تحقیقات انجام شده توسط سازمان دیدهبان حقوق بشر اروپا – مدیترانه بیانگر آن است که 71 درصد از مردم نوار غزه با شرایط گرسنگی شدید مواجه هستند چرا که ارتش رژیم صهیونیستی از سیاست گرسنه نگاه داشتن مردم به عنوان ابزاری برای مجازات دسته جمعی فلسطینیان استفاده میکند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این نهاد بین المللی با انجام یک پژوهش تحلیلی با جامعه آماری 1200 نمونه از ساکنان غزه پیامدهای بحرانی انسانی جنگ رژیم صهیونیستی علیه این منطقه را مورد بررسی قرار داد که از اکتبر گذشته همچنان ادامه دارد.
این پژوهش حاکی از آن است که 98 درصد مشارکت کنندگان بر کمبود مواد غذایی تاکید کرده و حدود 64 درصد نیز اعلام کردهاند برای رفع نیازهای غذایی خود مجبور هستند از علف و غذاهای نامناسب استفاده کنند.
در این پژوهش همچنین به کاهش ذخایر آب نوار غزه پرداخته شده به طوری که هر نفر در روز تنها به 1.5 لیتر آب دسترسی دارد و این کمترین میزان بر اساس استانداردهای بین المللی است.
نتایج این پژوهش حاکی از پیامدهای سوء تغذیه و کمبود آب بر سلامت ساکنان غزه است به طوری که این مساله به عامل 66 درصد از بیماریهای روده، اسهال و کهیرهای پوستی تبدیل شده است.
دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه همچنین شهادت پزشکان از افزایش میانگین فوت بر اثر سکتههای قلبی و کُما در مناطق مختلف شهر غزه و شمال آن را نقل کرده است، منطقهای که شاهد بدترین بحران انسانی و گرسنگی شدید مردم است.
این نهاد بین المللی تاکید کرد این وضعیت نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه است که با استفاده از گرسنه نگاه داشتن مردم به عنوان یک ابزار جنگی برای تحت فشار قرار دادن جامعه بین الملل مخالف بوده و علاوه بر آن رژیم صهیونیستی از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه از مصر جلوگیری به عمل میآورد که در تعارض با این قوانین و اسناد قرار دارد.
این سازمان در ادامه اعلام کرد روزانه تنها 100 کامیون کمک به غزه وارد میشود و این با ورود روزانه 500 کامیون کمک به این منطقه پیش از 7 اکتبر فاصله زیادی دارد.
در بخش دیگری از بیانیه این سازمان تاکید شده با وجود صدور مجوزهای لازم برای ورود محدود کمکهای غذایی، مجوزی برای واردات مواد غذایی تجاری صادر نشده و همین مساله نیاز غذایی نوار غزه را شدت بخشیده است.
دیدهبان حقوق بشر ضمن تاکید بر عدم استفاده از گرسنگی به عنوان ابزاری جنگی توسط رژیم صهیونیستی به عنوان قدرت اشغالگر و تعارض آن با قوانین بین المللی، از جامعه بین جهانی خواست اقدامات فوری برای آتش بس و فراهم شدن شرایط جهت ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را دستور کار قرار داده تا هر چه سریعتر شرایط انسانی در این منطقه بهبود یابد.
