جمعه 02/می/2025

گوشه‌ای از تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی در حق اسرای فلسطینی

سه‌شنبه 27-ژوئن-2023

همزمان با روز جهانی امدادرسانی به قربانیان شکنجه که مصادف با 26 ژوئن است، باشگاه اسیر فلسطین طی گزارشی اعلام کرد که رژیم اشغالگر صهیونیستی به شیوه‌ای هدفمند سیاست شکنجه اسرای فلسطینی را در پیش گرفته است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، باشگاه اسیر تاکید کرد که جنایت شکنجه و بدرفتاری از جمله بارزترین جنایات هدفمند و ثابت رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه اسرا و بازداشت شدگان موقت از طریق سیاست ها و راهکارها و ابزارهای مختلف است. این مرکز حقوقی اشاره کرد که دشمن صهیونیستی طی سالیان اخیر روش های مختلف و تازه ای را برای شکنجه بدنی و روحی اسرا در پیش گرفته، به گونه ای که این جنایت از جمله تجربه های تلخ هر اسیری پس از آزادی خواهد بود.
در این گزارش آمده که همزمان با بالاگرفتن مقاومت در کرانه باختری از ابتدای سال جاری، رژیم صهیونیستی شکنجه و آزار و اذیت اسرا را به طرز قابل ملاحظه ای شدت بخشیده و بعضا احکام سنگینی در حق آنان صادر می کند و یا آن ها را از ملاقات با خانواده و وکلایشان محروم می کند و در این بین استثنائی هم بین زنان، مردان، کودکان و بیماران و سالخوردگان قائل نیست.
باشگاه اسیر فلسطین عنوان کرد که سیاست های شکنجه رژیم صهیونیستی در حد متعارف و تعریف شده طبق قوانین بین الملل نبوده، بلکه این رژیم شیوه های شکنجه دیگری را در پیش گرفته است و البته شکنجه اسرای فلسطینی صرفا به حین تحقیق و بازجویی ختم نشده، بلکه آن ها در دیگر مراحل بازداشت هم با این شکنجه ها مواجه هستند.
این مرکز حقوقی اشاره کرد که هدف اولیه دشمن صهیونیستی از شکنجه اسرا، گرفتن اعتراف از آنان و تضعیف و تخریب روحیه آن هاست که طی سال های اخیر این سیاست به شهادت ده ها اسیر فلسطینی منجر شده است، به گونه ای که از سال 1967 تا به امروز 73 اسیر در نتیجه شکنجه در زندان های اسرائیلی به شهادت رسیدند و البته قبل از این تاریخ نیز جنبش اسیر فلسطین در نتیجه شکنجه و آزار و اذیت در زندان ها شهدایی را تقدیم کرده است.
طبق شهادت های صدها اسیر فلسطینی، تمامی اسرای فلسطینی بدون استثنا تحت انواع و اقسام شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفتند و این شکنجه ها از لحظات اولیه بازداشت آغاز شده و حتی حین بازجویی و پس از آن در زندان ها نیز ادامه داشته است.
اوج شکنجه اسرای فلسطینی به سال 2019 بازمی گردد، به ویژه ماه آگوست که طبق آمار و ارقام اعلام شده از سوی نهادهای حقوقی، شمار زیادی از اسرا در مرکز بازداشت مسکوبیه تحت شکنجه قرار گرفتند.
باشگاه اسیر فلسطین تاکید کرد که دوران بازجویی مهم ترین مرحله برای اسرا به شمار می رود، زیرا در این مرحله دشمن صهیونیستی تلاش می کند تا با شکنجه و آزار و اذیت اسرا از آنان اعتراف گیری کند تا بتواند محکومیت های سنگینی در حق آنان صادر کند.
از جمله شیوه های مختلف شکنجه اسرا می توان به ممانعت از خواب برای 20 ساعت، بستن دست و پا و چشم اسرا حین بازجویی، ضرب و شتم و سیلی و لگد زدن در جریان بازجویی، توهین و تحقیر، تهدید به بازداشت اعضای خانواده، تهدید به تجاوز جنسی به اسیر یا اعضای خانواده، تهدید به تخریب خانه یا قتل، محروم کردن از استحمام یا عوض کردن لباس ها برای هفته های پی در پی، نگهداری اسرا در سرمای شدید یا گرمای سوزان، ایجاد سر و صدا و آلودگی صوتی در زندان ها و انواع و اقسام ناسزاگویی و اهانت اشاره کرد.
همچنین گاها سازمان زندان های صهیونیستی در جریان تحقیقات نظامی اسرا را به شیوه ای روی صندلی می بندد که به پشت، کمر و ستون فقرات آنان فشار وارد شود و درد زیادی را احساس کنند یا اینکه بخش های مختلف بدن اسرا را تحت فشارهای شدید قرار می دهند و یا آنان را تا حد خفگی پیش می برند.
باشگاه اسیر فلسطین تاکید کرد که اسرا حین بازجویی هم برای مدت های طولانی در سلول های انفرادی بسیار کوچک و بدون پنجره حبس می شوند و از خواب محروم شده و حتی اجازه آب و غذا خوردن را هم ندارند که بعضا ده ها نفر از اسرا در این وضعیت به شهادت رسیدند.
اسرای فلسطینی در تمامی مراحل از لحظه بازداشت گرفته تا بازجویی و حبس در زندان با اینگونه شکنجه ها مواجه هستند.
سازمان زندان های صهیونیستی از حدود یک سال پیش به ویژه پس از عملیات تونل آزادی (که 6 اسیر موفق به فرار از زندان شدند) سیاست حبس اسرا در سلول انفرادی را شدت بخشیده و هم اکنون بیش از 40 اسیر در سلول انفرادی محبوس هستند که از سال 2012 تاکنون سابقه نداشته است و سیاست حبس در سلول انفرادی از جمله خطرناک ترین راهکارهای دشمن صهیونیستی برای شکنجه و آزار اسرا است و اغلب اسرا از ابتدایی ترین امکانات بهداشتی محروم شده در معرض سیاست اهمال و بی توجهی پزشکی قرار خواهند داشت.

لینک کوتاه:

کپی شد