چهارشنبه 30/آوریل/2025

خسارت 67.5 میلیارد دلاری به اقتصاد رژیم صهیونیستی به خاطر جنگ غزه

پنج‌شنبه 23-نوامبر-2023

روزنامه عبری زبان یدیعوت آحرونوت اعلام کرد جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه هزینه‌های بسیار زیادی به همراه داشته که بر اساس ارزیابی‌های وزارت دارایی این رژیم در ماه گذشته به حدود 250 میلیارد شِکل (حدود 67.5 میلیارد دلار) رسیده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این روزنامه افزود این مبلغ هم اکنون معادل حدود 15 درصد از تولید ناخالص سالانه رژیم صهیونیستی است که 1800 میلیارد شِکل برآورد می‌شود. این مبلغ همچنین بیش از 50 درصد از بودجه این رژیم در سال 2023 است که حدود 500 میلیارد شِکل برآورد شده که البته اخیراً با افزایش 13 میلیارد شِکلی دولت مواجه شد.
این رسانه صهیونیستی ادامه داد رژیم اشغالگر برای استقراض از طریق انتشار اوراق قرضه داخلی و بین المللی با مشکل مواجه شده چرا که موسسات مالی در سراسر جهان متوجه شده‌اند هم اکنون جنگ سخت و دردناکی در خاورمیانه در جریان است که از جمله آنها جنگ اقتصادی است که ممکن است به مرزهای شمالی نیز توسعه پیدا کند. بنابراین سود پیشنهادی آنها به رژیم صهیونیستی برای پرداخت وام بسیار زیاد است.
این روزنامه به نقل از بتزالل اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد در آینده برخی بندهای بودجه با کاهش‌های زیادی مواجه می‌شود اما در عین حال دولت به سمت افزایش مالیات‌ها حرکت نخواهد کرد.
یدیعوت آحرونوت در واکنش به این اظهارات افزود: امیدواریم نیازمندی دولت به تامین هزینه‌های جنگ با نوار غزه ما را درگیر مشکلات اقتصادی نکرده و هزینه‌های بیشتری بر دوش اسرائیلی‌ها اضافه نکند.
مرکز آمار رژیم صهیونیستی نیز اخیراً اعلام کرد نرخ بیکاری در ماه اکتبر و پس از آغاز جنگ با غزه به حدود 10 درصد افزایش پیدا کرده است.
آژانس بین المللی اعتبار سنجی «استاندارد اند پورز» در گزارشی ویژه از اقتصاد رژیم صهیونیستی چشم انداز خود برای رتبه بندی آن را از «پایدار» به «منفی» کاهش داد.
از سوی دیگر شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی از نشست مدیران ارشد وزارت دارایی این رژیم با کابینه امنیتی خبر داد که 3 ساعت به طول انجامیده و در آن به هزینه‌های جنگ علیه غزه پرداخته شده است.
بر اساس اطلاعات ارائه شده در این نشست هر روز جنگ حدود یک میلیارد شیکل هزینه برای رژیم صهیونیستی به دنبال داشته و این شامل هزینه‌های مستقیم جنگ می‌شود که از جمله آنها پرداخت حقوق نظامیان است به طوری که هر سرباز وظیفه روزانه 1000 شِکل دریافت نموده علاوه بر آنکه هزینه‌های پرواز جنگنده‌ها و سوخت آنها و تامین غذا و ادوات نظامی نیز بخش دیگری از این مبالغ را شامل می‌شود.
برخی منابع به این شبکه صهیونیستی اعلام کردند کمک‌های آمریکا به رژیم اشغالگر حدود 9 میلیارد دلار بوده که برای خرید سلاح و ادوات مورد نیاز هزینه شده است.
بانک مرکزی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد هزینه‌های وارد شده به اقتصاد این رژیم به دلیل کمبود نیروی انسانی به 2.3 میلیارد شِکل در هفته رسیده است. این نهاد صهیونیستی افزود این هزینه‌ها ناشی از بسته شدن بسیاری از مدارس در نقاط مختلف اراضی اشغالی و جابجایی حدود 144 هزار نیروی کار از مناطق نزدیک به مرزهای غزه و لبنان و همچنین فراخوانده شدن نیروهای احتیاط به خدمت نظامی است.
دولت رژیم صهیونیستی 360 هزار نفر از سربازان احتیاط خود را برای حضور در خدمت نظامی فراخوانده که این بیشترین میزان در تاریخ این رژیم در جنگ‌های گذشته آن علیه غزه محسوب می‌شود و همین مساله باعث شده بسیاری از کارگران و کارمندان مجبور به ترک محل کار خود شوند.
اطلاعات منتشر شده توسط اداره خدمات استخدامی رژیم صهیونیستی بیانگر افزایش شدید تعداد افراد بیکار در ماه اکتبر و همزمان با آغاز جنگ علیه غزه است. بر اساس گزارش ماهانه این اداره که روزنامه عبری زبان و اقتصادی گلوبز آن را منتشر کرد 70 هزار نفر خود را به عنوان بیکار معرفی کرده‌اند و این میزان افزایش 460 درصدی نسبت به ماه پیش از آن به ثبت رسانده به طوری که در ماه سپتامبر تنها 12500 مورد ثبت شده است. از این میان 42400 کارگر اسرائیلی در مرخصی نامحدود و بدون حقوق به سر می‌برند و این به معنای آن است که 60.3 درصد از آنها ثبت نام کننده جدید هستند.
لازم به ذکر است حملات رژیم صهیونیستی در 48 روز گذشته که از حمایت‌های آمریکا برخوردار بوده زیرساخت‌ها، مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها و مدارس نوار غزه را هدف قرار داده و تاکنون باعث شهادت بیش از 14500 فلسطینی و مجروحیت بیش از 35 هزار نفر دیگر از ساکنان این منطقه شده است. در میان شهدا 5840 کودک و 3920 زن مشاهده شده و حدود 7 هزار نفر نیز مفقود هستند.

لینک کوتاه:

کپی شد