یک پایگاه متخصص در امور نظامی نتایج عملیاتهای انجام شده علیه تانک اسرائیلی مرکاوا در دو جبهه لبنان و غزه را مورد بررسی قرار داده و اعلام کرد رژیم صهیونیستی در 12 روز 32 تانک مرکاوا را از دست داده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین پایگاه خبری «Infantmilitario» اعلام کرد رزمندگان حزب الله لبنان در 12 روز بیش از 12 تانک مرکاوای 4 را با موشکهای «کورنیت ای» منهدم کردند.
از سوی دیگر گروههای مقاومت نوار غزه نیز در همین مدت زمان بیش از 20 تانک مرکاوای 4 را منهدم کرده و این تعداد به طور کلی حدود 10 درصد از تانکهای عملیاتی ارتش رژیم صهیونیستی را شامل میشود.
در جنگ زمینی احتمالی رژیم صهیونیستی که نیروی هوایی با بمبارانهای مکرر و ویرانگر مناطق مختلف غزه در حال زمینه سازی برای آن است ارتش این رژیم به نیروی زمینی خود اتکا دارد که بخش اعظم نیروهای فعال ارتش یعنی 133 هزار نفر از مجموع 180 هزار نیروی ارتش را شامل میشود. علاوه بر آن 380 هزار نیروی احتیاط نیز زیر مجموعه نیروی زمینی هستند.
اما سلاح اصلی نیروی زمینی رژیم صهیونیستی تانکهایی هستند که 4 هزار عراده از آنها در اختیار ارتش است. 1800 عراده از تانکهای ارتش از نوع ماگاچ بوده که قدیمی به شمار رفته و در انبارهای ذخیره نگهداری میشوند اما در صورت نیاز و ضرورت امکان استفاده از آنها در عملیات نظامی وجود دارد.
تانکهای ماگاچ برای مدتهای طولانی سلاح اصلی ارتش رژیم صهیونیستی به شمار میرفت که همان تانکهای آمریکایی و انگلیسی بودند که در آنها تغییراتی ایجاد شده بود. این شرایط تا پایان دهه 70 ادامه یافت تا اینکه تانک مرکاوا به عنوان یک تانک ساخت اسرائیل ظاهر شد.
ارتش رژیم صهیونیستی هم اکنون بیش از 2 هزار عراده تانک مرکاوا در اختیار داشته که در چهار نسل تقسیم بندی شده و این رژیم در میان 10 قدرت اول جهان از لحاظ برخورداری از این سلاح است.
لازم به ذکر است مرکاوا در میان تانکها و نفربرهای سنگین طبقه بندی شده و علاوه بر خدمه تانک میتواند تعدادی سرباز دیگر را نیز حمل کند.
برخی گزارشات حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی 160 عراده تانک مرکاوای 3 و 200 عراده تانک مرکاوای 4 در اختیار دارد.
کارشناسان نظامی استفاده گروههای فلسطینی نوار غزه از سلاحهای ضد زره ساخت داخل در دورههای گذشته را مورد بررسی قرار داده که توانستهاند تعدادی از تانکهای پیشرفته مرکاوای 4 که مجهز به سامانههای حفاظتی است را منهدم نمایند. لذا به نظر این کارشناسان این مساله میتواند در جنگ زمینی احتمالی آینده میان تانکهای اسرائیلی و رزمندگان فلسطینی در عملیاتهای جابجایی و درگیری غافلگیریهای ناخوشایند زیادی را برای ارتش رژیم صهیونیستی در پی داشته باشد.
کارشناسان امور نظامی اشاره به آن دارند که فلسطینیان نوار غزه میتوانند موشکهای قدرتمندی تولید کنند که در سلاح «آر پی جی» قابل استفاده است و آنها را برای مقابله با تجهیزات زرهی اسرائیل به عنوان اصلیترین سلاح در حمله زمینی توانمند سازد. شاید به همین دلیل است که کارشناسان اقدام اخیر رژیم صهیونیستی برای مجهز کردن هر چه بیشتر مرکاوا به سامانههای حفاظتی برای بخشهای بالایی و برجک آن را رصد کردهاند.
جنگندهها اصلیترین سلاح در ارتش رژیم صهیونیستی محسوب میشوند و شاید مرکاوا پس از آنها از بیشترین اهمیت برخوردار باشد اما تانک مرکاوا در موقعیت سختی قرار دارد چرا که به همراه خدمه خود در عرصه نبرد روی زمین قرار داشته و نسبت به جنگندهها ضربه پذیرتر هستند.
