چهارشنبه 13/نوامبر/2024

حملات سایبری علیه اسرائیل و انتقاد از فقدان دفاع موثر در این جبهه

پنج‌شنبه 23-ژوئن-2022

حمله سایبری اخیر علیه دولت اشغالگر حاکی از وجود شکافی غیر قابل تحمل میان توان دفاعی رژیم صهیونیستی برای حفاظت از زیرساخت‌های رایانه‌ای حیاتی، امنیتی و نظامی خود و حفاظت از شهروندانش به طور خاص است. همین مساله محافل اسرائیلی را به اعتراض نسبت به این نابسامانی واداشته چرا که در مواجهه با تهدیدات سایبری روز افزون ایران باقی ماندن این شکاف به معنای هشدار نسبت به خسارت‌های اقتصادی و امنیتی فراوان است.
روشن است که هشدارهایی که زندگی عادی اسرائیلی‌ها در قدس و ایلات را مختل کرد نتیجه یک حمله سایبری نه چندان پیشرفته بود که از حفره‌ موجود در امنیت داده‌ها برای فعال سازی سامانه‌های محلی استفاده نموده تا اسرائیلی‌ها را مخاطب قرار دهد.
یوران هکوهین رئیس اجرایی انجمن اینترنت اسرائیل و موسس کمیته حمایت از حریم خصوصی تاکید کرد: بررسی انجام شده توسط انجمن اینترنت اسرائیل در چند ماه گذشته عدد شگفت انگیزی به ما ارائه داد و بیانگر آن بود که 49 درصد از اسرائیلی‌ها در معرض انواع مختلف حملات سایبری اعم از صنعت برق، آب، گاز و دیگر عرصه‌ها قرار دارند و آنها از دریافت هشدارهای مختلف دچار وحشت شده‌اند چرا که این حملات می‌تواند جزئیات زندگی آنان را افشا کند به ویژه داده‌های مربوط به روابط صمیمی آنها در شبکه‌های شخصی، این مساله تهاجمی بزرگ و وحشتناک علیه حریم خصوصی اسرائیلی‌ها به شمار می‌‌رود.
در ادامه این مقاله که توسط پایگاه اینترنتی شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی منتشر شده آمده است: اسرائیلی‌های عادی، شرکت‌های کوچک و متوسط، مدیریت‌های شهری و سازمان‌های جامه مدنی تماماً و به طور روزمره در معرض حملات باج افزارها، نفوذ به ایمیل‌ها و تجهیزات رایانه‌ای، وارد آوردن خسارات و تسلط بر پایگاه داده‌های حساس مربوط به فعالیت‌های آنان قرار دارند. این در حالی است که سامانه‌های دفاعی تقریباً در این میان غایب بوده و اسرائیلی‌ها و شرکت‌های کوچک برای مقابله با این حملات به حال خود رها شده‌اند.
کاملاً روشن است که گستره حملات سایبری علیه اسرائیلی‌ها هم اکنون به یک جبهه جنگی جدید تبدیل شده که طرف‌های متخاصم اسرائیل در حال تثبیت آن هستند. در این زمینه تفاوتی میان کشورها و یا سازمان‌هایی مسلحی که این گونه اقدامات را انجام می‌دهند وجود نداشته چرا که از امکانات فناورانه زیادی برخوردارند تا از ترتیبات امنیتی دفاعی اسرائیل عبور کنند. این روند می‌تواند باعث وارد آمدن خسارات امنیتی، نظامی و اقتصادی فراوانی شده که اخیراً گزارش‌های اسرائیلی از آن حکایت می‌کنند.
همزمان نیروهای مقاومت فلسطینی نیز از این عرصه خطرناک استفاده کرده و از جهتی برای ردیابی سربازان اسرائیلی و از سوی دیگر برای فریب آنان تلاش می‌کنند. علاوه بر آنکه در این روند به دنبال اطلاع یافتن از طرح‌های نظامی آنان هستند، مساله‌ای که فرماندهان ارتش اشغالگر را به اعمال محدودیت‌های زیادی برای سربازان خود واداشته و به آنان توصیه می‌کنند از فناوری‌های مختلفی بر روی گوشی‌های تلفن همراه خود استفاده نکنند. ارتش اشغالگر نگران آن است که دشمن از طریق نرم افزارهای مختلف به گوشی‌ها نفوذ کرده و برای دستیابی به داده‌های نظامی و اطلاعاتی خطرناک تلاش نماید.
اما در مورد کشورهای متخاصم رژیم صهیونیستی باید گفت آنها این رژیم را هدف حملات سایبری قدرتمندی قرار داده که از جمله آنها می‌توان به حمله علیه زیرساخت‌های آب، برق، گاز و پالایشگاه‌ها اشاره کرد که به نوبه خود پیامدهای خطرناکی برای امور روزانه اسرائیلی‌ها خواهد داشت. همین حساسیت‌ها سبب شده تا خطرات این جبهه کمتر از جبهه‌های زمینی، هوایی و دریایی نباشد. باید توجه داشت که اگر طرف‌های متخاصم اسرائیل بخواهند در عرصه جنگ سایبری به سراغ زیرساخت‌های نظامی حرکت کنند این جبهه به مراتب دارای خطراتی بسیار وسیع‌تری خواهد بود.

لینک کوتاه:

کپی شد