چهارشنبه 30/آوریل/2025

محاکمه علنی حقوقدانان، وخامت نژادپرستی در اسرائیل را نمایان ساخت

پنج‌شنبه 2-ژوئن-2022

تلاش برای پایان دادن به نظام تبعیض نژادی سخت‌تر از ثابت کردن آن است. این عقیده حقوقدانان و شخصیت‌های آکادمیکی است که دعوت مرکز بین المللی عدالت برای فلسطین در لندن (ICJP) را پذیرفتند و تاکید کردند واقعیت‌های حاکی از تلاش اشغالگران اسرائیلی در چارچوب سیاست تبعیض نژادی در حق ملت فلسطین زیاد و قابل استناد است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این همایش بر موضوع «مقابله با نظام آپارتاید اسرائیل و اشغال اراضی فلسطینی» تمرکز داشته و رنج‌های ملت فلسطین و نقد قانونی و حقوقی تعامل غرب با مشکلات فلسطینیان و مصونیت تل آویو از هر گونه محاکمه را مورد بررسی قرار داد.
در این همایش نمایندگانی از سازمان دیده بان حقوق بشر، سازمان عفو بین الملل، سازمان دموکراسی در جهان عرب (DAWN)، موسسه حقوق اسرائیلی بتسلیم، موسسه حقوقی فلسطینی الحق و انجمن الشرق حضور داشتند.

تابوتی که نماد شد
وضاح خنفر رئیس انجمن الشرق این همایش را آغاز کرده و به توضیح پیوستن به شبکه الجزیره در همان سالی که شیرین ابوعاقله به این شبکه وارد شد شروع کرد. وی گفت: من در آن دوره‌ اخبار مربوط به نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی را پوشش می‌دادم که به امیدی بزرگ برای مساوات و عدالت تبدیل شده بود اما متاسفانه شیرین در همان زمان آپارتاید جاری در فلسطین را پوشش می‌داد که در بایکوت کامل قرار داشت.
وضاح خنفر خاطرات خود در آفریقای جنوبی و سوالاتی که مطرح می‌کرد را یادآوری کرد: «ملت فلسطین پس از آزادی از نژاد پرستی و اشغالگری چگونه زندگی خواهند کرد؟ این با وجود آن است که من می‌دانم پرونده فلسطینی با بسیاری از منافع و مراکز قدرت ارتباط داشته و مصونیت کامل به اسرائیل می‌دهند تا به تولید بی پایان دروغ و نیرنگ ادامه دهد.
وی در ادامه سخنان خود به عبرت‌های تاریخی استناد کرد تا تشابه میان حادثه حمله به تابوت یک فعال حقوقی در آفریقای جنوبی در سال 1987 از سوی پلیس وقت و حمله به تابوت شیرین ابوعاقله را بیان نماید. وی ضمن اشاره به این موضوع گفت: تابوت شیرین به یک نماد تبدیل شد که نه فقط در اذهان فلسطینیان بلکه در ذهن تمام جهان حکاکی شد و به مقطعی تعیین کننده در تاریخ فلسطین تبدیل گردید.
رئیس انجمن الشرق در توصیف لحظه حمله به این تابوت افزود: این لحظه‌ای بود که نظام نژاد پرستانه‌ای که انسانیت را از فلسطینیان سلب کرده و بی اهمیت بودن آن برای جهان را به خوبی آشکار ساخت چرا که جهان امروز این مصونیت را به اسرائیلی‌ها داده است.

نیرنگ کافی است
هاگای ال آد مدیر موسسه حقوقی بتسلیم سخنان خود را با اشاره به این مساله آغاز نمود که وجود نظام نژاد پرستانه‌ای که اسرائیل در حق ملت فلسطین روا داشته به آسانی قابل اثبات بوده و واقعیتی روزمره است که فلسطینیان با آن زندگی می‌کنند. وی افزود نظام آپارتاید سازمان دهی شده بوده و اسرائیل با تمام ابزارهای خود آن را اجرا می‌کند.
مدیر این موسسه حقوقی به عنوان مثال به عدم توانایی فلسطینیان برای زندگی عادی با خانواده‌های خود در خط سبز به دلیل نژاد پرستی اشاره کرد علاوه بر آنکه آنها حتی اجازه برافراشتن پرچم فلسطین در قدس را نیز ندارند. وی گفت: اگر شما بخواهید در یک دانشگاه اسرائیلی از پرچم فلسطین استفاده کنید در معرض اخراج و تعقیب قرار می‌گیرید.
این فعال حقوقی اسرائیلی تاکید کرد: 10 درصد از یهودیان در مناطق خارج از خط سبز زندگی می‌کنند و قدس عملاً به اسرائیل الحاق شده و معرض اشغالگری است و بقیه اراضی اشغالی نیز از سرکوب و توهین و نقض قوانین رنج می‌برد و اینها به معنای آن است ما با دولتی مواجه هستیم که اقدامات نژاد پرستانه انجام می‌دهد.
وی ادامه داد: رفتار پلیس اسرائیل در حمله به شیرین ابوعاقله نشان داد که سرکوب و خشونت تا چه حد می‌تواند ادامه یابد، نژاد پرستی حتی در میان قضات نیز مشاهده می‌شود چرا که کمیته قضات صراحتاً اعلام کرد این اراضی و منابع آن برای ما و یهودیان بوده و فلسطینیان باید به جهنم بروند. لذا بر تمام فعالان حقوقی لازم است بدون هر گونه نیرنگ و به روشنی در مورد نظام نژاد پرستانه اعمال شده علیه فلسطینیان سخن بگویند.

واقعیتی تکان دهنده
سولومون ساکو معاون سازمان عفو بین الملل از تجارب شخصی خود سخن گفت چرا که وی در آفریقای جنوبی متولد شده و معنای نژاد پرستی را به خوبی می‌داند. در سایه همین نظام به جنازه‌ها و تابوت‌ها حمله شده و خبرنگاران با گلوله هدف قرار می‌گرفتند که هم اکنون فلسطینیان نیز در چنین شرایطی قرار دارند.
این مسئول حقوقی معتقد است شباهت‌های زیادی میان حوادث جاری در اراضی اشغالی و آنچه در آفریقای جنوبی اتفاق افتاد وجود دارد و باید فعالیت‌های حقوق انجام شده بر این مساله متمرکز شود که حوادث جاری در اراضی اشغالی جنایاتی است که توسط یک دولت انجام شده و اسرائیل مسئول نظام نژاد پرستانه و تقویت تفاوت‌های موجود میان دو گروه از مردم است.
این مقام مسئول در سازمان عفو بین الملل شهادت‌های جمع آوری شده توسط این سازمان از فلسطینیان در مورد واقعیت‌های نژاد پرستی را شهادت‌هایی تکان دهنده توصیف کرد که در حال رخ دادن است. وی افزود نهادهای بین المللی حقوقی بیش از پیش به این اقناع رسیده‌اند که آنچه در اراضی اشغالی در حال واقع شدن است آپارتاید بوده چرا که هم اکنون نظامی در این اراضی حاکم است که تامین کننده منافع بخشی از مردمی بوده که بر برتری آنها تاکید دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: فکر کردن به پایان دادن به این وضعیت غیر قابل قبول از اهمیتی بیشتری نسبت به استانداردهای حقوقی برخوردار بوده و ما می‌دانیم که این امر هرگز در کوتاه مدت محقق نمی‌شود اما باید به این سمت حرت کنیم.

حمله به آزادی بیان
ساره وایتسون فعال حقوقی از سازمان دموکراسی برای جهان عرب زنگ خطر را نسبت به اقدامات اسرائیل برای انتقال تجربیات خود جهت محدود کردن آزادی بیان در جهان عرب به صدا درآورد.
وی گفت: برای مقابله با آگاهی رو به افزایش نسبت به حوادث جاری در اراضی اشغالی، اسرائیل و حامیان آن جریانی برای سرپوش گذاشتن بر جنایات خود و تلاش برای محدود کردن آزادی بیان در کشورهای عربی راه اندازی کرده‌اند و تصمیم دارند آنچه در داخل اراضی اشغالی اجرا می‌کنند را به خارج از آن انتقال داده و صداهایی که از سیاست‌های آنان انتقاد می‌کنند را هدف قرار دهند.
این شخصیت آکادمیک آمریکایی تاکید کرد حتی سرسخت‌ترین مدافعان اسرائیل در آمریکا و انگلیس نیز نمی‌توانند وجود نظام نژاد پرستانه اجرا شده توسط تل آویو را انکار کنند.
این مقام مسئول در (DAWN) ادامه داد استراتژی اسرائیل در آمریکا مبتنی بر افترا و ایجاد محدودیت و آزار برای منتقدان است و در همین راستا میلیون‌ها دلار برای لابی‌های مختلف هزینه می‌کند تا تمام حامیان مساله فلسطین را ترسانده و از مساله یهودی ستیزی سوء استفاده کنند.
وی همچنین نسبت به تصویب برخی قوانین در آمریکا و انگلیس هشدار داد که هدف آنها مجازات فعالیت‌هایی است که بیانگر نقض قوانین انجام شده توسط اشغالگران و اختلاط این مساله یا یهود ستیزی است.

آگاهی روز افزون
عمر شاکیر مسئول پرونده فلسطین در سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرد هم اکنون شاهد آگاهی روز افزون از وخامت اوضاع در اراضی اشغالی هستیم به طوری که حتی سازمان‌های حقوقی و شخصیت‌های اسرائیلی نیز از این شرایط انتقاد کرده و از وجود نظامی نژاد پرستانه علیه میلیون‌ها فلسطینی سخن می‌گویند.
این فعال حقوقی تاکید کرد شرایط جاری بیانگر آن است که در اراضی اشغالی دولتی وجود دارد که بر یک بخش معین سرزمینی و دو دسته از مردم حکمرانی کرده اما رفتاری متفاوت با آنها دارد و آنها را ذیل نظامی قرار داده به بخشی از آنها برتری بخشیده است.
شاکیر ضمن درخواست از همگان برای توصیف دقیق شرایط گفت: آنچه در جریان است محرومیت فلسطینیان از ابتدایی‌ترین حقوقشان برای دهه‌های طولانی است چرا که آنها فلسطینی بوده و یهودی نیستند و این همان نژاد پرستی است، ما نباید حوادث جاری در اراضی اشغالی را درگیری بنامیم بلکه این یک خشونت و سرکوب آشکار است.
نماینده دیده بان حقوق بشر ضمن یادآوری مسیر صلح تاکید کرد استفاده از این مساله تنها تلاش برای سرپوش گذاشتن بر واقعیت وخیم جاری در این سرزمین است چرا که در آنجا گروهی علیه گروه دیگر اقدامات نژاد پرستانه انجام می‌دهند.

با ما مثل اوکراین رفتار کنید
شوان جبارین مدیر موسسه حقوقی الحق از دولت انگلیس و پارلمان این کشور خواست اگر نسبت به حوادث جاری این منطقه آگاهی ندارند کمیته‌ای حقیقت یاب تشکیل داده تا از واقعیت‌های جاری در فلسطین آگاه شوند اما وی تاکید کرد مساله اصلی فقدان اراده سیاسی در این موضوع است.
این فعال حقوقی فلسطینی تاکید کرد: غرب به صورت گزینشی با قوانین بین المللی مواجهه داشته و این روزها شاهد این برخورد گزینشی آنها در تعامل با حوادث جاری در اوکراین هستیم.
جبارین ضمن حمایت از اقدمات انجام شده از سوی جامعه بین الملل برای حمایت از مردم اوکراین گفت: ما باید با حمله و اشغالگری مخالفت کرده و از قربانیان حمایت کنیم ولی ما تنها خواستار برخورداری از 10 درصد حمایت‌هایی هستیم که دولت انگلیس از اوکراین انجام داده است.

لینک کوتاه:

کپی شد