پنج شنبه 01/می/2025

فیلم اندونزیایی «هیا2» … وقتی غم‌های دنیا در دل یک کودک فلسطینی است

چهارشنبه 9-فوریه-2022

پس از موفقیت فیلم اول «هیا: قدرت عشق» (Hayya:The power of love) در سال 2019 با 750 هزار بیننده در سینمای اندونزی و پس از تاخیر در تولید قسمت‌های بعدی آن به دلیل شیوع ویروس کرونا در نهایت شرکت تولیدات سینمایی «وارنر پیکچرز» تولید فیلم «هیا2: امید، آرزو و واقعیت» (Hayya2: Hope Dream &Realit) را بر عهده گرفت که در ماه مارس آینده در سینما به نمایش در خواهد آمد.

این فیلم داستان یک دختر بچه فلسطینی را روایت می‌کند که از شرایط سخت یکی از اردوگاه‌های آوارگان، فرار کرده و رنج‌ها و غم‌های فراوانی را تحمل نموده است. وی در روند فرار دراماتیک خود با شرایط پیچیده و هیجان انگیزی مواجه شده است.

سفر آمنه شهاب از هنگامی آغاز می‌شود که در یک کیف بزرگ مخصوص گروهی از فعالان بین المللی مخفی گردیده و آنها را با حضور خود در اندونزی غافلگیر کرد. افراد این گروه در مورد امکان پذیرش و نگهداری از او دچار اختلاف هستند و قسمت اول فیلم «هیا» با تحویل این دختر به مسئولان دولتی برای بازگرداندن وی به محل تولدش یعنی فلسطین به پایان می‌رسد.

 

فرار دوم

اما قصه «هیا» در این صحنه تمام نمی‌شود زیرا این دختر یک بار دیگر از مرکز پناهجویان جاکارتا فرار می‌کند تا سفر جدید خود را آغاز کند که در قسمت دوم یعنی «هیا 2» به نمایش در می‌آید.

دومین فرار هیا که از مرکز پناهجویان انجام می‌شود به این دلیل است که وی علاقه‌ای ندارد به کشور اصلی خود بازگردد چرا که این دختر دچار صدمات عمیق روحی و روانی شده و به آرزوهای خود برای باقی ماندن در اندونزی اصرار دارد.

هیا با خانمی به نام عالیه دنی آمینرتی ملاقات می‌نماید چرا که وی ادعا می‌کند فرزندش گمشده و ویژگی‌های هیا با آن مشابه است. هیا چند وقت با این خانم زندگی می‌کند و این در حالی است که «رحمت باعبد الله» قهرمان فیلم و دوستان وی در جستجوی این دختر هستند که در وقایعی دراماتیک به تصویر کشیده شده است تا اینکه همه از اتفاقی تلخ برای هیا غافلگیر می‌شوند.

 

نماد واقعی

با وجود آنکه این فیلم ژانر خانوادگی دارد اما کارگردان آن جاستیس اریمبا این مسئله را نفی نمی‌کند که هیا یک نماد واقعی است و دارای پیامی هدایت شده برای بیننده در خصوص تمرکز بر مسئله فلسطین است.

کارگردان در مورد انتخاب یک کودک به عنوان قهرمان فیلم می‌گوید: ما اعتقاد داریم که تمام درگیری‌ها و جنگ‌ها به زندگی کودکان لطمه وارد می‌کند و ضربه‌ای که به معصومیت آنها وارد می‌شود بیش از گروه‌های سنی دیگر است، گناه کودکان چیست که باید بار فقدان صلح و امنیت و نبود شهر بازی را پرداخت کنند؟ آنها هرگز نمی‌دانند که چرا به عنوان قربانیان درگیری‌ها و جنگ‌ها زاییده شده‌اند در حالی که هیچ اختیاری در این زمینه نداشته‌اند.

این کارگردان معتقد است مسئله بسیار مهم ارسال این پیام آگاهی بخش به بیننده با استفاده از چارچوب‌های هنری است و تحقق این هدف در قسمت اول این فیلم تحت عنوان «هیا: قدرت عشق» را خاطر نشان کرد. وی افزود این مسئله از آن جهت است که بیشتر تماشاگران این فیلم، تنها برای تفریح و سرگرمی به دیدن این فیلم نیامده‌اند بلکه به دلیل آگاهی افزایی و توجه ویژه به مسئله فلسطین به تماشای این فیلم نشسته‌اند. این کارگردان همچنین به اهدای 2.7 میلیارد روپیه (1.2 میلیون دلار) کمک به مردم فلسطین از درآمد حاصل از پخش قسمت اول این فیلم اشاره کرد.

کارگردان فیلم «هیا» افزود: ما پایبندی خود به اختصاص بخشی از درآمد حاصل از پخش قسمت دوم این فیلم به مردم فلسطین را اعلام می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم به موفقیتی فراتر از آنچه قسمت اول برای ما به وجود آورد دست یابیم.

 

پیامی جهانی و اثر بخش

اریک یوسف از مدیران تولید در عرصه سینما در خصوص ایده ارسال پیام بشر دوستانه فلسطینی از طریق تولید هنرمندانه فیلم در مصاحبه با الجزیره گفت: همانطور که همه می‌دانند مسئله فلسطین مسئله یک درگیری قدیمی و دارای ابعاد مردمی است که امت اسلامی و نسل کنونی نباید آن را فراموش کنند.

وی افزود: ما تلاش می‌کنیم با استفاده از تمام چارچوب‌های به وجود آمده ناشی از فعالیت‌های مردمی و سازمان‌های بشر دوستانه با مسئله فلسطین تعامل داشته باشیم که از جمله آنها چارچوب‌های ادبی و سینمایی است که به راحتی در دسترس قرار داشته و در عین به دور بودن از محدودیت‌های بلاغتی و دستوری از قدرت تاثیر گذاری زیادی برخوردار است.

اریک در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: فیلم «هیا 2» بر ارتباط گیری با قوه ادراکی انسان وجدان مدار و آگاهی بخشی به مخاطب به دور از جنبه‌های سیاسی تمرکز دارد که این در شخصیت کودک این فیلم خلاصه شده است. هر انسان وجدان مداری در هر نقطه از این جهان احساس ترحم و همراهی با این کودک داشته و ژانر خانوادگی این فیلم نیز مشاهده آن برای تمام گروه‌های سنی حتی کودکان را ممکن خواهد ساخت. تولید چنین فیلم‌هایی باعث رشد این ارزش‌ها و توجه به این مسئله می‌شود که این گونه کودکان به دلیل شعله‌ور شدن جنگ‌ها و درگیری‌ها امنیت، اطمینان خاطر و صلح را از دست داده‌اند.

 

منبع: الجزیره

لینک کوتاه:

کپی شد