یکشنبه 10/نوامبر/2024

واقعیت‌های تلخ موساد در میان تبلیغات و ادعاهای صهیونیست‌ها

یکشنبه 6-فوریه-2022

درحالی که صهیونیست‌ها با بزرگنمایی زیادی درباره توان اطلاعاتی و جاسوسی موساد صحبت می‌کنند اما شاخص‌ها حاکی از عقب‌گرد قابل توجه این سرویس جاسوسی است.

سرویس جاسوسی موساد که صهیونیست‌ها آن را یک دستگاه افسانه‌ای می‌دانند و ادعا می‌کنند که توانایی و روش‌های منحصر به فرد موساد در هیچ‌یک از سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی دیگر در سراسر جهان یافت نمی‌شود، طی دوره اخیر با چالش‌ها و مشکلات زیادی مواجه شده است. البته در این که موساد بزرگترین ماشین ترور  دانشمندان و سیاستمداران معروف در سراسر جهان محسوب می‌شود تردیدی نیست؛  چرا که رژیم اشغالگر اسرائیل  برای محافظت از موجودیت خود سرمایه‌گذاری‌های عظیمی روی سرویس‌های جاسوسی و به ویژه موساد انجام داده است اما همین سرویس جاسوسی بزرگ اسرائیل به دلیل حواشی زیادی که از آن فاش می‌شود افکار عمومی صهیونیست‌ها را به خود مشغول کرده است؛  جایی که اخیراً رسانه‌های رژیم صهیونیستی از بروز اختلافات شدید و استعفاهای متعدد در سطح مقامات ارشد موساد خبر می‌دهند.

در همین راستا چند روز قبل شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی به نقل از منابع ارشد سیاسی و امنیتی تل‌آویو اعلام کرد که فرمانده یگان «عملیات ویژه» موساد  بعد از اختلاف شدید با «دیوید بارنیا» رئیس سرویس جاسوسی موساد استعفا کرده است.  لازم به ذکر است که این یگان مسئول انجام ماموریت‌ها و عملیات‌های ویژه موساد در سراسر جهان است.

به گفته منابع آگاه رژیم صهیونیستی، استعفای فرمانده یگان عملیات ویژه موساد (که نام او به دلیل سانسورهای نظامی اسرائیل فاش نمی‌شود) یک دیدار پرتنش با دیوید بارنیا داشت و درگیری لفظی بین آنها رخ داد. در این دیدار دیوید بارنیا به فرمانده یگان  مذکور گفت که او و بقیه مقامات ارشد در واقع سربار موساد هستند. گزارش‌ها حاکی از آن است که دیوید بارنیا به دنبال ایجاد تغییرات همه جانبه در کار این یگان در سراسر جهان است و فرمانده یگان مذکور به دلیل مخالفت با دستورات بارنیا از منصب خود استعفا کرد.  گفته می‌شود که بارنیا از او خواست استعفا دهد.

از زمانی که دیوید بارنیا به عنوان رئیس موساد فعالیت خود را آغاز کرده، این چهارمین بار است که یک مقام ارشد موساد استعفا می‌دهد. سال گذشته، رئیس فناوری، رئیس عملیات و رئیس بخش موسوم به «ضد ترور» موساد به دلیل اختلاف با «بارنیا» از سمت خود استعفا کردند.  هم‌زمان با بروز این شکاف‌ها در موساد، این سرویس جاسوسی یک ضربه بزرگ دیگر در لبنان دریافت کرد. شعبه اطلاعات سرویس امنیت داخلی لبنان که از یک ماه قبل عملیات بزرگی برای کشف باندهای جاسوسی اسرائیل آغاز کرده بود روز دوشنبه از انهدام 17 شبکه جاسوسی وابسته به رژیم صهیونیستی خبر داد.

جزئیات فاش شده از انهدام شبکه‌های جاسوسی اسرائیل در لبنان و روشی که صهیونیست‌ها برای به دام انداختن جوانان و نوجوانان لبنانی به کار گرفته بودند نشان می‌دهد که موساد برای هدف قرار دادن گروه‌های مقاومت فلسطین و لبنان در داخل این کشور، از افراد بی تجربه و ناآگاه استفاده کرده است. بسیاری از این افراد بعد از دستگیری در جریان بازجویی‌ها به شکل کامل نحوه جاسوسی خود برای اسرائیل را شرح دادند و همین امر کمک زیادی به سرویس‌های امنیتی لبنان در کشف و انهدام سایر شبکه‌های جاسوسی که به شکل مخفی در این کشور فعالیت دارند، می‌کند.

فعالیت 17 شبکه جاسوسی در لبنان طی دوره اخیر موضوع تعجب آوری نیست؛ چرا که لبنان به عنوان یکی از کشورهای پذیرای گروه‌های مقاومت همواره در بانک اهداف رژیم صهیونیستی قرار دارد. اما کشف و انهدام این شبکه‌ها به همان اندازه که یک دستاورد برای لبنان محسوب می‌شود یک ضربه اطلاعاتی بزرگ به صهیونیست‌ها و به ویژه موساد است ؛ زیرا اطلاعاتی که جوانان لبنانی در جریان بازجویی‌ها ارائه می‌دهند بسیاری از ابعاد و روش‌های جاسوسی جدید صهیونیست‌ها را فاش می‌کند.

از طرف دیگر توجه به این نکته ضروری است که شکاف در سرویس جاسوسی موساد بعد از جنگ 12 روزه غزه کاملا برجسته شد؛ جایی که این سرویس جاسوسی نیز در کنار سایر نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی متحمل شکست سنگینی شد و در ارزیابی عملکرد فلسطینیان در جریان این جنگ موفق نبود. حتی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی، به همین دلیل «یوسی کوهن» رئیس سابق موساد را از منصب خود برکنار و بارنیا را جایگزین وی کرد.

این موارد نشان می‌دهد که موساد بر خلاف تصور صهیونیست‌ها که مدعی هستند این سرویس جاسوسی به راحتی در ارکان کشورها و مواضع حساس آنها نفوذ می‌کند، در زمینه عملکرد خود بسیار عقب‌گرد داشته است. اکنون نیز درحالی که شکاف و اختلافات میان بخش‌های مختلف موساد ادامه دارد و هم‌زمان با آن انهدام شبکه‌های وابسته به موساد در کشوری همچون لبنان که شاید سرویس‌های اطلاعاتی خیلی قدرتمندی نیز در اختیار نداشته باشند، به معنای آغاز یک مرحله پرچالش برای این سرویس جاسوسی بوده و وقوع استعفاهای بیشتر در آن نیز دور از انتظار نمی‌باشد.

 

 

منبع : الف ، 13/11/1400

لینک کوتاه:

کپی شد