قدری ابوبکر رئیس هیئت امور اسرای فلسطین اعلام کرد که اردن رسما پخش فیلم «امیره» را در این کشور متوقف کرده و ما در تلاش برای توقف کامل اکران این فیلم هستیم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، وی تصریح کرد که محمد آشتیه نخست وزیر دولت تشکیلات خودگردان رسما از دولت اردن خواسته پخش این فیلم را متوقف کند و روز یکشنبه آینده نیز نشستی مهم برای جلوگیری از تولید فیلمهای توهینآمیز به اسرا برگزار خواهد شد.
این فیلم در مورد موضوع “قاچاق نطفه” اسرای فلسطینی از داخل زندانها به بیرون است.
اما تولیدکنندگان فیلم آن را همسو با روایتهای رژیم صهیونیستی ساختهاند و در این فیلم اینگونه آمده که نطفه قاچاق شده به خارج از زندان در حقیقت مربوط به یک افسر اسرائیلی بوده نه اسیر فلسطینی!
اکران این فیلم در اردن خشم گسترده فلسطینیان را در پی داشته است.
فیلم «امیره»، اثر کارگردان مصری، محمد دیاب، و تولید مشترک مصر، اردن، امارات، و عربستان است که در سال 2021 تولید شده و به موضوع «قاچاق نطفه» میپردازد.
فعالان فلسطینی نیز در شبکههای اجتماعی کمپینی را به راه انداخته و خواستار لغو نامزدی این فیلم برای جایزه اسکار شدند.
جمعیت اسرا و آزادگان “واعد” در بیانیهای تاکید کرد که اکران چنین فیلمی که مسئله قاچاق نطفه و فرزندآوری اسرا از این طریق را زیرسوال میبرد، تنها موجب خدمت به دشمن صهیونیستی خواهد شد.
در این بیانیه آمده است که شکی در این نیست که ایادی مخفی دشمن صهیونیستی در ساخت چنین فیلمی دست داشته است.
بنیاد بینالمللی همبستگی با اسرا “تضامن” هم طی بیانیهای اعلام کرد که ساخت چنین فیلمی را آن هم در شرایطی که اسرا با انواع ظلم و جنایت مواجه هستند، به شدت محکوم کرده و آن را خنجری مسموم در پیکره طرح انسانی اسرا یعنی “قاچاق نطفه” میدانیم.
جنبش حماس نیز در بیانیهای فیلم امیره را موجب زیر سوال بردن رنج و محنتهای اسرای فلسطینی دانست و تاکید کرد که داستان این فیلم بر خلاف واقعیت است و امیره صرفا یک کار سینمایی برای ارائه در جشنوارهها است.
این جنبش خواستار عدم نامزدی فیلم مذکور برای جایزه اسکار شد.
دکتر جمیل علیان مسئول پرونده اسرا در جنبش حماس هم ضمن انتقاد شدید این فیلم، آن را تلاشی برای تخریب و زیر سوال بردن تاریخ مبارزات جنبش اسیر و خدمت به دشمن صهیونیستی دانست.
وی خواستار حذف این فیلم و بازجویی از تمامی کسانی شد که در ساخت آن دست داشتهاند.
