمرکز این کشور در سوریه با شکست مواجه شده است.
روزنامه هاآرتص با اشاره به سیاست تهاجمی علیه ایران از جمله حملات سایبری به این کشور که زیر ساختهای غیر نظامی آن را هدف قرار داده و همچنین حملات موشکی که اهداف مربوط به ایران در سوریه را مورد حمله قرار میدهد در ایجاد یک تحول استراتژیک تامین کننده منافع اسرائیل به شکست منتهی شده است.
این روزنامه صهیونیستی در تحلیل روز گذشته خود که توسط عاموس هرئیل تحلیلگر نظامی اسرائیلی نوشته شده حملات اخیر علیه ایران را ناشی از ناامیدی محافل نظامی اسرائیل از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که برای دستیابی به توافقی جدید با ایران تلاش میکند.
هرئیل تاکید کرد حملات سایبری اخیر اسرائیل علیه ایران با هدف ضربه وارد کردن به زندگی شهروندان ایرانی انجام شده تا آنها را به اعتراض و تظاهرات علیه نظام حاکم در این کشور سوق دهد که البته این اقدامات به تضعیف این نظام کمکی نکرده است. علاوه بر آنکه حملات اسرائیل عمق سوریه را نیز هدف قرار داده تا از این طریق بتوان تا حد امکان حجم سلاح انتقال داده شده به حزب الله کاهش یابد اما این حملات نیز تاثیری بر انتقال سلاحهای ایرانی به کشور لبنان نداشته است.
در این مقاله به این مسئله اشاره شده است که مقامات سیاسی و فرماندهان نظامی اسرائیل همچنان به تهدیدات خود در خصوص جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای ادامه میدهند. از جمله این موارد میتوان به اظهارات نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه با مجله «تایمز» انگلیس اشاره کرد. همچنین تال کالمن فرمانده بخش استراتژیک ستاد فرماندهی ارتش اسرائیل نیز در مصاحبهای بی سابقه با روزنامه «الایام» بحرین چنین تهدیداتی را بر زبان جاری کرد.
هرئیل تاکید دارد پرواز بمب افکن آمریکایی «B1» در آسمان منطقه به همراه هواپیماهای اسرائیلی و مصری هیچ نگرانی برای ایران به وجود نیاورده است.
این تحلیلگر صهیونیست افزود اسرائیل در پی واکنشهای انتقامی تهران شدت حملات دریایی خود علیه اهداف ایرانی را کاهش داده است.
در همین رابطه عوفر شیلح یکی از پژوهشگران «مرکز تحقیقات و پژوهشهای امنیت ملی» اسرائیل و عضو سابق کمیته خارجی و امنیت کنست، معتقد است حملات سایبری که زندگی طبقه متوسط مردم ایران را هدف قرار داد تنها به این کشور برای پیشرفت بیشتر در برنامه هستهای آن کمک کرد.
روزنامه یدیعوت آحرونوت با انتشار مقالهای از این عضو سابق کنست اعلام کرد جشن گرفتن برای نتایج حملات سایبری علیه ایران تنها حاکی از داستان حماقت ادامهدار اسرائیل در قبال پرونده هستهای ایران و به طور کلی مواجهه با مسائل امنیتی است. چنین اقداماتی از روحیه قلدر مآبانه با استفاده از توسعه فناوری و زورگویی با تمسک به شعار «همه چیز برای ما مجاز است» حکایت میکند. علاوه بر اینکه این عملیاتها بیانگر پافشاری بیهوده به انجام عملیاتهای تاکتیکی در زمانی است که جایگاه استراتژیک اسرائیل رو به افول است.
شیلح با طرح سوالی ادامه میدهد: در حالی که تحریمهای ترامپ نتوانست ایران را از پای در آورد پس چرا ما اعتقاد داریم که صف بستن مردم در برابر پمپ بنزینها (در نتیجه حمله سایبری) میتواند به نتیجهای متفاوت منتهی شود؟
شیلح شکست سیاست عملیاتی اسرائیل علیه ایران را به شکست در برابر حماس در جنگ اخیر علیه غزه تشبیه میکند چرا که حماس موفقیتهای گستردهای در عرصه سیاسی و افکار عمومی به دست آورد. وی افزود: این در حالی است که اسرائیل به تخریب چند برج مسکونی اکتفا کرده و تنها به خود گفتیم این اقدامات به حماس ضرباتی مهلکی وارد میکند.
این عضو سابق کمیته خارجی و امنیت کنست تاکید دارد سیاست اتخاذی توسط دولت بنت و دولت پیشین آن به ریاست نتانیاهو تنها حق تعیین زمان بازگشت به توافق هستهای را به ایرانیها میدهد در حالی که دولت آمریکا برای متقاعد کردن تهران برای بازگشت به توافق هستهای از خود انعطاف نشان میدهد.