چهارشنبه 13/نوامبر/2024

نبرد کنسولگری آمریکا در قدس، نبردی غیرضروری برای بایدن است

شنبه 13-نوامبر-2021

روزنامه “واشنگتن پست” در گزارشی اعلام کرد که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درصدد بازگشایی کنسولگری خود در قدس شرقی برای ارائه خدمات به ساکنان کرانه باختری است اما رژیم صهیونیستی کاملا مخالف است و می‌خواهد جلوی این کار را بگیرد و ممکن است این مسئله در نهایت به بحرانی حقیقی در روابط دو طرف منجر شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، «زف چاوز” در گزارشی که روزنامه واشنگتن پست منتشر کرده، عنوان کرد که کنسولگری آمریکا در حقیقت حکم سفارت را برای فلسطینیان دارد، کما اینکه نمادی برای مخالفت آمریکا برای اشغال کامل شهر قدس یا به رسمیت شناختن آن به عنوان پایتخت یکپارچه این رژیم بود اما دولت پیشین آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ سال 2018 به کلی به این سیاست پایان داد و قدس را به عنوان پایتخت یکپارچه “اسرائیل” به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را هم از تل آویو به آنجا منتقل کرد.
بازگشایی کنسولگری آمریکا اقدامی برای ابراز تاسف نسبت به اقدام ترامپ
نویسنده در ادامه نوشته که بایدن دوست “اسرائیل” است اما با این حال طرفدار سیاست‌های ترامپ نیست و به موجب قانون سفارت آمریکا در قدس در سال 1995 بازگرداندن سفارت آمریکا به تل آویو تقریبا غیرممکن است و روسای جمهوری آمریکا از صلاحیت‌های خود برای تعویق اجرای این قانون بهره می‌بردند تا اینکه ترامپ آن را به مرحله اجرا گذاشت و همین مسئله خشم فلسطینیان و اروپایی‌ها را به دنبال داشت. نویسنده معتقد است که بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس شرقی می‌تواند گامی از سوی وزارت خارجه این کشور برای ابراز تاسف نسبت به این اقدام ترامپ باشد.
در بخشی از این گزارش به سفر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به رام الله در اواخر ماه می گذشته اشاره شده که او در این سفر با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان دیدار کرد و او را در جریان تصمیم آمریکا برای بازگشایی کنسولگری خود به عنوان گامی در راستای بهبود روابط دوجانبه قرار داد اما اعلام رسمی این تصمیم تا ماه گذشته به تعویق افتاد و زمانی که یائیر لاپید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به واشنگتن سفر کرد، بلینکن بار دیگر بر تصمیم دولت آمریکا برای بازگشایی کنسولگری خود تاکید کرد.
نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی هفته گذشته تاکید کرد که جایی برای کنسولگری آمریکا در قدس که در خدمت فلسطینیان باشد، وجود ندارد. او پیشنهاد داد آمریکا به جای قدس، به فکر افتتاح سفارتخانه در رام الله باشد که ساعاتی بعد، سخنگوی رئیس تشکیلات خودگردان اعلام کرد که کنسولگری آمریکا در رام الله دایر نخواهد شد و یا قدس یا کلا هیچ.
مخالفت بسیاری از قانونگذاران دمکرات صهیونیست و برخی جمهوری‌خواهان با بازگشایی کنسولگری
زف چاوز در ادامه افزود که آمریکا به یک کشور میزبان برای افتتاح دفتر نمایندگی دیپلماتیک نیاز دارد که اغلب اجازه این کار به راحتی داده می‌شود اما این نمی‌تواند یکی از حالت‌ها و احتمالات ممکن باشد.
چاوز تصریح کرد که نزدیک به 200 نفر از جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان آمریکا طی نامه‌ای اعتراض خود نسبت به بازگشایی کنسولگری در قدس شرقی را اعلام کردند اما دمکرات‌ها می‌خواهند در این زمینه در کنار رئیس جمهور خود و موافق با او باشند، هرچند که همه دمکرات‌ها اینگونه نیستند.
به گفته واشنگتن پست، بسیاری از قانونگذاران صهیونیست در کنگره از جمله خود بایدن زمانی که در مجلس سنا بود، معتقدند که نمایندگان زیادی در آمریکا حامی “اسرائیل” هستند، از جمله چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات‌های سنا.
گزارش مذکور فاش کرد که هم اکنون دو نفر از نمایندگان دمکرات مجلس سنا یعنی کریس کانر از ایالت دلاویر و بن کاردین از ایالت مریلند به عنوان روسای هیئت‌های کنگره در فلسطین اشغالی حضور دارند و احتمالا در مسئله کنسولگری آمریکا، طرف رژیم صهیونیستی را خواهند گرفت و گمانه‌زنی‌هایی هم وجود دارد در مورد اینکه آن‌ها به دنبال ایجاد راه حلی میانه هستند که در نهایت به تنش و اختلافات گسترده بین دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی منجر نشود.

لینک کوتاه:

کپی شد