سه شنبه 12/نوامبر/2024

تهدید دانشجوی آمریکایی حامی فلسطین نماد پوشالی بودن دموکراسی غربی

پنج‌شنبه 29-ژوئن-2023

مجله جوییش کارنتس آمریکا گزارشی از گفتگوی الکس کین روزنامه نگار آمریکایی با فاطمه محمد فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک منتشر کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین فاطمه محمد در مراسم فارغ التحصیلی این دانشکده در 12 می سخنرانی کرده و به عنوان یک فعال در سازمان دانشجویان حامی عدالت در فلسطین بخشی از سخنان خود را به تیراندازی و پرتاب گاز اشک آور به سوی نمازگزاران و کشتن سالخوردگان و کودکان فلسطینی و تشویق گروه‌های غیر قانونی برای هدف قرار دادن منازل و شرکت‌های فلسطینی اختصاص داد.
این سخنرانی بلافاصله به مجادله‌ای منتهی شد که شورای امور عمومی یهودیان در نیویورک با صدور بیانیه‌ای آن را تحریک به یهود ستیزی توصیف نمود. پخش مستقیم این سخنرانی در صفحه دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک در یوتیوب متوقف شده اما پس فشار حامیان فاطمه محمد فیلم آن در 24 می در فضای مجازی منتشر شد.
30 می روزنامه راستگرای نیویورک پست با انتشار تصویری از فاطمه در صفحه اول خود وی را «فارغ التحصیل هذیان‌گو» توصیف کرد. تصویر فاطمه توسط روزنامه واشنگتن پست نیز منتشر شده و چند هفته‌ای به موضوع درجه اول پویش‌های مختلف افترا قرار گرفت تا حدی که ریچی توریس نماینده دموکرات وی را دیوانه‌ای توصیف کرد که از اسرائیل نفرت دارد.
اریک آدامز شهردار نیویورک این سخنرانی را سرشار از اختلاف و نفرت توصیف کرد. اینا فیرنیکوف عضو شورای شهر نیویورک با ارسال نامه‌ای به اتحادیه وکلای این شهر خواستار عدم صدور مجوز وکالت برای فاطمه شد. مایک لولر نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا نیز با وجود تلاش دانشگاه نیویورک برای اعلام برائت از فاطمه پیش نویس قانونی را ارائه کرد تا بر اساس آن بودجه فدرال این دانشگاه قطع شود.
اما فاطمه محمد پس از چند هفته سکوت روز سه شنبه گذشته با این مجله گفتگو کرد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا بحث در مورد صهیونیسم برای وی مهم است تاکید کرد: صهیونیسم بر اساس نژاد پرستی، استعمار شهرک سازی، و پاکسازی نژادی بنا شده و تا زمانی که وجود دارد عامل خشونت و رنج مردم فلسطین خواهد بود و از مالیات آمریکایی‌ها برای پشتیبانی از این خشونت استفاده می‌شود و من خواستم این واقعیت را به همکاران خود به عنوان وکلای مستقل یادآوری کنم.
محمد در پاسخ به چگونگی تاثیر واکنش‌های منفی بر زندگی خود افزود: اقدام روزنامه نیویورک پست برای من نوعی تهدید به وجود آورد و روز انتشار آن گزارش خبرنگاران 3 ساعت بیرون منزل برای مصاحبه با من در انتظار بودند. سازمان‌های زیادی بر علیه من پویش به راه انداختند که از جمله آنها گروه‌های راستگرایی بودند که برای تقویت خشم علیه فلسطینیان و مبارزه با فعالیت‌هایی که نفع آنهاست تلاش می‌کنند. از همه بدتر مسئولانی بودند که من را هدف قرار دادند که ریچی توریس از جمله آنها بود. من و خانواده‌ام در معرض محدودیت‌های زیادی قرار گرفته و نسبت به سلامت آنها نگران بودم و باید در این شرایط برای امتحان وکالت درس می‌خواندم در حالی که با جملاتی مانند «می نمی‌توانم برای تشییع جنازه تو صبر کنم» و «برای مشاهده صحنه کشته شدن تو پول می‌دهم» مواجه بودم.
در بخش دیگری از این مصاحبه فاطمه در پاسخ به اینکه چرا واکنش‌ها به سخنرانی وی تا این حد خشن بوده گفت: این واکنش‌ها برای خفه کردن، ایجاد محدودیت و ترساندن من از یاری فلسطین بود و من تنها فردی نیستم که در معرض این حملات قرار گرفته است. در سال 2022 نیز نوردین کسوانی به دلیل محکوم کردن اسرائیل در مراسم فارغ التحصیلی به همین سرنوشت دچار شد. آنچه شاهد آن هستیم الگوی قابل پیش بینی برخورد صهیونیسم با دانشجویانی است که در مورد آن صحبت می‌کنند و دانشگاه نیویورک نیز یا با سکوت یا صدور بیانیه محکومیت که علیه من صادر کرد واکنش نشان می‌دهد.
فاطمه بر ضرورت فهم سرکوب حامیان فلسطین در دانشگاه نیویورک تاکید کرده و آن را ناشی از موفقیت‌های فلسطینیان در این دانشگاه دانست چنانچه در سال‌های 2021 و 2022 هیات علمی این دانشگاه و انجمن دانشجویی تصمیماتی به نفع جنبش تحریم و عدم سرمایه گذاری علیه اسرائیل اتخاذ کردند.
این دانشجوی آمریکایی در پاسخ به این سوال که آیا فهم این روند به وی برای پیش بینی حجم واکنش‌های خشونت آمیز کمک نموده ادامه داد: به عنوان یک دانشجوی فعال متوجه شده‌ام که نیروهایی وجود دارند که زمان و انرژی خود را برای خفه کردن فعالیت دانشجویان در عرصه دانشگاهی اختصاص داده‌اند. من تصور نمی‌کردم آن سخنرانی که بر اساس قوانین نیویورک قانونی بود از سوی دانشگاه نفرت انگیز توصیف شود. علاوه بر آنکه واکنش شهردار نیویورک در شبکه‌های اجتماعی و روزنامه نیویورک پست که پیام‌های نژادپرستانه و ضد اسلامی دارد برای من عجیب بود.
فاطمه تاکید کرد حمایت‌های ارائه شده از سوی سازمان‌های حقوق مدنی بسیار مفید بود و همین باعث تقویت روحیه وی شده است. هیات علمی دانشگاه نیویورک درک درستی از تعریف قانون سخنرانی نفرت انگیز ندارند و به همین دلیل بسیاری از سازمان‌های حامی آزادی بیان تاکید دارند دانشجویان باید بتوانند در مورد فلسطین صحبت کرده و مورد حمله پویش‌های افترا قرار نگیرند.
هنگامی که از فاطمه در مورد کسانی که خواستار کاهش بودجه دانشگاه نیویورک به دلیل سخنرانی وی سوال شد پاسخ داد: این دانشگاه در طول تاریخ مکانی مهم برای سازمان‌دهی فعالیت‌های مردمی به نفع جوامع سیاه پوست حاشیه نشین بوده است. دانشجویان این دانشگاه در مبارزه با نژادپرستی صریح هستند و به خصوصی سازی آموزش عالی اعتراض کرده و از جنبش‌های جهانی حامی آزادی از آفریقای جنوبی تا فلسطین حمایت کرده‌اند. کسانی که خواستار چنین اقدامات هستند خود را عمداً نسبت به ماهیت این دانشگاه به نادانی زده‌اند.
فاطمه در پاسخ به سوال خبرنگار در مورد اینکه حاضر است در آینده مجدداً چنین سخنرانی را انجام دهد تاکید کرد: حتی یک کلمه از این سخنرانی تغییر نخواهد کرد و برای تکرار آن با صدای بلند اعلام آمادگی می‌کنم.

لینک کوتاه:

کپی شد