کنگره مردمی فلسطینیان خارج اقدام به برپایی همایشی پیرامون آپارتاید رژیم صهیونیستی در شهر قدس و راه های مقابله با آن کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این همایش در چارچوب برنامه های دومین کنگره سراسری فلسطینیان در استانبول با مشارکت بیش از 1000 شخصیت فلسطینی از سرتاسر جهان برگزار شد.
در این همایش گروهی از پژوهشگران و کارشناسان امور قدس مشارکت داشتند و طی آن پیرامون سیاست آپارتاید و پاکسازی نژادی رژیم صهیونیستی در قدس و تلاش برای کوچاندن فلسطینیان از خانه های خود گفتگو و تبادل نظر شد.
دکتر خالد العویسی کارشناس امور قدس در سخنانی در این همایش عنوان کرد که از آغاز استعمار انگلیس در فلسطین، جغرافیا و جمعیت فلسطین تحت تاثیر قرار گرفت و نبرد با رژیم اشغالگر قبل از فاجعه نکبت (اشغال فلسطین) آغاز شد.
العویسی به مراحل مختلف یهودی سازی قدس در طول تاریخ استعمار انگلیس و پس از آن نیز اشغالگری رژیم صهیونیستی اشاره و تاکید کرد که بدترین مرحله ای که بر قدس گذشته، مربوط به دوره علی پاشا بوده که اولین کنیسه یهودی و سفارت غربی را در نتیجه اعمال فشارها بر دولت عثمانی در آن زمان بنا نهاد.
وی افزود که ساکنان قدس توانستند طرح های دشمن صهیونیستی را ناکام بگذارند و در نهایت رژیم اشغالگر در تلاش برای یهودی سازی این شهر از طریق افزایش جمعیت یهودیان برآمد.
از سوی دیگر، دکتر اسامه اشقر پژوهشگر و مورخ فلسطینی نیز به تلاش های رژیم صهیونیستی برای محو آثار اسلامی و عربی شهرهای فلسطینی اشاره و بر اهمیت تمرکز بر جبهه فرهنگی در مقابله با سیاست یهودی سازی این رژیم تاکید کرد و خواستار بسیج افکار و قلم شخصیت های آکادمیک در راه
آگاهی بخشی پیرامون مسئله قدس در بین نسل های مختلف فلسطین شد.
دکتر محمد خنون رئیس انجمن “اروپایی های حامی قدس” نیز ضمن تمجید از ثبات و پایداری ساکنان قدس به ویژه محله شیخ جراح در مقابل تجاوزات و حملات اشغالگران اسرائیلی، عنوان کرد که ملت های اروپایی اطلاع بسیار کمی از حقایق جاری در فلسطین دارند که علت آن هم ضعف و ناتوانی رسانهها در ابلاغ این حقایق به جوامع غرب عرب و غیر مسلمان در این قاره است.
وی خواستار گفتگو با این ملت ها پیرامون قضیه فلسطین با زبان خود شد تا بهتر در جریان واقعیت ها و حقایق قرار گیرند.
